Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Το Gmail ενημερώνει τους χρήστες για ύποπτη δραστηριότητα

Internet και απόλυτη ασφάλεια δεν πάνε μαζί κι αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται με κάθε ευκαιρία οι απανταχού επιτήδειοι. Θέλοντας να προσφέρει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στους χρήστες του Gmail, η Google ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ειδοποιεί άμεσα τον εκάστοτε χρήστη σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό του.

Ως "ύποπτη δραστηριότητα" η Google ορίζει την πρόσβαση στο λογαριασμό από δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, αν είστε χρήστης του Gmail και διαμένετε στην Ελλάδα, η Google θα σας ειδοποιήσει με ένα μήνυμα σε κόκκινο φόντο αν γίνει login στο λογαριασμό σας από την Πορτογαλία.

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν συχνά κι αυτό το γνωρίζει η Google, η οποία επέλεξε να μείνει στην τακτική της ειδοποίησης και όχι στο κλείδωμα του λογαριασμού για λόγους ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφτηκαν -και σωστά- ότι δεν είναι δυνατόν να κλειδώνεται συνέχεια ο λογαριασμός ενός π.χ. εμπορικού αντιπροσώπου που ταξιδεύει πολλές φορές μέσα σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου