Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Βράβευση Ελλήνων επιχειρηματιών στη Γερμανία

Δεκαπέντε Έλληνες επιχειρηματίες στη Γερμανία, τιμήθηκαν για την επιτυχημένη ενσωμάτωση νέων στη αγορά εργασίας.

Δεκαπέντε Έλληνες επιχειρηματίες, πολλοί εξ αυτών νέοι, τιμήθηκαν για την επιτυχημένη ενσωμάτωση νέων στη γερμανική αγορά εργασίας. Η βράβευση έγινε πρόσφατα στο Ντίσελντορφ, σε ειδική εκδήλωση, με θέμα «Επιχειρηματίες με μεταναστευτική προέλευση - Δυνατοί εταίροι στην εκπαίδευση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία», υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Juergen Ruettgers.

Τα βραβεία απένειμε Thomas Rachel, υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας,

«Η συμβολή των επιχειρηματιών, με μεταναστευτική προέλευση, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (ΒΡΒ) είναι άκρως σημαντική στην οικονομική επιτυχία του κρατιδίου. Για τους ξένους, αλλά και για τους Γερμανούς νέους, αυτοί είναι καταπληκτικά πρότυπα. Ελπίζω μελλοντικά ακόμη πιο πολλοί επιχειρηματίες, με μεταναστευτική προέλευση, να ασχοληθούν με την επαγγελματική κατάρτιση», τόνισε-μεταξύ άλλων- ο Thomas Rachel.

Μετά την επίδοση των τιμητικών διπλωμάτων ο Γερμανός υφυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του προγράμματος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), με θεματική ενότητα «Γέφυρα για εξειδίκευση και ενσωμάτωση», στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος κατάρτισης «JOBSTARTER», μίας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της κατάστασης στην επαγγελματική κατάρτιση.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που, ως DHW, πετύχαμε να κερδίσουμε τόσους πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες για την εκπαίδευση νέων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή νέων επιχειρηματιών. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη ελπίδα για το μέλλον και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη μέχρι τώρα επιτυχημένη μας αυτή πορεία », τόνισε ο αντιπρόεδρος του DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου