Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ, ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ… Ο «GUMYBEER» ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ, ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΑΠΟ ΠΟΤΕ !

Όλοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και απλός κόσμος, λίγο ή πολύ γνωρίζουν, (πεποίθηση που όλο και πιότερο αποκτά την αίσθηση της βεβαιότητας σε συζητήσεις με Έλληνες και ξένους αξιωματούχους), ότι σύντομα η Τρόικα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ ετοιμάζεται να αναπροσαρμόσει το Μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ της χώρας μας και των Δανειστών.

Η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο έχει πετύχει πολλά σε δημοσιονομικό επίπεδο πλην όμως, δεν έχει ακόμα καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης πολυπόθητης αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα από τη σκληρή λιτότητα που μας έβαλε το Μνημόνιο και να μη βαλτώνουμε, όπως συμβαίνει τώρα, σε στασιμοπληθωρισμό, υπανάπτυξη και ύφεση.      

Γιατί θα πρέπει, όμως, να αναπροσαρμόσουμε το υπάρχον Μνημόνιο, με τη συζήτηση μιας σκληρότερης, ομολογουμένως, εκδοχής του για τα επόμενα τρία χρόνια ; Όλοι οι δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας, πέρα από την «ταμειακή» αύξηση των εσόδων, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίθηκε ως τώρα στις προσδοκίες της Κυβέρνησης και των ετέρων της, μιλούν για μελλοντική «αναδιάρθρωση» του Χρέους της, για Χρέος 150% το 2013 και υψηλό Έλλειμμα. Αυτό θα αποτελεί μια τραγική εξέλιξη για μια Ευρωπαϊκή Οικονομία όταν οι διεθνείς αγορές ακούν τη λέξη «αναδιάρθρωση» και βγάζουν σπυράκια…

Έτσι, είναι πλέον του βέβαιου ότι, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πειστεί από την Τρόικα για την αναγκαιότητα της αναπροσαρμογής του Μνημονίου, με νέα σκληρότερα μέτρα. Το μόνο «κώλυμα» τούτη την ώρα είναι οι Ελληνικές «χρονοβόρες» Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές που μεταθέτουν την αναπροσαρμογή αυτή και τη λήψη νέων μέτρων από τα μέσα Νοεμβρίου.

Για τους απλούς αυτούς λόγους είναι σίγουρο ότι από Νοέμβριο την ελληνική επικαιρότητα θα απασχολεί το «Νέο Μνημόνιο» και τα «Νέα Σκληρότερα» μέτρα κατά του Ελληνικού Λαού. Τι έχουνε να πούνε για αυτή την πραγματική εξέλιξη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες ; . Τίποτα.. απλά κοιτούν το Γερμανικό αρκούδι – GUMYBEER και αναμένουν την «πράσινη» σωτήρια ανάπτυξη… .