Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΑΓΟΥΣ...


Δείτε τι έχει να γίνει στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, για το Μισθωτό από δω και πέρα...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΛΩΝΑ ΚΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ !


Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο «ΛΑΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ – ΧΕΛΩΝΕΣ…

Ενώ με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν από αυτή για τη χώρα μας, αναμέναμε μια πιο ουσιαστική στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Κι ενώ από τα προβλήματα αυτά τίθεται, για μια ακόμη φορά, το θέμα της «κοινοτικής» αλληλεγγύης και του τι Ευρώπη θέλουμε τελικά. Περιμέναμε, όπως σωστά «φωνάζουν» τόσο καιρό και αρκετά ξένα ενημέρωσης, η Ευρώπη, δηλαδή η Γερμανία, να στηρίξει άμεσα την Ελληνική οικονομία, όχι μόνο για λόγους προστασίας της Ευρωζώνης και κατ’ επέκταση των μακροπρόθεσμων γερμανικών συμφερόντων, αλλά και λόγο των δανειακών «υποχρεώσεων» της «φίλης» Γερμανίας προς τη χώρα μας.

Οι Γερμανίδα, όμως, Καγκελάριος, την οποία κάποιοι οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές την παρουσιάζουν σα τον «Μέρμηγκα» της Ευρώπης, είναι αλήθεια ότι ακολουθεί μια πολύ σκληρή πολιτική, ακόμα και μέσα στη χώρα της. Από την άλλη, κι ενώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι Γερμανοί ζητούσαν αυξήσεις της τάξεως των 15 ευρώ μηνιαίως, αντιμετώπιζαν το γνωστό επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά !».. την επομένη, όμως, της οικονομικής κρίσης η κα Μέρκελ εκταμίευσε το αστρονομικό ποσό των 700δις ευρώ για τη στήριξη των γερμανικών τραπεζών και επιχειρήσεων και οι γερμανοί συνταξιούχοι έβλεπαν τις αυξήσεις και το κοινωνικό κράτος να γίνεται μπόνους σε στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών.. Ως δια μαγείας τα λεφτά βρέθηκαν !

Έτσι και τώρα, με την βαθιά κρίση που μαστίζει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας και απειλεί ευρύτερα την οικονομική συνοχή της Ευρώπης, η Γερμανίδα Καγκελάριος αποφάσισε να γίνει από «Μέρμηγκας» ο «Λαγός» της Ε.Ε. και να αντιμετωπίσει την Ελλάδα σαν το ζητιάνο συνταξιούχο.. Αγνοεί ότι ο «Λαγός» στο τέλος χάνει από την αργοκίνητη χελώνα κι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμείς, πάλι, θα τα καταφέρουμε.. Η Γερμανία, όμως, θα έχει απολέσει το μεγαλύτερό της ατού, ακόμα και εντός της Ε.Ε., την αξιοπιστία της αποφασιστικότητας που ενεργεί μια μεγάλη δύναμη !

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ !


ΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ «ΔΥΣΚΟΛΕΣ» ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ !

Η οδός μπροστά στον Ευκλείδη έχει «κλείσει» και τα αμάξια κάνουν ουρά εκατοντάδων μέτρων στην παράπλευρη οδό της Παπαναστασίου που βγάζει στον περιφερειακό από Τριανδρία. Ακριβώς μπροστά ένα απορριμματοφόρο έχει ακινητοποιηθεί αφού ο κάδος έχει φρακάρει στο μηχάνημα και δε λέει να κατέβει! Οι δύο άντρες «πολεμούν» μ’ ένα μακρύ ξύλο να τον απεγκλωβίσουν.. τον χτυπούν με δύναμη και μανία ματαίως, όμως.. η κοπέλα, που εργάζεται μαζί τους στην καθαριότητα, ήταν δεν ήταν κορίτσι είκοσι χρονών, εκνευρισμένη αρπάζει το ξύλο από τον άνδρα συνάδελφό της και με «νεύρο» δίνει μιας και ο κάδος σωριάζεται κάτω.. Η μικρή μας λύτρωσε από εικοσάλεπτη, μέχρι εκείνη την ώρα, αναμονή και βοήθησε στην εν μέρει επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης..

Αν μπορούσα να διαλέξω θα διάλεγα τέτοιες γυναίκες για όλο το δημόσιο… (να ρίχνουν και καμιά "φάπα" στους αργόσχολους !)