Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ταξίδι του προέδρου της Βραζιλίας στο Ιράκ για «ένα λάθος»

Ο πρόεδρος Λούλα θα επισκεφθεί το Ιράν για να προσπαθήσει να προλάβει το λάθος που έγινε με το Ιράκ και όσα επακολούθησαν στη χώρα αυτή.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε σήμερα ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί το Ιράν τον επόμενο μήνα, για να προλάβει «ένα λάθος» όπως αυτό που οδήγησε στην εισβολή στο Ιράκ.

«Θα πάω εκεί γιατί δεν επιθυμώ το λάθος που έγινε στο Ιράκ να επαναληφθεί και στο Ιράν», τόνισε μιλώντας στο βραζιλιανό πρακτορείο ABR.

Ο κ. Λούλα που έχει προγραμματίσει την επίσκεψη του στην Τεχεράνη στις 15 Μαΐου έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις ενώπιον της αραβικής κοινότητας της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο.

Ο κ. Λούλα επισήμανε ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ ξεκίνησε από ένα «ψέμα» που διαδόθηκε από τις «μεγάλες δυνάμεις». «Δυτικοί ηγέτες είπαν την κατάλληλη στιγμή ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε ότι προτίθεται να μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και των χωρών που υποπτεύονται ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και πρόσθεσε ότι θα εργαστεί για την εξεύρεση μιας ειρηνικής εξόδου από την κρίση.

«Θα πάω εκεί να πω στον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: είμαι εναντίον σου ως προς την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά είμαι υπέρ σου για τον εμπλουτισμό του ουρανίου όπως κάνει και η Βραζιλία για να έχουμε πυρηνική ενέργεια».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στο Μεσανατολικό και είπε: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή δεν εξαρτάται από τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά είναι αναγκαίο για την ανθρωπότητα να ζει εν ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου