Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς της Αττικής

Στην αναστολή της εκτέλεσης συνταγών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), της ΔΕΗ και της Εμπορικής Τράπεζας προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί της Αττικής, διεκδικώντας τα ποσά που τους οφείλουν τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία ανέρχονται σε περίπου 27 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), καταγγέλλει τον ΟΠΑΔ, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών «για την αθέτηση των υποχρεώσεων τους και για κατ’ εξακολούθηση παράβαση των νόμων που ορίζουν ότι οι φαρμακοποιοί οφείλουν να πληρώνονται εντός 45 ημερών από την υποβολή των λογαριασμών τους». Επικαλείται μάλιστα έγγραφο του ασφαλιστικού ταμείου του Δημοσίου σύμφωνα με το οποίο ο ΟΠΑΔ παραδέχεται ότι έχει πληρώσει μόνο συνταγές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2009 και μεταθέτει την ευθύνη στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο κατηγορεί ότι δεν του παρέχει κονδύλια.

Οι φαρμακοποιοί, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, «αδυνατούν πλέον να πιστώνουν τον ΟΠΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών με δικά τους χρήματα, τα οποία πολλές φορές δανείζονται από τις τράπεζες, ώστε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Επίσης τα Ασφαλιστικά ταμεία των ΟΑΕΕ, ΔΕΗ και Εμπορικής Τράπεζας, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ΦΣΑ δεν κατέστη δυνατόν να πληρωθούν τα μέλη του, για οφειλές προηγούμενων μηνών που ανέρχονται σε 19.762.205,52 ευρώ, 3.911.523,78 ευρώ, 3.687.380,49 ευρώ αντίστοιχα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τελική απόφαση για τις όποιες κινητοποιήσεις θα ληφθεί σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Μεγάλη Δευτέρα 29-3-2010 κατά τη διάρκεια του οποίου θα κριθεί «η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων φθάνοντας ακόμη και στην άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, και των υπολοίπων Ασφαλιστικών ταμείων, σε ημερομηνία που θα οριστεί κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου