Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑ "ΑΗΔΟΝΗ" ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ;

Ο βουλευτής Δράμας, μέλος της εξεταστικής για τη Siemens και συχνός θαμώνας των εκπομπών του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, με την παρουσία του στην προχθεσινή εκπομπή έγινε συμμέτοχος αξιόποινης πράξης όταν "άκουσε" την επίμαχη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του Κ. Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του. Αυτό διαβεβαίωσε και τους παριστάμενους ο έτερος συμμετέχων κ. Πλεύρης, την επιστημονική αρτιότητα του οποίου δεν αμφισβητούμε. Στην περίπτωση, μάλιστα, αυτή, της ζωντανής εκπομπής έπρεπε να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας και να συλλάβει, με τη διαδικασία του αυτοφώρου τους παριστάμενους. Κι επειδή η πράξη διώκεται κακουργηματικά και είναι αυτόφωρη η βουλευτική ασυλία θα πήγαινε περίπατο.. Ή μήπως όχι ; Αν συμμετείχαμε απλοί πολίτες θα μας "τιμούσε" με την παρουσία του ο κ. Εισαγγελέας ; Ή μήπως η Δικαιοσύνη "κινητοποιείται" μόνον όταν είναι να "μπουκάρει" αιφνιδίως, στα μαύρα μεσάνυχτα, σε σπίτια απλών πολιτών ;

Κι επειδή έχουμε μιαν κάποια αδυναμία σε κάποιους θέλω απλά να παραθέσω μερικά σχόλια πολιτών στην "Αξιολόγηση Βουλευτών" , για άλλη μια φορά, του αγαπημένου μας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Αηδόνη, που έγιναν σε χρόνο ανύποπτο.

Και για να μην κατηγορηθούμε ότι "χτυπάμε" ή "στηρίζουμε" το βουλευτή επιλέξαμε, τυχαία, κάποια από τα σχόλια που άλλα είναι θετικά και άλλα αρνητικά... ( και να σας πούμε γιατί είναι ο αγαπημένος μας ; μας αρέσει το επώνυμό του.. θυμίζει "Άνοιξη", "Ελπίδα", "Τραγούδι".. όχι σαν τον άλλον "Κάργας" ! Άκου "Κάργας" ! πού πας βρε άνθρωπε μου με τέτοιο επίθετό;;; ).

karpidis λέει: Δεκεμβρίου 19, 2007 σε 2:51 μμ
1 στα 5. Δεν μπορώ να του βάλω αρνητική βαθμολογία για αυτό…Άνθρωπος που δήλωσε πως ο μάγειρας να μιλήσει για τη κουζίνα του δεν πρέπει να είναι βουλευτής…
Ο μάγειρας να μιλήσει για την κουζίνα του!

El_chivo λέει: Οκτωβρίου 9, 2008 σε 10:36 μμ
Έτυχε να τον έχω γυμναστή εγώ στο 30 Λύκειο Κυψέλης… πριν 15 χρόνια περίπου. Κάθε φορά σχεδόν αντί για μάθημα μας έδινε απλά μερικές μπάλες να παίξουμε μπάσκετ ή βόλλεϋ και έγραφε στο βιβλίο ύλης “αθλοπαιδιές”. Μάλιστα έβαζε και ομοιοματικά για να μην κουραστεί να γράψει όλη τη λέξη! Εξαίρετο δείγμα για case study με θέμα “Πως ένας μέτριος (επιηκώς) άνθρωπος μπορεί να φτάσει ψηλά με τη βοήθεια της κομματικής νομενκλατούρας”. Από φοιτητής οργανωμένος στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια δημοτικός σύμβουλος και τώρα βουλευτής. Περνά δε πολλές ώρες τα απογεύματα σε γνωστή καφετέρια της Φωκίονος Νέγρη παίζοντας… ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δίπλα στο λήμμα “κηφήνας” ή “μανδαρίνος” σε μια σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια θα μπορούσε πολύ εύστοχα να συναφθεί μια φωτογραφία του. Απλά… ΑΝΑΞΙΟΣ.

Kostas82 λέει: Νοεμβρίου 5, 2009 σε 10:10 μμ
με εκπληξη διαβασα το σχολιο του κυριου El_chivo για τον κυριο Αηδονη… υπηρξα μαθητης του στο 60 γυμνασιο κυψελης και ηταν ενας απ τους καλυτερους καθηγητες μου… ξεχωριζε σαν ανθρωπος και ενδιαφεροταν παντα για τα προβληματα μας. Χαιρομαι για την εξελιξη του και του ευχομαι να ναι καλα…

καρατζογλου αργυρης λέει: Οκτωβρίου 30, 2009 σε 2:40 πμ
ΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΗΔΟΝΗ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ…ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ……
ΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

"ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ" ΠΡΙΝ ΦΟΙΤΕΥΣΕΙΣ ! Εσωτερικό πρόβλημα επικοινωνίας της Κυβέρνησης !

Την οργισμένη αντίδραση της Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου συνάντησε το θέμα της δημοσιοποίησης των απόψεων του Υφυπουργού της κ. Πανάρετου μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα για τα κολέγια. Η χάραξη της πολιτικής για την Παιδεία δε μπορεί να γίνεται μέσα από blog 's ειδικά αν ο υπογράφων τις απόψεις είναι ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Με την κίνησή του αυτή ο Υφυπουργός έδωσε την "εντύπωση" ότι στο Υπουργείο Παιδείας δεν συνδιαλέγονται και ο διάλογος για την Παιδεία περνά μέσα από τη δημοσιοποίηση των προσωπικών απόψεων των αρμοδίων ασκούντων πολιτική !

Για τους λόγους αυτούς και όχι αυτές καθ' εαυτές τις απόψεις του για τα κολέγια, ο κ. Πανάρετος έμεινε έκθετος και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή ό οποίος τόνισε ότι "..κανείς δεν μπορεί να φέρεται ως ο εκφραστής των Πρωθυπουργικών απόψεων και αποφάσεων μέσω των blog..!".

Και ήταν λογική αυτή η οργισμένη αντίδραση και από την Υπουργό και από τον Πρωθυπουργό αφού το μήνυμα που "πέρασε" ο κ. Πανάρετος είναι ότι η Κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα ενδό - επικοινωνιακό.

"ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ", Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ...


Μετά την οργάνωση "Εργένογκον" άλλη μια εξαρθρώθηκε προχθές με συλλήψεις πρώην και εν' ενεργεία στρατιωτικών στην Τουρκία από την Ισλαμική Κυβέρνηση Ερντογάν. Οι Τούρκοι συνωμότες στρατηγοί ετοίμαζαν δολιοφθορές σε τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη, την "πτώση" τουρκικού ελικοπτέρου στον Έβρο που θα αποδιδόταν στους Έλληνες και την κατάληψη της εξουσίας με πραξικόπημα.


Μέχρι σήμερα τέσσερις τουρκικές κυβερνήσεις έχουν ανατραπεί από το στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος και ο "πόλεμος" μεταξύ Ισλαμιστών και Κεμαλικών συνεχίζεται. Πάντως, αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι ότι η Τουρκία, παρά τις επιθυμίες της, δεν έχει καμία πιθανότητα για Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εισδοχή της στην Ε. Ε. και αν αυτό γίνει κατανοητό από τη γείτονα, πλέον του βέβαιου είναι ότι, θα ωθηθεί ακόμη περισσότερο στο περιθώριο και σε "αντιδραστικές" κινήσεις εναντίον μας..


Θέλω, όμως, να μεταφέρω μόνο μια συνομιλία μου με πρώην Γερμανό Υπουργό Ομοσπονδιακού Κρατιδίου για την Τουρκία από τη δεκαετία του '90..


"..Σκοπός μας είναι ο διαμελισμός μακροπρόθεσμα της Τουρκίας σε επτά περίπου γεωγραφικά και ανεξάρτητα κράτη.. Από αυτά, μόνον η Ευρωπαϊκή Τουρκία (δηλαδή η Κωνσταντινούπολη) είναι καλοδεχούμενη στην Ένωση !..." .


Η αναζήτηση της Ιστορίας νομίζω επιβεβαιώνει την μελλοντική πολιτική της Ένωσης για μια χώρα που αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της... Άλλωστε, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Τουρκίας, που αναγνωρίζεται δεόντως από τους Αμερικανούς, είναι πολύ σημαντικός για να αφεθεί μόνο στην κρίση των Τούρκων στρατηγών και της αμερικανικής διπλωματίας..