Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...

ΚΑΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑ Ο (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ… !

Καλά βρε αδερφέ, αφού εσύ δεν ήθελες να γίνεις πολιτικός κι άλλα τέτοια… Βαρυνόσουν και κουραζόσουν εύκολα κι ογλήγορα.. Σε άρεσαν τα φαγοπότια και τα γλέντια κι η καλή ζωή.. Γιατί βρε άμοιρε γίνηκες, τελικώς, πολιτικός και δεν γενόσουν ένας Μητροπολίτης ;.. με τα κουσούρια πού ‘χεις, στο φαγί και τα’ άλλα «καλά» κι εύκολα, μια χαρά θα ταίριαζες στο σινάφι σου..

Θα γλιτώναμε κι εμείς από την επικείμενη καταστροφή που μας έφερες.. Θα ‘χες και συ το κάτι τις σου εξασφαλισμένο για τα γεράματα δίχως να μας έχεις βάρος σου..

Αμάν Ντε…

Αλλά ξέρω ‘γώ γιατί το έκαμες τούτο το κακό.. σε έφαγε το «Προ» που εις την Αγγλικήν είναι «PRO» και παραπέμπει εις παιχνιδομηχανές.. Αχ, καημένε μου σε έφαγαν τα έργα του Διαβόλου.. Και το ‘ χε καταλάβει εκείνη η χριστιανή, η κόρη εκείνου του Τυχερού πολιτικού εκ Χανίων , και το ‘χε ειπεί .. «..προσέξετε διότι ο Διάβολος μας κυνηγά αδίκως..» (Φάουστ).

Τι να σε κάμνω.. σου έφυγε το «Πρωθυπουργός» κι έμεινες με το ΠΡΟ-Ηγούμενος.. καλά το είχα καταλάβει εγώ πως από τα παλιά είχες «τάσεις» προς τα Θεία κι ήθελες να εκκλησιάζεσαι συνεχώς.. Πως πάς για να ΑΓΙΑΣΕΙΣ…

(αλήθεια, ο Εφραίμ ο Τρισμέγιστος γίνηκε κι εκείνος «ΠΡΟ» άκουσα από καιρού από το Πατριαρχείο.. έπαιζε και τούτος Playstation ;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου