Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Hacker καταδικάζεται σε κάθειρξη 20 ετών

Ο Albert Gonzalez απασχολεί εδώ και καιρό τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το χώρο της τεχνολογίας κι αυτό γιατί το όνομά του έχει συνδεθεί με μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του Internet. Τον περασμένο Αύγουστο ο Gonzalez ομολόγησε την ενοχή του και συνεργάστηκε με τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ελαφρύνει την ποινή του. Τελικά, η πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε στον Gonzalez ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο Gonzalez ομολόγησε και δημοσίως στο δικαστήριο την ενοχή του και ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του. Είπε ότι το κίνητρό του δεν ήταν η απληστία, αλλά "η εξάρτησή του από το Internet και η αδυναμία του να σταματήσει αυτό που ξεκίνησε". Η εισαγγελία δεν εντυπωσιάστηκε από το επιχείρημα του Gonzalez και ζήτησε να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή των 25 ετών. Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την ελάχιστη ποινή που προβλέπεται από τη συμφωνία, δηλαδή 15 χρόνια. Τελικά, η δικαστής Patti Saris επέλεξε τη μέση οδό και ανακοίνωσε κάθειρξη 20 ετών.

Ο Gonzalez κατάφερε να συγκεντρώσει 2,8 εκατομμύρια δολάρια, μπαίνοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρατήσει χαμηλό προφίλ, καθώς με τα χρήματα αυτά αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Miami, ένα ακριβό αυτοκίνητο, πολλά ρολόγια Rolex κι ένα δαχτυλίδι για την καλή του από τον οίκο Tiffany. Στο πλαίσιο της ποινής του, υποχρεούται να επιστρέψει περίπου 2,7 εκατ. δολάρια στα θύματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου