Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Σε απολογία κλήθηκε ο Ν. Ζαγοριανός

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο πρώην ανακριτής των "μαύρων ταμείων" της Siemens Νίκος Ζαγοριανός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο εφέτης - ανακριτής Χρήστος Χασιώτης, ο οποίος είχε ορισθεί από την Ολομέλεια Εφετών να ερευνήσει τον ποινικό φάκελο του Ν. Ζαγοριανού, ολοκλήρωσε την μελέτη της δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων και κάλεσε για εξηγήσεις τον δικαστικό λειτουργό. Ο Ν. Ζαγιαριανός βαρύνεται με ένα κακούργημα, αυτό της κατάχρησης εξουσίας, και ένα πλημμέλημα.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο ανακριτής Ζαγοριανός δεν εξέδωσε έγκαιρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για πράξεις που φέρεται ότι τέλεσε μετά το 2004 με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η απαγγελία σε βάρος του ενώ δεν χορήγησε το σύνολο της δικογραφίας στους κατηγορουμένους.

Ο ίδιος, τόσο στο πειθαρχικό συμβούλιο όσο και στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τους Αρείου Πάγου, είχε υποστηρίξει ότι έπραξε σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδησή του.

Πρόκειται για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς το πειθαρχικό εκκρεμεί, ενώ εκκρεμεί και η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου μετά το ερώτημα του Χάρη Καστανίδη για να τεθεί σε προσωρινή αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου