Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ... ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ...!


Ποιά να είναι
άραγε η "Νέα Αρχή" που λέγεται ότι θέλει να κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός;

ΠΟΛΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ...!

Γιατί ο κος Πρετεντέρης "κόπτεται" τόσο για τα εισοδήματα των "2500" ευρώ ότι δήθεν είναι μεσαίας κλίμακας...

Προς τί ο βάσανος κι ο καημός... Ξέρετε κ. Πρετεντέρη ότι στην επαρχία οι συνταξιούχοι τη βγάζουν με 300 ευρώ κι ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι ο βασικός;

Ο ΔΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ..

Ο Γιώργος Παπανδρέου, το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τις επαφές του στο εξωτερικό, γύρισε σοβαρά προβληματισμένος. Άρχισε να αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση, όχι μόνο, της οικονομίας αλλά και γενικότερα της χώρας.

Για του λόγου το αληθές, συναντήθηκε με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει και να ζητήσει τη συμπαράστασή τους στο δύσκολο και επαχθές έργο του. Αποφάσισε, τη στήριξη του Υπουργού του επί των Οικονομικών και την άμεση κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ξέκοψε στους αγρότες και συνάμα σε κάθε επίδοξο διεκδικητή, την παροχή επιπλέον χρημάτων από, το ήδη ελλειμματικό, Κράτος. Αποφάσισε, την αύξηση των ορίων ηλικίας (γενικά όρια) αφήνοντας σύξυλο των Υπουργό Εργασίας, ο οποίος «ορκιζόταν» απ’ αρχής ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Γενικότερα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αποφασίζει για θέματα που άπτονται άμεσα της «σωτηρίας» της χώρας και οι Υπουργοί του κωλυσιεργούν, αδυνατούν να λάβουν ή δε θέλουν να συγκρουστούν με συντεχνιακά συμφέροντα και κοινωνικές ομάδες, λόγω κυρίως πολιτικού κόστους..
Απέναντί του ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει μόνο τις κοινωνικές ομάδες και όσους δεν θέλουν να συνεισφέρουν στο φτιάξιμο (όχι φτιασίδωμα) του Κράτους.. Θα έχει και το κομματικό ΠΑΣΟΚ, το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ, που αρνείται και αδυνατεί να καταλάβει την πραγματικότητα της μοίρας μας.. Το πόσο τραγική είναι η κατάσταση και πόσο χειρότερη θα γίνει αν ΤΩΡΑ δεν κάνουμε κάτι..

Με λίγα λόγια, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να τα «παίρνει» όλα πάνω του και να παράγει πραγματικό έργο, κάτι που έλειπε τους πρώτους 3 μήνες από την διακυβέρνηση.. Κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει ο (Προ) Ηγούμενος Πρωθυπουργός και προκάτοχός του.. Άλλωστε, ο ένας αγαπά τον αθλητισμό και τα σπορ κι ο άλλος αγαπά τον πρωταθλητισμό στο Playstation. Τώρα κατάλαβε ο Γιώργος ότι ο Καραμανλής πήδηξε απ’ το πλοίο με το μοναδικό σωσίβιο που υπήρχε και τον άφησε να διαχειριστεί τη βύθιση ή σωτηρία του… Κι επειδή ο κος Παπανδρέου είναι «συνηθισμένος» στις ελεύθερες πτώσεις, ένα είναι σίγουρο…

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ…! Θα τα καταφέρει να πιάσει τους "ανεμόμυλους" του Ελληνικού Αίσχους ;...


(Ο Δόν Παπανδρέου έχει τον Πάν(γκαλο)τσο του...).

Ο (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

ΚΑΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑ Ο (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ… !

Καλά βρε αδερφέ, αφού εσύ δεν ήθελες να γίνεις πολιτικός κι άλλα τέτοια… Βαρυνόσουν και κουραζόσουν εύκολα κι ογλήγορα.. Σε άρεσαν τα φαγοπότια και τα γλέντια κι η καλή ζωή.. Γιατί βρε άμοιρε γίνηκες, τελικώς, πολιτικός και δεν γενόσουν ένας Μητροπολίτης ;.. με τα κουσούρια πού ‘χεις, στο φαγί και τα’ άλλα «καλά» κι εύκολα, μια χαρά θα ταίριαζες στο σινάφι σου..

Θα γλιτώναμε κι εμείς από την επικείμενη καταστροφή που μας έφερες.. Θα ‘χες και συ το κάτι τις σου εξασφαλισμένο για τα γεράματα δίχως να μας έχεις βάρος σου..

Αμάν Ντε…

Αλλά ξέρω ‘γώ γιατί το έκαμες τούτο το κακό.. σε έφαγε το «Προ» που εις την Αγγλικήν είναι «PRO» και παραπέμπει εις παιχνιδομηχανές.. Αχ, καημένε μου σε έφαγαν τα έργα του Διαβόλου.. Και το ‘ χε καταλάβει εκείνη η χριστιανή, η κόρη εκείνου του Τυχερού πολιτικού εκ Χανίων , και το ‘χε ειπεί .. «..προσέξετε διότι ο Διάβολος μας κυνηγά αδίκως..» (Φάουστ).

Τι να σε κάμνω.. σου έφυγε το «Πρωθυπουργός» κι έμεινες με το ΠΡΟ-Ηγούμενος.. καλά το είχα καταλάβει εγώ πως από τα παλιά είχες «τάσεις» προς τα Θεία κι ήθελες να εκκλησιάζεσαι συνεχώς.. Πως πάς για να ΑΓΙΑΣΕΙΣ…

(αλήθεια, ο Εφραίμ ο Τρισμέγιστος γίνηκε κι εκείνος «ΠΡΟ» άκουσα από καιρού από το Πατριαρχείο.. έπαιζε και τούτος Playstation ;).