Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ, ΑΠΟ ΤΟ 2005, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ..ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ..


Από τα τέλη του 2005 που απέστειλα αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα κοινωνικής πολιτικής, δεν πέρασαν αρκετοί μήνες και σε λίγο καιρό, ολάκερη η ελληνική κυβέρνηση ξεδιπλωνόταν στα μάτια μου σαν χάρτινος πύργος.

Στην αναφορά αυτή, σημειώνω από το 2005, έθετα και θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών στη χώρα και των αποφάσεων του Ε. Δ. εις βάρος μας. Φυσικά, η αναφορά μου αυτή σε "τρίτα" θέματα, από τεχνικής και νομικής φύσεως, ήταν άκαιρη. Αυτό, όμως, μου επέβαλε η καρδιά και η συνείδησή μου. Από τότε κατέδειξα στην "Ευρώπη" το έλλειμμα αξιοπιστίας που διαποτίζει τη χώρα..σε βαθμό που κινδυνέψαμε όλοι να πάθουμε σηψαιμία.

Η αναφορά αυτή έκαμε λόγο για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα εισαγόμενα από την Ε. Ε. στην Ελλάδα αυτοκίνητα, για το οποίο το Ε. Δ. έχει αποφασίσει πως αποτελεί μέτρο "εκτελωνισμού" λόγω του δυσανάλογου ύψους του ποσού. Επίσης, αναφέρθηκα και σε απόφαση Εισαγγελέα να "κατάσχει" οχήματα όσων παραβιάζουν τον ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα. Μια πράξη αντισυνταγματική και υπερβολική..
Την αναφορά τούτη την παρέλαβαν Άγγλοι Ευρωβουλευτές, συνεπικουρούμενοι από άλλους Ευρωπαίους, μαζί με άλλες δώδεκα (12) αναφορές που αφορούσαν το θέμα των "τελών ταξινόμησης" επί συνόλου είκοσι πέντε (25) αναφορών που εμμέσως αναφέρονταν στο θέμα. Στην Επιτροπή Αναφορών έγινε χαμός από τους Άγγλους με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το Ευρωκοινοβούλιο στο ψήφισμα του M. Caschman που ήταν κόλαφος για την Ελλάδα. Υποχρεώθηκε δε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει εκ νέου αιτιολογημένη γνώμη κατά της χώρας και να επισπεύσει τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Ε. Δ. .
Υποχρεώθηκε ο εκπρόσωπος του νέου τότε Υπουργού των Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη στην Ε. Ε. να προσέλθει στο Ευρωκοινοβούλιο και να παράσχει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, από το 2006 !, ότι η κατάσταση αυτή στην Ελλάδα "σύντομα" θα αλλάξει...
Η Ε. Ε. που ενδιαφέρεται περισσότερο για την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, προστατεύοντας τα μεγάλα συμφέροντα χωρών και επιχειρήσεων, αδιαφορώντας για το εάν η Ελλάδα παρανομεί σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών, δεν άσκησε την πίεση που πρέπει για να αλλάξει η κατάσταση και να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του Δικαστηρίου.
Η Ε. Ε. αφήνει τη χώρα να φοροκλέβει τους πολίτες για να τηρηθούν οι όροι του Συμφώνου και να μη κινδυνέψει το Ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση τότε, που δεν είχαν ιδέα από πού τους "δέρνει" κι από πού τους "βαραίνει", υποχρεώθηκε μάλιστα να καταγγείλει δια του αρμόδιου Υπουργού μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Εισαγγελέα για την απόφασή του αυτή εννέα (9) μήνες μετά την πράξη του, ένα μήνα από την αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο και λίγες εβδομάδες από την "θύελλα" των Άγγλων Ευρωβουλευτών. Ήταν προφανές ότι η πράξη αυτή του Έλληνα Υπουργού έλαβε χώρα αφού πρώτα οι Ευρωπαίοι τράβηξαν τα αυτιά της Ελληνικής Κυβέρνησης..
Αυτοί οι άνθρωποι κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.. Άνθρωποι που εκτός από τη δημιουργία εκατοντάδων σκανδάλων εθνικού μεγέθους, πραγματικά δεν τους ένοιαζε, εκ του αποτελέσματος (!), η πρόοδος και η προστασία του τόπου.. Ανίδεοι, άσχετοι, επικίνδυνοι για τη χώρα, τους πολίτες και το κράτος..

Κι επειδή το θέμα αφορά προσωπική μου εμπειρία, μέρος της οποίας μόνον αναφέρω επί της παρούσης για το πολιτικό σκέλος, νιώθω την υποχρέωση να υπογράψω και τις γραμμές αυτές.

του Παναγιώτη Γεωργιάδη