Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τη Δευτέρα απολογείται ο φοιτητής

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 22χρονος φοιτητής, που συνελήφθη την Πέμπτη στον Βόλο και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Ο νεαρός, ο οποίος μέχρι στιγμής τηρεί αρνητική στάση απέναντι στις αρχές και απορρίπτει την κατηγορία, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, από τον οποίο έλαβε και την προθεσμία.

Ο 22χρονος φοιτά στο 4ο έτος της Σχολής Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το 2006 είχε συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς". Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τον Νοέμβριο, μετά την ταυτοποίηση αποτυπώματός του το οποίο βρέθηκε σε σταθερό σημείο (πλακάκια στο μπάνιο) στο σπίτι της 25ης Μαρτίου, που θεωρείται από τις αρχές ως γιάφκα της οργάνωσης.

Ωστόσο, ο νεαρός ήταν αγνώστου διαμονής και αναζητούνταν. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν τελικά στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου και συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου