Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα ευρήματα στο πάρκινγκ του Καρέα

Αναλυτική επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση για τα στοιχεία που ανευρέθησαν στο υπόγειο πάρκινγκ - γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" στον Καρέα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την τρομοκρατία στη χώρα μας, από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στα υλικά, που ανευρέθηκαν χθες σε χώρο στάθμευσης – κρησφύγετο, που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στον Καρέα Αττικής, προέκυψαν τα ακόλουθα:

•Τα στερεά υλικά στις (3) φιάλες υγραερίου προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με φωτιστικό πετρέλαιο.

•Τα στερεά υλικά στα (2) μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο, εμποτισμένα με πετρέλαιο.

•Τα ανωτέρω στερεά υλικά προσομοιάζουν με την εκρηκτική ύλη ANFO και δεν είναι τυποποιημένα εργοστασιακά προϊόντα.

•Όμοιου τύπου εκρηκτική ύλη με την ανευρεθείσα στις φιάλες υγραερίου (νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένο με φωτιστικό πετρέλαιο) διαπιστώθηκε στον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε την 18-02-2009 εντός αυτοκινήτου, το οποίο είχε τοποθετηθεί έξω από το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της τράπεζας CITIBANK στη Ν. Κηφισιά.

•Τα στερεά υλικά, που ανευρέθηκαν στην πλαστική σακούλα απορριμμάτων προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό τους το νιτρικό αμμώνιο.

Thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου