Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκε προσθήκη στο νομοσχέδιο για την Υγεία στις ΗΠΑ

Η Γερουσία ενέκρινε μία προσθήκη στο νόμο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.


Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα μία προσθήκη στη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του προέδρου Ομπάμα περιλαμβάνοντας ένα σύνολο «διορθώσεων» στο νόμο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη και που πρέπει ακόμη να αναπεμφθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για μία τελευταία ψηφοφορία.

Οι γερουσιαστές ενέκριναν το κείμενο με 56 ψήφους έναντι 43. Μόνον τρεις Δημοκρατικοί ψήφισαν εναντίον και ένας Ρεπουμπλικάνος τήρησε αποχή.

Η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης το βράδυ της Κυριακής, στη συνέχεια το διαβίβασε στον Ομπάμα ο οποίος το υπέγραψε την Τρίτη. Οι βουλευτές ψήφισαν ακριβώς όπως και το προσχέδιο που εγκρίθηκε στις 24 Δεκεμβρίου από τη Γερουσία.

Συνέταξαν ωστόσο «διορθώσεις» προκειμένου να καταστήσουν το κείμενο της Γερουσίας πιο σύμφωνο προς τις επιθυμίες τους. Αυτές οι διορθώσεις εγκρίθηκαν με τη σειρά τους σήμερα από τους γερουσιαστές.

Ωστόσο η Γερουσία πρέπει να αναπέμψει τις τροποποιήσεις αυτές στη Βουλή λόγω παρατυπιών στη διαδικασία που επικαλέστηκαν οι Ρεπουμπλικανοί.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Στένι Χόιερ, δήλωσαν σήμερα πως οι βουλευτές θα εγκρίνουν το τροποποιημένο σχέδιο στη διάρκεια της ημέρας.

Από τη στιγμή που θα εγκριθεί αυτή η προσθήκη από τη Βουλή μπορεί να σταλεί στο Λευκό Οίκο για να καταστεί νόμος από τον Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου