Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Απάντηση του συμβούλου του πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδο του VΕΤΟ

Μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης για το αιολικό πάρκο της Ρόδου, και μετά την επίσημη κατάθεση στις δικαστικές Αρχές του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για μίζες προκειμένου το έργο να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας, ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει ζημιωθεί κατά τουλάχιστον 26 εκατ. ευρώ.

Σε απάντηση που έδωσε στη δημοσιογραφική ομάδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και η οποία δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VΕΤΟ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κ. Θέος, δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί ως τότε επικεφαλής της 15μελούς επιτροπής η οποία ενέκρινε την παράνομη ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό νόμο.

Σήμερα, μέσω του ΑΠΕ, δίνει μία διαφορετική απάντηση για την αποκάλυψη του VΕΤΟ αυτής της Κυριακής, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση.

Το πλέον απλό ερώτημα, που τίθεται και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι: πώς είναι δυνατόν, ακόμη και αν ο κ. Θέος δεν έχει διαπράξει παράνομη οικονομική συναλλαγή, να μην αναλαμβάνει έστω την πολιτική ευθύνη;

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει πλήρης ανταπάντηση στον Κ. Θέο, με εκτενές ρεπορτάζ και αποκαλύψεις.

Διαβάστε την απάντηση του κ. Θέου:

zougla.gr

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση στην οποία αναφέρεται το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας VETO. Αρνούμαι ευθέως και κατηγορηματικά τις συκοφαντίες και τα προφανή ψεύδη τα οποία αναφέρονται ή υπονοούνται για το πρόσωπό μου και κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας μου αποδίδονται από το δημοσίευμα καθώς και από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Σημειώνω ότι προ ημερών επικοινώνησε μαζί μου συνεργάτης του κ. Τριανταφυλλόπουλου, από τον οποίον ενημερώθηκα για πρώτη φορά για την υπόθεση, και στον οποίον έδωσα πλήρεις και σαφείς απαντήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής, παρά μόνο ελλιπώς και αποσπασματικά στην εφημερίδα “VETO”.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι έχω ήδη αναθέσει στο δικηγόρο μου να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου εναντίον όλων εκείνων που επιχειρούν να με εμπλέξουν στην εν λόγω υπόθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου