Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Το σπιτάκι της Λέσβου.. πανέμορφο

Το σπιτάκι της Λέσβου είναι προϊόν της πρώτης απόπειρας για συνεργασία με τοπικούς φορείς, οργανώσεις και εκπαιδευόμενους. Έγινε λοιπόν με πρωτοβουλία πολιτιστικών οργανώσεων του νησιού, σε συνεργασία με τον δήμο του Μανταμάδο και με την συνδρομή εθελοντών. Χρειάστηκαν 10 ημέρες οκτάωρης κατά μέσο όρο ημερήσιας χειρωνακτικής απασχόλησης, κάτω από αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Με όσα υλικά ήταν διαθέσιμα στην περιοχή φτιάξαμε ένα σπιτάκι που ελπίζουμε οτι θα χρησιμοποιηθεί σαν μουσείο πηλού και πιστεύουμε οτι θα βοηθήσει να μεταφερθούν ξεχασμένες γνώσεις και πρακτικές στις επόμενες γενιές.

Το σπιτάκι διακρίθηκε παγκόσμια ανάμεσα στα δέκα καλύτερα μικρά φυσικά σπίτια από το site http://www.naturalhomes.org/

πηγή cob.gr

Η Σακίρα στο Mουντιάλ

Την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλου στις 10 Ιουνίου αναμένεται να τιμήσει με την εκρηκτική παρουσία της η Σακίρα.

Μάλιστα η λατίνα τραγουδίστρια αλλά και το συγκρότημα από τη Νότια Αφρική, Freshlyground, επιλέχθηκαν για να τραγουδήσουν και τον ύμνο του Μουντιάλ του 2010.

Το τραγούδι έχει τίτλο «Time for Africa» και θα το ακούσουμε στο ραδιόφωνο την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να το κατεβάσουν από τις 26 Απριλίου.

Άλλοι αστέρες της ποπ μουσικής θα βρεθούν επίσης στη σκηνή για να υποστηρίξουν το θεσμό του Μουντιάλ είναι οι Black eyed peas και η Alicia Keys.

Τα έσοδα αυτής της μεγάλης συναυλίας θα πάνε υπέρ της καμπάνιας της FIFA για την ανέγερση 20 εκπαιδευτικών κέντρων στην Αφρική.

hbnews.gr

Με πούλμαν στο Μιλάνο η Μπαρτσελόνα

Η ηφαιστειακή σκόνη αναγκάζει την ομάδα της Μπαρτσελόνα να πάνε με λεωφορείο στο Μιλάνο όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσουν με την Ίντερ για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης αποφάσισαν να αναχωρήσουν την Κυριακή με προορισμό τις Κάνες, όπου θα διανυκτερεύσουν το βράδυ και την Δευτέρα θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το Μιλάνο, ενώ συνολικά θα ταξιδέψουν 13 ώρες.

Όπως είναι λογικό οι “μπλαουγκράνα” θα καταπονηθούν από αυτό το ταξίδι και πιθανότατα να εμφανιστούν επηρεασμένοι σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Για αυτόν τον λόγο η Ουέφα δεν αποκλείεται μέσα τις επόμενες ώρες να αναβάλει την αναμέτρηση.

Λογισμικό της Intel διαβάζει την ανθρώπινη σκέψη

Σε συνέδριο που έγινε τη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε λογισμικό από την Intel που χρησιμοποιεί σαρωτές εγκεφάλου με σκοπό να μπορεί να δει τι αντικείμενο πχ σκέφτεται ο εκάστοτε χρήστης του pc.

Το λογισμικό αναλύει λειτουργικά μαγνητικές τομογραφίες του χρήστη με σκοπό να καθορίσει ποιο μέρος του εγκεφάλου ενεργοποιείται όταν επιτελεί μια σκέψη. "Σε διάφορα τεστ μάλιστα μάντεψε με 90% ακρίβεια ποιες από τις δύο λέξεις σκεφτόταν το άτομο που καθόταν μπροστά στον υπολογιστή", όπως δήλωσε ο Ντιν Πομερλο ερευνητής της Intel.

Έτσι, όπως φαίνεται, η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να επικοινωνήσουν. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και μια μέρα θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε την τεχνολογία με το νου μας.

Ωστόσο, μέχρι τώρα τα βήματα του εν λόγω project είναι σε πρώιμο στάδιο και ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί εάν λειτουργεί σε αφηρημένες σκέψεις.

Το σύστημα δηλαδή λειτουργεί καλύτερα όταν ο χρήστης σαρώνεται, ενώ σκέφτεται δεκάδες διαφορετικά ουσιαστικά: λέξεις όπως "αρκούδα" ή "σφυρί". Το λογισμικό λειτουργεί δηλαδή με την ανάλυση των κοινών χαρακτηριστικών των διαφορετικών λέξεων.

Η. Ψινάκης «Θέλω τον δήμο της Αθήνας»

«Είναι σαφής στις προθέσεις του ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης αποκαλύπτει τα άμεσα σχέδιά του, τα οποία περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο εμπλοκή του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο έξυπνος, εκκεντρικός και επιτυχημένος μάνατζερ, μιλάει για όλα με το γνωστό του χιούμορ, όμως δεν κάνει καθόλου αστεία όταν μιλάει για την πρόθεσή του να κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Αν του γινόταν δηλαδή πρόταση για κάτι τέτοιο, ο Ηλίας Ψινάκης ξεκαθαρίζει πως θα δεχόταν αμέσως: «Αν μου γίνει αυτή η πρόταση κι έχει όλες τις προοπτικές για να μπορέσω να τα καταφέρω, τότε ναι, τον θέλω τον δήμο της Αθήνας. Τότε θα συμφωνήσω να διεκδικήσω τη δημαρχία».

Σε ό,τι αφορά τώρα την κόντρα του με την Ευγενία Μανωλίδου στο «Ελλάδα έχει ταλέντο», ο Ηλίας Ψινάκης ξεκαθαρίζει: «Ασφαλώς και δεν είναι στημένη η κόντρα μας. Απλά, ανέβασε την τηλεθέαση στα ύψη. Εγώ διαφωνώ με την κυρία Μανωλίδου και με τον Βαγγέλη –και αυτό πολλές φορές μας αναγκάζει να φτάσουμε στα άκρα».

Σε ό,τι αφορά τώρα το διαζύγιο Μενεγάκη-Λάτσιου, ο ίδιος σχολιάζει: «Έπαθα σοκ και δεν το πίστεψα. Νόμιζα ότι είναι ένα απ’ αυτά τα ηλίθια δημοσιεύματα. Και ο Γιάννης και η Ελένη είναι χρόνια φίλοι μου και τους αγαπάω και τους δύο… Η Ελένη είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Δεν έχει κάνει ποτέ κακό σε κανέναν και εγώ προσωπικά τη λατρεύω. Επαγγελματικά, είναι η βασίλισσα της πρωινής ζώνης».

hbnews.gr

Αναβολή άφιξης των τεχνοκρατών λόγω τέφρας

Αναβολή στην επίσκεψη του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βάζει η τέφρα του ηφαιστείου της Ισλανδία, που έχει καλύψει τον εναέριο χώρο των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών και δεν επιτρέπει ούτε σε αυτούς να πετάξουν! Το ταξίδι αναβάλλεται προς το παρόν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Εξαιτίας των δυσκολιών στο διεθνή εναέριο χώρο και την ακύρωση πτήσεων, η έναρξη των προγραμματισμένων διαβουλεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) αναβάλλεται για μερικές μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Νέα προγραμματισμένη ημέρα έναρξης των διαβουλεύσεων είναι η Τετάρτη 21 Απριλίου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν».

hbnews.gr

Η ΝΔ ξεφορτώνεται τα "βαρίδια" του παρελθόντος σιγά, σιγά.. Αυτό είναι το μήνυμα της βάσης σήμερα..

Βάσει των πληροφοριών που δημοσίευσε, πριν από λίγο το site www.fimotro.blogspot.com , Καραμανλής και Μπακογιάννη στήριξαν "Χατζή"..! Οι δικές μας πληροφορίες από την επαρχία το ίδιο μεταφέρουν και επιβεβαιώνουν.. Για δεύτερη φορά το "κόμμα" κλείνει την πόρτα κατάμουτρα στην κ. Μπακογιάννη και για πρώτη φορά στα μούτρα του Καραμανλή..

Μήπως, αναρωτιέμαι μήπως, πριν προλάβει να φύγει το "Μητσοτακέϊκο" από τη ΝΔ, την "κάνει" με ελαφρά πηδηματάκια "άλλος" πρωτού τον πετάξουν από το μπαλκόνι της Ρηγίλλης ;;;

"Κάτι" γίνεται με τους Σεισμούς... η Γη "ξύπνησε" ;

Το γράψαμε πριν από ενάμιση μήνα, περίπου, ότι "κάτι" συμβαίνει με τους Σεισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ότι θα ενταθούν τα σεισμικά φαινόμενα, για λόγους ανεξήγητους, προς στιγμήν, στον επιστημονικό κόσμο.

Ανεπίσημα, οι σεισμολόγοι, (επισήμως μόνο Ιταλός σεισμολόγος το παραδέχεται), λένε ότι το "φαινόμενο" που παρατηρούμε σήμερα με τους σεισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πρωτόγνωρο και το μελετούμε... Φυσικά, κουβέντα δεν γίνεται για να μη πανικοβληθεί ο κόσμος.. Κάθε μέρα κι ένας ισχυρός σεισμός χτυπά κάπου στον πλανήτη ενώ, τους τελευταίους δύο μήνες πάνω από πέντε σεισμούς ήταν μεγέθους άνω των 7 ρίχτερ.

Θα δείξει...

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τον σεισμό στη Γουατεμάλα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:30 τοπική ώρα στο δυτικό τμήμα της Γουατεμάλας, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 57 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του κοντά στις ακτές της Γουατεμάλας στον Ειρηνικό, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Μεξικό.

Απάντηση του συμβούλου του πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδο του VΕΤΟ

Μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης για το αιολικό πάρκο της Ρόδου, και μετά την επίσημη κατάθεση στις δικαστικές Αρχές του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για μίζες προκειμένου το έργο να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας, ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει ζημιωθεί κατά τουλάχιστον 26 εκατ. ευρώ.

Σε απάντηση που έδωσε στη δημοσιογραφική ομάδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και η οποία δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VΕΤΟ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κ. Θέος, δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί ως τότε επικεφαλής της 15μελούς επιτροπής η οποία ενέκρινε την παράνομη ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό νόμο.

Σήμερα, μέσω του ΑΠΕ, δίνει μία διαφορετική απάντηση για την αποκάλυψη του VΕΤΟ αυτής της Κυριακής, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση.

Το πλέον απλό ερώτημα, που τίθεται και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι: πώς είναι δυνατόν, ακόμη και αν ο κ. Θέος δεν έχει διαπράξει παράνομη οικονομική συναλλαγή, να μην αναλαμβάνει έστω την πολιτική ευθύνη;

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει πλήρης ανταπάντηση στον Κ. Θέο, με εκτενές ρεπορτάζ και αποκαλύψεις.

Διαβάστε την απάντηση του κ. Θέου:

zougla.gr

"Επαναστατικός Εγώνας".. πολύ καλό για να είναι αληθινό.. !

Γίνεται η συμπλοκή όπου πέφτει νεκρός ο Λάμπρος Φούντας πριν από ενάμιση περίπου μήνα.. έκτοτε τα σαίνια της Ελληνικής Αστυνομίας ξηλώνουν την τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" στη χώρα μας ή τουλάχιστον αυτό λένε.. !

Ανατρέξτε λίγα χρόνια πίσω και θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στη μεθοδολογία, τον τρόπο και τα "συμβάντα" μεταξύ των συλλήψεων της 17 Νοέμβρη και του Επαναστατικού Αγώνα σήμερα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι ο Ξηρός έζησε ενώ, ο Φούντας σκοτώθηκε .

Από τις ελάχιστες "γνώσεις" μας στο θέμα, αλλά και το "συνωμοσιολογικό" του χαρακτήρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι και στις δύο οργανώσεις είχαν εισχωρήσει μυστικές υπηρεσίες.. ελληνικές ; ξένες; ποιός ξέρει..

Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν..

-μετά το θάνατο του Φούντα, οι υπόλοιποι κάθονταν και περιμέναν να τους συλλάβουν ;

-άφησαν το "υλικό" εκτεθειμένο" σε αυτοκίνητα έτσι χύμα ;

-δε φρόντισαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία ;

Όλα είναι και γίνανε εύκολα και απλά για την ΕΛ.ΑΣ σε βαθμό που λέμε.. "Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.." !

Αθλητικό Μπλόκ.. Με χιούμορ και πλούσια ενημέρωση.. !

Επισκεφτείτε το blog http://www.troktikaras.com/  ! ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με χιούμορ. Εμείς είμαστε troktiko ... των Φιλάθλων ! Tα τελευταία και αξιόπιστα νέα του αθλητικού χώρου . Στο troktikaras μπορείτε να βρείτε επίσης όλες τις συνθέσεις όλων των αγώνων πριν το ματς .

Antartisgr: "Μπράβο παιδιά.." !

Προηγείται ο Παπαμιμίκος στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Τα πρώτα στοιχεία από exit polls που διενεργούνται στους χώρους που ψηφίζουν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή νέου προέδρου της οργάνωσης, άρχισαν να κάνουν "βόλτα" στο διαδίκτυο. Το fimotro, δίνει την πρώτη εκτίμηση που οδηγεί σε άνετη επικράτηση του Παπαμικρού. Σύμφωνα με δημοσίευμά του: "6.450 νεολαίοι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα και οι εκτιμήσεις δεν δείχνουν να διαφοροποιούνται. Υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στα εκλογικά κέντρα που προηγείται ο Παπαμιμίκος. Η διαφορά παραμένει στο +10% υπέρ του Παπαμιμίκου και θεωρείται απίθανο να χάσει την εκλογή. Το ζητούμενο είναι που θα κάτσει η διαφορά. Εάν δηλαδή "κάτσει" σε διψήφιο νούμερο, όπως είναι το πιθανότερο, ή μετά το μεσημέρι πέσει ελαφρά κάτω από το 10%. Με τους ρυθμούς που ψηφίζουν τώρα, υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 νεολαίοι θα έχουν ψηφίσει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες".

Thebest.gr

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα ευρήματα στο πάρκινγκ του Καρέα

Αναλυτική επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση για τα στοιχεία που ανευρέθησαν στο υπόγειο πάρκινγκ - γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" στον Καρέα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την τρομοκρατία στη χώρα μας, από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στα υλικά, που ανευρέθηκαν χθες σε χώρο στάθμευσης – κρησφύγετο, που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στον Καρέα Αττικής, προέκυψαν τα ακόλουθα:

•Τα στερεά υλικά στις (3) φιάλες υγραερίου προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με φωτιστικό πετρέλαιο.

•Τα στερεά υλικά στα (2) μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με πετρέλαιο.

•Τα ανωτέρω στερεά υλικά προσομοιάζουν με την εκρηκτική ύλη ANFO και δεν είναι τυποποιημένα εργοστασιακά προϊόντα.

•Όμοιου τύπου εκρηκτική ύλη με την ανευρεθείσα στις φιάλες υγραερίου (νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένο με φωτιστικό πετρέλαιο) διαπιστώθηκε στον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε την 18-02-2009 εντός αυτοκινήτου, το οποίο είχε τοποθετηθεί έξω από το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της τράπεζας CITIBANK στη Ν. Κηφισιά.

•Τα στερεά υλικά, που ανευρέθηκαν στην πλαστική σακούλα απορριμμάτων προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο.

Thebest.gr

Το ηφαιστειακό νέφος βλάπτει και την ελληνική οικονομία

Μέχρι και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αγγίζουν οι παρενέργειες του τεραστίου νέφους από ηφαιστειακή τέφρα, που έχει καθηλώσει χιλιάδες πτήσεις ανά την Ευρώπη προκαλώντας πανικό στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Κι αυτό γιατί η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κινδυνεύνει να αναβληθεί εξαιτίας των προβλημάτων στις αεροπορικές πτήσεις που δημιούργησε η τέφρα. Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να ξεκαθαριστεί το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οι προϋποθέσεις για την παροχή τους, στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό, αλλά χωρίς την αντιπροσωπεία στην Αθήνα θα πρέπει να αναμένουμε καθυστερήσεις που πιθανόν να οδηγήσουν σε νέα άνοδο τα spread και σε ακόμη μεγαλύτερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το θέμα του νέφους πάντως δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στη χώρα μας. Έχει αρχίσει να κάνει εμφανείς τις παρενέργειές του σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, καθώς το 84% των ευρωπαίκών πτήσεων ματαιώθηκε σήμερα εξαιτίας του νέφους από την ηφαιστειακή στάχτη. Συζητάμε δηλαδή για 18.000 πτήσεις που ακυρώθηκαν μόνο σήμερα στην Ευρώπη.

Στην Αθήνα σήμερα ακυρώθηκαν 147 πτήσεις.

Thebest.gr

Ηλίας Ψινάκης: "Οταν ο Σφακιανάκης πέταξε τον Σάκη Ρουβά έξω με τις κλωτσιές"

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Ηλίας Ψινάκης κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης που πήρε από τη Δέσποινα Βανδή στην νέα του εκπομπή. Ο γνωστός μάνατσερ αναφέρθηκε στην εποχή που ο Σακης Ρουβάς είχε κλείσει αν συνεργαστεί με τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά ο τελευταίος "τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές", όπως είπε ο Ηλίας Ψινάκης. Ο γνωστός μάνατζερ αναφέρθηκε στο περιστατικό θέλοντας να τονίσει ότι η Δέσποινα Βανδή τους φέρθηκε τότε με την καλύετρο τρόπο δίνοντας στον Σάκη Ρουβά μια θέση στο μουσικό της σχήμα. Γι αυτό και ο Ηλίας Ψινάκης έσπευσε χθες στην πρεμιέρα της Δέσποινας Βανδή στο Thalassa, καθώς οι καλές πράξρις δεν ξεχνιούνται. Θα αναρωτηθείτε γιατί αποφάσισε να το αποκαλύψει τώρα αυτό ο Ηλίας Ψινάκης. Ίσως έχει να κάνει με την άρνηση του Σάκη Ρουβά να εμφανιστεί στην \ραδιοφωνική του εκπομπή. Προφανώς αν δεν τυο δώσει συνέντευξη θα ακούσουμε κι άλλα τάτοια αποκαλυπτικά.

Thebest.gr

Τι θα ζητήσει το ΔΝΤ


Οι ελεγκτές εγκαθίστανται από αύριο στην Αθήνα- Ερχεται τριετές πάγωμα μισθών

ΣΕ ΜΑΚΡΑ περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται η ελληνική οικονομία καθώς πλέον οι αποφάσεις για την οικονομική πολιτική που θα επηρεάσουν τη ζωή των Ελλήνων περνούν από την Αθήνα στα οικονομικά κέντρα των Βρυξελλών, της Φραγκφούρτης και της Ουάσιγκτον. Το πακέτο των μέτρων- περικοπές μισθών και συντάξεων,μείωση δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση όλων των αγορών και επαγγελμάτων, κατάργηση κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα,μερική απασχόληση- έχει ήδη προσδιορισθεί καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο η ελληνική οικονομία είχε τεθεί υπό τριμερή εποπτεία:της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και για πρώτη φορά του ΔΝΤ.

Μετά τις δραματικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας που σφραγίστηκαν από την επιστολή του
υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στον επίτροπο Ολι Ρεν, που έγινε γνωστός από τη ρήση του «Κουράγιο Ελληνες», στον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ και στον γάλλο γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, σήμερα φθάνουν στην Αθήνα οι ελεγκτές και τα μέτρα έρχονται πιο κοντά...

Λοβέρδος: «Κίνδυνος για τις συντάξεις το 2015»

Τον κίνδυνο να χαθούν οι συντάξεις το 2015 αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας πως «χάθηκαν δύο κρίσιμες δεκαετίες για να λυθεί το ασφαλιστικό».

«Το ασφαλιστικό από το 2009 έπαψε να είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης των γενεών και αφορά και την παρούσα γενιά των συνταξιούχων η οποία, εάν δεν παρέμβουμε, δεν θα πάρει συντάξεις το 2015», λέει ο υπουργός στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος τονίζει πως ισχύουν τρία «δεν»: «δεν αυξάνουμε τις εισφορές, δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας, δεν μειώνουμε τις χαμηλές συντάξεις».

Αναφερόμενος στην αποτυχημένη προσπάθεια Γιαννίτση, ο υπουργός σημειώνει ότι χάθηκαν δύο κρίσιμες δεκαετίες και καταλήγει: «φτάσαμε στο σημείο να αγωνιζόμαστε σήμερα να βρούμε λεφτά για να δώσουμε τον Ιούνιο συντάξεις στους εμπόρους και στους αυτοκινητιστές».
HBnews.gr

Θα βρέξει λάσπη τις επόμενες ημέρες

Λασποβροχή αναμένουμε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κίτρινη σκόνη από την Σαχάρα είναι ήδη εδώ, αφού και ο υδράργυρος το Σάββατο έφτασε μέχρι τους 30 βαθμούς στην Κρήτη.

Η λασποβροχή αναμένεται την Δευτέρα και θα είναι εντονότερη στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Οι βροχές, πάντως, θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή, αρχικά στη Μακεδονία και την Θεσσαλία και αργότερα στην Ήπειρο, ενώ το ελαφρύ βοριαδάκι θα ρίξει λίγο τον υδράργυρο.
HBnews.gr

Βράβευση Ελλήνων επιχειρηματιών στη Γερμανία

Δεκαπέντε Έλληνες επιχειρηματίες στη Γερμανία, τιμήθηκαν για την επιτυχημένη ενσωμάτωση νέων στη αγορά εργασίας.

Δεκαπέντε Έλληνες επιχειρηματίες, πολλοί εξ αυτών νέοι, τιμήθηκαν για την επιτυχημένη ενσωμάτωση νέων στη γερμανική αγορά εργασίας. Η βράβευση έγινε πρόσφατα στο Ντίσελντορφ, σε ειδική εκδήλωση, με θέμα «Επιχειρηματίες με μεταναστευτική προέλευση - Δυνατοί εταίροι στην εκπαίδευση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία», υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Juergen Ruettgers.

Τα βραβεία απένειμε Thomas Rachel, υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας,

«Η συμβολή των επιχειρηματιών, με μεταναστευτική προέλευση, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (ΒΡΒ) είναι άκρως σημαντική στην οικονομική επιτυχία του κρατιδίου. Για τους ξένους, αλλά και για τους Γερμανούς νέους, αυτοί είναι καταπληκτικά πρότυπα. Ελπίζω μελλοντικά ακόμη πιο πολλοί επιχειρηματίες, με μεταναστευτική προέλευση, να ασχοληθούν με την επαγγελματική κατάρτιση», τόνισε-μεταξύ άλλων- ο Thomas Rachel.

Μετά την επίδοση των τιμητικών διπλωμάτων ο Γερμανός υφυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του προγράμματος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), με θεματική ενότητα «Γέφυρα για εξειδίκευση και ενσωμάτωση», στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος κατάρτισης «JOBSTARTER», μίας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της κατάστασης στην επαγγελματική κατάρτιση.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που, ως DHW, πετύχαμε να κερδίσουμε τόσους πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες για την εκπαίδευση νέων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή νέων επιχειρηματιών. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη ελπίδα για το μέλλον και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη μέχρι τώρα επιτυχημένη μας αυτή πορεία », τόνισε ο αντιπρόεδρος του DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.


Εκλογές νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ

Σήμερα πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της νεολαίας της ΝΔ, για πρώτη φορά από τη βάση.

Υποψήφιοι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι οι Αν. Παπαμιμίκος και Κ. Χατζής. Ο τρίτος υποψήφιος, Β. Αξιώτης αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Επισήμως, η Ρηγίλλης δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο, ενώ και οι δύο υποψήφιοι έχουν προσφέρει προεκλογική υποστήριξη στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά.

Το στοίχημα είναι να αποβεί επιτυχής η πρώτη απόπειρα εκλογής του νέου προέδρου της νεολαίας από τη βάση. Είναι η πρώτη φορά, μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, που και η ηγεσία της νεολαίας θα αναδειχθεί από τη βάση. Ο έως σήμερα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου, δεν έχει εκφραστεί υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 40.000 νεολαίοι, σε 200 κάλπες σε όλη τη χώρα. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν ηλεκτρονικά και θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης.

Την επιτροπή συγκέντρωσης ψήφων απαρτίζουν ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Μ. Δασκαλάκης, το μέλος της επιτροπής του συνεδρίου, Δ. Σταμενίτης, και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Δ. Σταμάτης.

Βρετανία: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες

Δημοσκόπηση δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στη Βρετανία στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ως αποτέλεσμα της επίδοσης που κατέγραψε ο ηγέτης τους κατά τη διάρκεια της πρώτης στην ιστορία της Βρετανίας τηλεοπτικής μονομαχίας των ηγετών των τριών μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων.

Η δημοσκόπηση του BPIX για την εφημερίδα Mail on Sunday δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες το 32% της πρόθεσης ψήφου, άνοδος 12 ποσοσοστιαίων μονάδων σε μία εβδομάδα, έναντι 31% για τους Συντηρητικούς (-7%) και 28% για τους Εργατικούς (-3%).

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν τις πιθανότητες για την ανάδειξη κοινοβουλίου όπου κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία για αυτοδύναμη κυβέρνηση (hung parliament) και για την ανάγκη συγκρότησης κυβερνητικού συνασπισμού.

Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά μπορεί να ανατραπούν επί του πεδίου εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του βρετανικού πλειοψηφικού συστήματος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του BBC, ακόμη και με τα νέα αυτά ποσοστά, το Εργατικό Κόμμα θα ελάμβανε 276 έδρες, υπολειπόμενο 50 εδρών της απόλυτης πλειοψηφίας, το Συντηρητικό Κόμμα 225 έδρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 119 έδρες.
Kathimerini.gr

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε τις ανατολικές ακτές της Παπούας Νέας Γουινέας σήμερα Κυριακή, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ο σεισμός, που σημειώθηκε περίπου στις 09:15 τοπική ώρα [02:15 ώρα Ελλάδας] είχε επίκεντρο περιοχή περίπου 29 χλμ. ανατολικά της πόλης Λάε.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές ή ανθρώπινα θύματα στη χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού. Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στη Χαβάη δεν εξέδωσε προειδοποίηση για σεισμικά κύματα στην περιοχή.

Επιστολή ΟΝΝΕΔΙΤΗ στο site μας, καταγγέλει μεθόδους προβοκάτσιας και "στησίματος κλίματος"...

Τα parapolitika.gr, το επίσημο site στήριξης της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου από την Κυριακή 11.4 (στις 19.26) έφτιαχνε το κλίμα για την προβοκάτσια, που θα την κρίνει η Δικαιοσύνη:


γράφοντας ότι περιμένουν να πέσει το σύστημα και ότι εκεί θα γίνουν «μαγειρέματα».

Την Τετάρτη 14.4 (09.56) συνεχίζουν γράφοντας και πάλι ότι οι επιτελείς της Ρηγίλλης στήνουν σκηνικό νοθείας και ότι «αυτό που σκέφτονται είναι να ρίξουν το σύστημα»:


Και φτάνουμε στο Σάββατο 17.4, όπου στις 21.14 προαναγγέλλουν ότι «τα αίματα βράζουν ήδη και κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος διασύνδεσης θα πυροδοτήσει σειρά ενστάσεων για διπλοψηφίες και θα αφήσει υπόνοιες για το τελικό αποτέλεσμα»:


Στις 22.38 του Σαββάτου 17.4 υλοποιούν επιτέλους την προβοκάτσια τους και «αποκαλύπτουν» ένα απίθανο και ανύπαρκτο e-mail:


Η ήττα που έρχεται τους οδηγεί σε κάθε λογής προβοκάτσιες μπας και σώσουν κάτι (δηλαδή μόνο τα προσχήματα, γιατί τίποτα άλλο δε σώζεται). Τώρα εκτός από την τεράστια νίκη Σαμαρά κόντρα στο μηχανισμό της Μπακογιάννη, τους έρχεται κατακέφαλα και η νίκη Χατζή. Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να στήσουν το ποτάμι πίσω δεν γυρνά.

Είτε τηλεφωνικές προβοκάτσιες, με υβριστικά τηλεφωνήματα στήσουν, είτε αντικινητοποίηση για την ψηφοφορία κάνουν, είτε απειλήσουν και εκβιάσουν, είτε πετάξουν τόνους λάσπης, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο Χατζής είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Οι φίλοι του Κώστα Χατζή δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο της παρακμής και της μιζέριας τους.

Αύριο ψηφίζουμε τον Κώστα Χατζή για να πάμε την ΟΝΝΕΔ πιο ψηλά.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Κράτησε τριάντα ομήρους επειδή δεν πήρε το δίπλωμα οδήγησης

Ένας άνδρας που απέτυχε στην εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης στην πρωτεύουσα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κράτησε τριάντα ανθρώπους ως ομήρους στα Σκόπια, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ χθες Σάββατο.

Ο άνδρας, 21 ετών, που είχε αποτύχει στην εξέταση άλλη μια φορά στο παρελθόν, έφυγε από το χώρο όπου διεξαγόταν η εξέταση κι επέστρεψε με ένα αυτόματο Καλάσνικοφ.

Σημάδεψε με το όπλο την επιτροπή των εξεταστών και όσους ήταν παρόντες και τους κράτησε ομήρους για περίπου μια ώρα.

Ένας από τους εξεταστές ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες των οποίων έσπευσαν στο σημείο και αφόπλισαν το νεαρό άνδρα, ο οποίος συνελήφθη.

kathimerini.gr

Οικονομική βοήθεια 20 δισ. δολάρια παρέχει η Κίνα στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε χθες Σάββατο ότι η Κίνα παρέχει στη χώρα του μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 20 δις δολαρίων για την υλοποίηση μεγάλων έργων.

«Η Κίνα πρόκειται να προσφέρει χρηματοδότηση στη Βενεζουέλα, στο λαό της Βενεζουέλας, στην Μπολιβαριανή επανάσταση. . . μακροπρόθεσμα, περίπου 20 δις δολάρια», είπε ο Τσάβες στην τελετή υπογραφής της σχετικής συμφωνίας στο Καράκας.

Ο ηγέτης της λατινοαμερικάνικης χώρας είπε ότι η συμφωνία προστίθεται στην υπάρχουσα συμφωνία για την δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου Κίνας-Βενεζουέλας, ύψους 12 δις δολαρίων, στο οποίο το Πεκίνο προσφέρει ρευστό προπληρώνοντας πετρέλαιο.

Ο Τσάβες δεν διευκρίνισε ποια είναι τα πεδία στα οποία σχεδιάζονται τα έργα, πάντως είναι γνωστό ότι η Κίνα επιδιώκει να εμπλακεί ενεργότερα στους τομείς του πετρελαίου, του ηλεκτρισμού, των τροφίμων, των κατασκευών και της τεχνολογίας στη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβες επρόκειτο να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως ο Χου διέκοψε την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε επαρχία στα υψίπεδα του Θιβέτ για να μεταβεί εσπευσμένα στην περιοχή.

kathimerini.gr

Εκλογές στα κατεχόμενα

Εκλογές διεξάγονται σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου με βασικούς αντιπάλους τον Μεχμέτ Αλί ταλάτ και τον Ντερβίς Έρογλου.

Ο Ταλάτ είναι υποστηρικτής της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ ο Έρογλου τάσσεται ανοικτά υπέρ της λύσης της συνομοσπονδίας και είναι ο εκφραστής της σκληρής γραμμής.

Ο νικητής των εκλογών θα είναι και ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Kathimerini.gr