Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ..", ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ .


Έντονο προβληματισμό και δυσοίωνες προβλέψεις εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Βρυξελλών. «Οι ώρες είναι για περισυλλογή και όχι για πανηγυρισμούς», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τρία σημεία, τα οποία χρήζουν απαντήσεων.

Ποιο είναι το έσχατο σημείο στο οποίο θα πρέπει να φτάσει η Ελλάδα για να ληφθούν μέτρα, διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας: "Ακόμη και αν μπαίναμε σε διαδικασία βοήθειας υπό τέτοιους όρους, η συμφωνία επιβάλλει τη λήψη της τελικής απόφασης από κάθε χώρα της ευρωζώνης με ομοφωνία". Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ, οι εξελίξεις εγκυμονούν κινδύνους για τη λήψη νέων μέτρων.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι αυτό αποτελεί ευθεία υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών και επιπλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς, ώστε να μη βαθύνει και γίνει μόνιμη η ύφεση.

"Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει το σκόπελο μόνη της όπως επιβάλλει η αξιοπρέπεια της χώρας μας", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου