Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τη στήριξή τους στον Πάπα εκφράζουν οι επίσκοποι της Γαλλίας

Οι επίσκοποι της Γαλλίας δήλωσαν ότι αισθάνονται «ντροπή και λύπη για τις αποτρόπαιες πράξεις» παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και προσέφεραν την υποστήριξή τους στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ', ο οποίος πλήττεται από τα σκάνδαλα.

Σε μήνυμα προς τον Πάπα που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά από σύνοδο, ανέφεραν: «Αισθανόμαστε όλοι ντροπή και λύπη μπροστά στις αποτρόπαιες πράξεις που διαπράχθηκαν από ορισμένους ιερείς και μοναχούς.

» Αυτοί που διέπραξαν αυτές τις πράξεις παραμορφώνουν την Εκκλησία μας, πληγώνουν τις χριστιανικές κοινότητες και επεκτείνουν την καχυποψία σε όλα τα μέλη του κλήρου»

«Διαπιστώνουμε επίσης ότι αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα χρησιμοποιούνται σε μια εκστρατεία για να γίνει επίθεση στο πρόσωπό σας και στην αποστολή σας στην υπηρεσία του εκκλησιαστικού σώματος. Υποφέρουμε όλοι απ' αυτές τις αναξιοπρεπείς μεθόδους και (...) ανανεώνουμε την υποστήριξή μας» προσθέτουν.

Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κατηγορείται ότι κάλυψε στο παρελθόν έναν Αμερικανό ιερέα, κατά του οποίου υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περίπου 200 κωφά παιδιά.

Το σκάνδαλο με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς ταλανίζει πολλές χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου