Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΟΥΚ: Φώναζαν ρατσιστικά μηνύματα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που εμφανίζει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου.

Η διμοιρία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών μόλις πέρασε από το Σύνταγμα, μπροστά από τους επισήμους και ενώ βρισκόταν επί της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος της Ομόνοιας, φώναξαν υβριστικά συνθήματα.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" οι βατραχάνθρωποι φωνάζουν ρυθμικά την ομάδα τους, ομάδα όπου εκπαιδεύονται οι επίλεκτοι, κι ακολουθούν συνθήματα κατά των Αλβανών.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που με ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και τους ένστολους που έχουν καταγραφεί στο βίντεο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διέταξε έρευνα και σε δήλωσή του τονίζει ότι κανείς ανεγκέφαλος δεν μπορεί να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό της εθνικής επετείου, με συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρει ότι: "Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα".

Ο αρχηγός του λιμενικού σώματος διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον τρόπο εκπαίδευσης των βατραχανθρώπων κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου