Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Αρχή του Τέλους για την Ευρώπη… Ελλάδα . Όλη η αλήθεια για το τι έπεται.. Αντίο Ευρώ, καλώς ήλθες Δραχμή !

Στο δρόμο που «χάραξε» η Ελλάδα αρχίζουν να βαδίζουν Πορτογαλία και Ισπανία από την αρχή της εβδομάδας. Οι «αγορές» αφότου η Γερμανία, άρον-άρον, αποφάσισε να «στηρίξει» τη χώρα, έστρεψαν το «ενδιαφέρον» τους στους επόμενους «αδύναμους κρίκους» της Ευρωζώνης.

Από την αρχή, λοιπόν, της Ελληνικής Οδύσσειας στο δρόμο προς την Ιθάκη οι Γερμανοί έφεραν αντιρρήσεις έχοντας κατά νου τούτο ακριβώς.. την αποφυγή της καλύψεως μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης και άλλων χωρών – κυρίως Ισπανίας και Ιταλίας. Τουτέστιν, το πρόβλημα της Γερμανίας δεν ήταν η Ελλάδα αλλά, η πιθανή προσφυγή στο «Μηχανισμό Στήριξης» και άλλων, μεγαλυτέρων, Οικονομιών της Ευρωζώνης. Η Γερμανία, λοιπόν, παρά τη φαινομενικά στήριξή της προς την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου «έτοιμη» να σβήσει μια πανευρωπαϊκή «φωτιά», όπως διατυπώνεται τις τελευταίες ώρες.. .

Το σίγουρο είναι ότι τους προσεχείς μήνες η Πορτογαλία, η Ισπανία και ενδεχομένως η Ιταλία θα προσφύγουν στον περίφημο «Μηχανισμό Στήριξης» που έχει στηθεί για την Ελληνική περίπτωση.. . Με δεδομένη την άρνηση της Γερμανίας να καλύψει, από τα πλεονάσματα που απέκτησε από τις συναλλαγές της με τον Ευρωπαϊκό Νότο, μια ενδεχόμενη «πανδημία» οικονομικής στήριξης των χωρών αυτών, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι του χρόνου, - αν φυσικά προσφύγουν στο μηχανισμό και άλλες χώρες - , ότι η άρνηση της Γερμανίας θα σημάνει και την διάλυση του «Μηχανισμού Στήριξης» έτσι όπως διατυπώνεται σήμερα για την περίπτωσή μας.

Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι, ναι μεν θα λάβουμε σήμερα τα 45 δις για εφέτος, όμως κανείς δεν μας διασφαλίζει για τα υπόλοιπα 90-105δις για τα επόμενα δύο έτη. Για το λόγο αυτό και η Γερμανίδα Καγκελάριος αρνείται σήμερα να δεσμευτεί για τα επόμενα δύο χρόνια, έχοντας κατά νου αυτό ακριβώς. Σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική αδυναμία θα οδηγήσει την Ελλάδα σε «αναγκαστική» έξοδο από την Ευρωζώνη και το Ευρώ και επιστροφή της στη Δραχμή.

Το σενάριο αυτό έχει διατυπωθεί από κορυφαίο νομπελίστα οικονομολόγο, ο οποίος προέβλεψε πριν από δέκα χρόνια την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και την Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το 2011. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ενεπλάκη και το ΔΝΤ στο «Μηχανισμό Στήριξης» από τη Μέρκελ αφού, η «παραίτηση» της ΕΕ του χρόνου από αυτόν το μηχανισμό θεωρείται όχι απίθανη.. .

Μέχρι τον Αύγουστο, ίσως και πολύ νωρίτερα, του 2011 θα γνωρίζουμε.. . Αντίο «ΕΥΡΩ», καλώς ήλθες «ΔΡΑΧΜΗ» !

Κατέθεσε και ο Αρσένιος

Στη γραμμή του ηγούμενου Εφραίμ ότι δηλαδή η μονή Βατοπεδίου σύρθηκε από την πολιτεία στις ανταλλαγές, κινήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μοναχός Αρσένιος, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή.

Ο Μοναχός Αρσένιος φέρεται να είπε ότι ποτέ δεν ζητήθηκε από τον ίδιο ή τον ηγούμενο ο Εφραίμ παρέμβαση πολιτικών προσώπων ενώ επανέλαβε ότι κατα την επίσκεψη των Κώστα Καραμανλή, Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου στην Μονή Βατοπεδίου δεν έγινε καμία κουβέντα για την υπόθεση των ανταλλαγών. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά φέρεται να είπε ότι ο κ. Ρουσόπουλος ουδόλως αναμείχθη στην ιστορία αλλά και ότι ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να τηλεφωνήσει στο κ. Αγγέλου πόσο μάλλον να τον αποκαλέσει Γιάννη.

Έτοιμος να επέμβει ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα διστάσει να ενεργήσει κατά των Ισραηλινών ή των Παλαιστίνιων εάν η μία ή η άλλη πλευρά παρεμποδίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που υπάρχει περίπτωση να ξαναρχίσουν σύντομα, δήλωσε σήμερα παλαιστίνιος ανώτατος αξιωματούχος.Ο παλαιστίνιος αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, ανέφερε ότι ο κ. Ομπάμα δεσμεύτηκε να ζητήσει λογαριασμό και από τις δύο πλευρές, σε επιστολή που επιδόθηκε από τον αμερικανό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ προς τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

"Ο κ. Ομπάμα ζήτησε μετ' επιτάσεως στον κ. Αμπάς να επανέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, διαβεβαιώνοντας ότι στην περίπτωση που η μία ή η άλλη πλευρά παρεμποδίσει τις απ' ευθείας συνομιλίες ή θα επιχειρήσει να τις προβοκάρει, υπάρχει αμερικανική δέσμευση που λέει ρητά ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και ότι θα υπάρξει μια αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα αυτό", εξήγησε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Αμπάς ο αμερικανός απεσταλμένος "επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη και αποφασισμένη να πάρει μέτρα, ακόμα και να αναθεωρήσει ή να επανεξετάσει την αμερικανική πολιτική έναντι του Ισραήλ", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστίνιων Σάεμπ Ερεκάτ επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Αμπάς έλαβε επιστολή του κ. Ομπάμα τονίζοντας ότι "ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει προσηλωμένος στην λύση των δύο κρατών Ισραηλινό και Παλαιστινιακό και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε προσπάθεια για να το επιτύχει".
 
Athina 9,84

"Ενσυνείδητη και δόλια" η πολιτική εντολή για το Βατοπέδι

«Ενσυνείδητη και δόλια» χαρακτηρίζουν την πολιτική εντολή, που όπως υποστηρίζουν, υπήρξε για την κατάργηση της δίκης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, για την ιδιοκτησία της Βιστωνίδας, πέντε βουλευτές του ΠαΣοΚ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι βουλευτές με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη, αναφέρουν ότι όποιος έδωσε εντολή για κατάργηση της δίκης, διέπραξε κακούργημα σε βάρος του δημοσίου, με άμεσο δόλο.

Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις του τελευταίου τριημέρου σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου επανέλαβε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει, όπως τόνισε, τα όσα συνέβησαν την τελευταία δεκαετία.

Πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ εκτιμάται η ζημία που προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο η ανταλλαγή με τη Μονή Βατοπεδίου της έκτασης στη λίμνη Βιστωνίδα, όπως αναφέρει τη Δευτέρα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το Δημόσιο ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή κατά του ηγούμενου Εφραίμ.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, τα 17 χρυσά συμβόλαια που υπέγραψε η Μονή με το ελληνικό Δημόσιο μέσα σε 35 μέρες, 17 Απριλίου έως 21 Μαΐου του 2008, απέφεραν κέρδος στον Εφραίμ πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, καθώς σε αυτό το ποσό εκτιμάται η αξία των εκτάσεων-φιλέτα που πέρασαν στην κυριότητα της Μονής. Συγκεκριμένα η αξία του νερού της λίμνης Βιστωνίδας, καθώς μόνο αυτό αντάλλαξε σε εκείνη την περιοχή, εκτιμάται στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Λέει "όχι" ο Νοριέγκα

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Παναμά, ο δικτάτορας Μανουέλ Ορτέγκα που εκδόθηκε την Τρίτη από τις ΗΠΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει στη Γαλλία το καθεστώς του κρατούμενου πολέμου παρά την αντίθετη άποψη που έχουν οι δικηγόροι του, ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης."Ο κ. Νοριέγκα δεν ευεργετείται από το καθεστώς του κρατουμένου πολέμου. Θα διωχθεί στο έδαφός μας με βάση το νόμο για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που όμως δεν διαπράχθηκαν κατά την υπηρεσία του ως στρατιωτικού", ανέφερε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

"Ωστόσο οι συνθήκες κράτησής του στη Γαλλία επιτρέπουν να γίνουν σεβαστές διάφορες επιταγές που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Γενεύης για τους κρατουμένους πολέμου", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Νοριέγκα θα έχει διάφορα προνόμια, ψυχική υποστήριξη, μεταφραστή, βοήθεια ιατρική κ.α.

Παράλληλα ο κ. Νοριέγκα θα δεχτεί επίσκεψη από εκπρόσωπο από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, για να υπάρξει διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα προνόμια που είχε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Νοριέγκα εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης στη Γαλλία μετά από 20 χρόνια κάθειρξής του σε φυλακή της Φλόριντα. Και πρός το παρόν κρατείται προσωρινά στη Γαλλία αναμένοντας τη δίκη του με την κατηγορία του ξεπλήματος χρημάτων ύψουςε 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που πρήλθε από τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν στην Κολομβία.

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος με δύο νεκρούς

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος καμικάζι ανατινάχτηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και να τραυματιστούν επτά άτομα στο βόρειο Καύκασο στο Νταγκεστάν, ανέφερε τοπικός αστυνομικός αξιωματούχος. Με βάση πληροφορίες η ίδια πηγή ανέφερε ότι το παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε καθώς πλησίαζε σε ένα αστυνομικό τμήμα, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

"Δεν υπήρξε σκάνδαλο"

Η εκδοχή της altera pars (άλλης πλευράς) σε ό,τι αφορά την υπόθεση της λίμνης Βισθωνίδας και της Μονής Βατοπεδίου, εκτέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με τον ηγούμενο της Μονής, αρχιμανδρίτη Εφραίμ, να δηλώνει πως δεν υπήρξε σκάνδαλο, να αποποιείται την ευθύνη των ανταλλαγών και την κατηγορία της φιλοχρηματίας και της διαπλοκής με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Ο γέρων Εφραίμ, υποστήριξε πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκει στη Μονή του κατά τα χρυσόβουλα των βυζαντινών αυτοκρατόρων, τα σιγγίλια των πατριαρχών και τα φιρμάνια της οθωμανικής εξουσίας - έγγραφα που, όπως είπε, αναγνώρισαν διαπρεπείς έλληνες νομικοί στο παρελθόν ως έγκυρα. Όταν ανέλαβε την ηγουμενία το 1990, το μοναστήρι είπε ότι «ήταν σε χαώδη, απελπιστική κατάσταση, με τετρακόσιες χιλιάδες κειμήλια πεταμένα, και εικόνες ανυπολογίστου αξίας πεταμένες στις κοπριές». Οι κρατικές επιχορηγήσεις δεν αρκούσαν, τριάντα χιλιάδες προσκυνητές περίπου τον χρόνο αναζητούσαν φιλοξενία, συμπλήρωσε. Με αφορμή δε, έγγραφο της νομαρχίας Ξάνθης του 1995, που ζητούσε απ' τη Μονή διευκρινίσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας νησίδας της λίμνης που ανήκει στο μοναστήρι, ξεκινά ο κύκλος των γνωμοδοτήσεων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες το Δημόσιο αποποιείται της ιδιοκτησίας του επί των παραλιμνίων εκτάσεων, ανέφερε.

Επ' αυτού αργότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Τσούκαλης διέψευσε τον γέροντα Εφραίμ, επί τη βάσει εγγράφων που τεκμηριώνουν την έγερση των αξιώσεων της Μονής, από το 1991, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ηγουμενίας από αυτόν.

«Τα κρατικά όργανα δικαίωσαν τη Μονή. Και τότε οπωσδήποτε είμαστε υπόχρεοι για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, γιατί είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Μονή έχει απόλυτη κυριαρχία και αδιαμφισβήτητη πάνω στη Λίμνη. Και όταν κάλεσα τους νομικούς συμβούλους τους δικούς μας και είδαν και διερεύνησαν, μου είπαν: ``Γέροντα, εάν δεν το διεκδικήσετε αυτό, είναι έγκλημα για εσάς. Είστε ένοχος ενώπιον και Θεού και ανθρώπων``. Και αναγκάστηκα αυτό να το διεκδικήσω» ανέφερε ο γέροντας. Σε πλείστες δε, άλλες περιπτώσεις, επικαλέστηκε και πάλι τις προτροπές των νομικών του συμβούλων.

"Θα αποκατασταθούν οι οικονομικές απώλειες"

Την διαβεβαίωση ότι θα αποκατασταθούν εγκαίρως και με άλλο τρόπο οι οικονομικές απώλειες που προέκυψαν από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης για τους ιπτάμενους της πολεμικής αεροπορίας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή. Πάντως ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι στις ένοπλες δυνάμεις δεν νοείται ούτε λευκή απεργία, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας και χαρακτήρισε την πρόσφατη λευκή απεργία των ιπτάμενων ατυχές περιστατικό και εσφαλμένο τρόπο διαμαρτυρίας.

Σηφουνάκης κατά Βγενόπουλου

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, κατά του Προέδρου της ΜΙΓΚ, Ανδρέα Βγενόπουλου, κατηγορώντας τον για επικοινωνιακές - τεχνικές επιθέσεις. Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, και αναφερόμενος στην υπόθεση με τη δωρεά της εταιρίας του κυρίου Βγενόπουλου στο Δήμο Πυθαγορείου Σάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2000, την περίοδο που ο κύριος Σηφουνάκης ήταν Υπουργός Αιγαίου, τόνισε ότι ως πολίτης και ενεργός πολιτικός δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητα όσα συκοφαντικά είπε δημοσίως ο ισχυρός άνδρας της ΜΙΓΚ.

"Ο κ. Βγενόπουλος, που αρέσκεται σε ιστορικές αναφορές γνωρίζει ότι, η συκοφαντία είναι εύκολη μεν υπόθεση, αλλά ατιμωτική πράξη τόσο ιστορικά, όσο και κατά το νόμο και δεν αγνοεί βεβαίως ότι, ακολουθεί η λογοδοσία του συκοφάντη στην κοινωνία και τη Δικαιοσύνη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.

Χάθηκε η Εθνική Κυριαρχία

"Καρφώνει" αυτή τη στιγμή, μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Alter και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Πρωθυπουργό.. .

Σε δύο ερωτήματα του Γραμματέα προς τον Υπουργό αυτός απήντησε ".. δεν αποφασίζουμε εμείς.." και, "..να πάτε να τα πείτε στην Τρόικα.." !

Έτσι, ο υπουργός κατέστησε σαφές στους κοινωνικούς εταίρους ότι έχει πάψει προ πολλού να ασκεί οικονομική και κοινωνική πολιτική η Ελληνική Κυβέρνηση, πριν ακόμα καλά-καλά πάρουμε τα πρώτα, ζεστά, χρήματα από ΔΝΤ και ΕΕ !

Επιστολή ευθύνης στο "ποντίκι"

Επιστολή με την οποία τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνουν την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση, δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην εφημερίδα το "Ποντίκι".

Η επιστολή υπογράφεται από τους Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη και Κωνσταντίνο Γουρνά, οι οποίοι αναφέρουν, ότι σύντροφός τους στον Επαναστατικό Αγώνα ήταν και ο Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη.

Στην επιστολή, οι τρεις συλληφθέντες τονίζουν ότι αισθάνονται περήφανοι για την οργάνωσή τους και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. "Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς", αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι "δεν είμαστε εμείς τρομοκράτες αλλά η εξουσία".

Χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αναφέρονται σε μία προς μία τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν πράξεις τρομοκράτησης του λαού ο οποίος στην πλειοψηφία του τις επιδοκίμασε.

Στην επιστολή, γίνεται εκτενής αναφορά στην οικονομική κρίση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη σημερινή κατάσταση της χώρας ενώ προστίθεται ότι οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες για επανάσταση και αυτό που απομένει είναι να ωριμάσουν και οι υποκειμενικές συνθήκες.

Εν τω μεταξύ την υποχρεωτική λήψη δειγμάτων υλικού για εξέταση DNA από τους έξι κατηγορούμενους, ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», διέταξε η 19η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση.

Η ανακριτική διάταξη εκδόθηκε, προκειμένου να γίνουν συγκρίσεις με υλικό DNA, που έχει εντοπίσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε χώρους, τους οποίους φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

Σήμερα συνεδρίασε η ολομέλια εφετών, η οποία ομόφωνα αποφάσισε την ανάθεση της κύριας ανάκρισης για τον Επαναστατικό Αγώνα στους εφέτες ειδικούς ανακριτές, Δημήτρη Μόκκα και Κωνσταντίνο Μπαλτά, οι οποίοι ήδη χειρίζονται και την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αντιδράσεις για τον "Καλλικράτη"

Συντονισμένα πυρά κατά της κυβέρνησης στο έκτακτο συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, για το σχέδιο "Καλλικράτης" το οποίο προβλέπει ριζικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συγχώνευση δήμων σε 333 ή σε 343, κατάργηση των νομαρχιών, θεσμοθέτηση 13 αιρετών περιφερειαρχών, πενταετή θητεία των οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διενέργεια εκλογών, από το 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Για πολιτικό κόλπο ως προς την συνταγματικότητα, από την πλευρά της κυβέρνησης, σχετικά με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του Σχεδίου "Καλλικράτης" έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης.

Στην ομιλία του από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι, υπάρχουν προβλήματα, ασάφειες και ελλείψεις στο νομοσχέδιο, καθώς όπως είπε, από τις 52 παρατηρήσεις που έκανε η ΚΕΔΚΕ, μόνον οι πέντε έγιναν αποδεκτές.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών σε διάλογο προκειμένου, όπως είπε, να βρεθεί η χρυσή τομή και τόνισε ότι, αν μείνει το νομοσχέδιο ως έχει η κυβέρνηση μάλλον θα προχωρήσει μόνη της.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για έλλειψη διαλόγου και πρόσθεσε ότι, χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα εφαρμογής του Καλλικράτη και πόρους το Σχέδιο δεν προχωράει.

Σχετικά με τις συνενώσεις στην Αττική, ο κ. Καλογερόπουλος είπε ότι, υπάρχουν προβλήματα στα βόρεια του νομού και στα Μεσόγεια.

"Ταμείο Συγνώμης " , Κύριε Πετσάλνικε...!

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικο έστειλε μια μαθήτρια από την Κατερίνη. Στην επιστολή της αυτή η Χριστίνα Σιαμάτρα προτείνει να μετονομαστεί το "Ταμείο Στήριξης" για την Ελλάδα σε "Ταμείο Συγνώμης".. από τους πολιτικούς για την Ελλάδα !

Τα λόγια είναι περιττά, ενώ είναι φανερό ότι η μαθητική νεολαία βάζει τα γυαλιά στους πολιτικούς που μας περνούνε για ηλίθιους.. !

Νέα προκλητική επίθεση από τους Γερμανούς

Με ένα σκίτσο που έχει στην Ακρόπολη να κυματίζει η τουρκική σημαία η γερμανική εφημερίδα προκαλεί "συνεχίζοντας" το έργο των γερμανικών δημοσιευμάτων.

Η Frankfurter Allgemeine στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έχει ως φωτογραφία ένα σκίτσο της την Ακρόπολη και την τουρκική σημαία να κυματίζει σε αυτή. Δύο γερμανοί επισκέπτες συζητούν και ο ένας λέει “Είμαι πολύ χαρούμενος Γκέρελτ που οι τούρκοι πήραν την Ελλάδα και έτσι σώσαμε και έχουμε τα λεφτά μας..!” Μάλιστα δείχνει και ένα κιόσκι να πουλάει γύρο μπροστά στο εθνικό μας μνημείο.

Η εφημερίδα έχει ως τίτλο της στο θέμα “Ελληνική Κρίση Χρέους” και υπότιτλο, “Δεκανίκι για την ασθενή σύζυγο!”.

Συνεχίζοντας στο άρθρο της γράφει πως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε καθησυχάζει τους γερμανούς. Το ακριβές ποσό που θα πάρουν οι Έλληνες ακόμη να κλείσει και ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα πριν τους τα δώσουμε.

Όλα αυτά έρχονται λίγες ώρες μετά τις σκληρές δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ πως οι έλληνες πρέπει να πάρουν σκληρά μέτρα πριν πάρουν τα λεφτά.

allday-news.blogspot.com

από Mantatanews.blogspot.com

Για μεταφορά ενός μαθητή χρέωσαν 19.500 €

Εισαγγελέας παρεμβαίνει στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες αναθέσεις σε μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών, που είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο. Σημειωτέον, το θέμα έχουμε θίξει από πέρυσι ενώ έχει παρέμβει και η ΕΕ η οποία ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή ποσού 500εκ. ευρώ από επιδοτήσεις. Τον μηνυτή, πάντως, που "έβγαλε" το θέμα στην επιφάνεια κάποια στιγμή πέρυσι το Νοέμβριο φρόντισαν ΄"κάποιοι" να τον "πεθάνουν"...

Η κομπίνα για τρεις νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα του οποίου προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με βάση το πόρισμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ευάγγελος Μπακέλας, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ζητεί να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας.

Αυτές οι παρατυπίες που αποκαλύπτονται στο πόρισμα του περιφερειακού γραφείου Θεσσαλονίκης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, είχαν κατά καιρούς καταγγελθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ και το θέμα έφτασε μέχρι την Ευρωβουλή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Νομαρχία Δράμας για το σχολικό έτος 2006-2007 δαπάνησε 19.500 ευρώ για τη μεταφορά μόλις ενός μαθητή, ενώ η Νομαρχία Σερρών για το σχολικό έτος 2004-2005 δαπάνησε 27.982 ευρώ για τη μεταφορά 5 μαθητών και 32.871 ευρώ για τη μεταφορά δύο μαθητών.

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2004-2005 έδωσε 2.253.623 ευρώ πάνω από την προβλεπόμενη πίστωση για την προκηρυχθείσα σύμβαση, ενώ την επόμενη χρονιά η υπέρβαση έφτασε στα 4.905.783 ευρώ και το έτος 2006-2007 στα 4.113.972 ευρώ.

Το 2005-2006 η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ανέθεσε απευθείας 9 δρομολόγια, με ανώτατη επιτρεπόμενη ημερήσια δαπάνη της τάξης των 857 ευρώ, με την τιμή των 2.795 ευρώ, δηλαδή υπέρβαση της τάξης του 300%.

Η ίδια νομαρχία, πάντα κατά το σχολικό έτος 2005-2006, αναθέτει απευθείας δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης έναντι ποσού 2.000 ευρώ ημερησίως, ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 262,02 ευρώ.

Το εντυπωσιακό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το Πανόραμα είναι αστική περιοχή και οι μαθητές πρέπει να μετακινούνται με δική τους δαπάνη, καταβάλλοντας μειωμένο εισιτήριο κατά 50%.

Εισαγγελέας για τα ύποπτα «45άρια»

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης υπήρξε χθες για τις κατ’ ουσίαν απευθείας αναθέσεις έργων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο της κατάτμησής τους στο ύψος των 45.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες τόσο νομαρχιακών συμβούλων όσο και αποκαλύψεων δημοσιευμάτων, τα λεγόμενα «45άρια» κατά τη θητεία του Παναγιώτη Ψωμιάδη ξεπέρασαν τα 500.
Ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα παραπάνω, αφού με αυτήν την πρακτική φέρεται ότι έχει ζημιωθεί το Δημόσιο.

Στα έργα αυτά δεν ακολουθούνταν η προβλεπόμενη διαδικασία της δημοπράτησης για την ανάδειξη μειοδότη, όπου οι εκπτώσεις φτάνουν μέχρι και 40-45% και προβλέπεται η ανάλογη δημοσιοποίηση. Αντίθετα επιλεγόταν η κατάτμηση και ουσιαστικά η απευθείας ανάθεση, αφού ο φερόμενος ως πρόχειρος διαγωνισμός δεν δημοσιοποιούνταν και εξασφαλίζονταν μόνο μία ή δύο άλλες προσφορές με μηδαμινές εκπτώσεις και συχνά από συνεργάτες του εργολήπτη.

Καταθέσεις
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, θα κληθούν να δώσουν κατάθεση οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ο πολιτικός τους προϊστάμενος Διονύσης Ψωμιάδης, αδερφός του νομάρχη.

Από την πλευρά του ο νομάρχης αρνείται να απαντήσει στην ουσία των καταγγελιών και τα αποδίδει «στον πόλεμο λάσπης που δέχεται η διοίκηση Ψωμιάδη τις τελευταίες ημέρες» και ότι η παραδοχή ότι έγιναν 500 έργα αποτελεί την απάντηση. Ισχυρίζεται ακόμη ότι αν άκουγε την αντιπολίτευση, δεν θα γινόταν ούτε ένα έργο και ότι θα έλειπαν από τη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες σχολικές αίθουσες, εκατοντάδες αθλητικά έργα κ.λπ.

Με τη συνδρομή υπαλλήλου των ΕΛΤΑ η ληστεία χρηματαποστολής στα Πετράλωνα

Ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα εξιχνίασε η αστυνομία. Ήδη συνελήφθησαν οι δύο δράστες, μεταξύ των οποίων 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ενώ αναζητείται ο τρίτος.

Οι αρχές πλησίασαν τα ίχνη των δραστών όταν προ ημερών συνελήφθη στην Πάτρα 36χρονος Έλληνας για παράβαση του νόμου «περί όπλων». Από την έρευνα που διενεργήθηκε αποδείχθηκε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλο ημεδαπό που αναζητείται, είναι οι δράστες της ληστείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή 32χρονου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ ο οποίος είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο τραυματισμός του υπαλλήλου, από τους δράστες ήταν προσχεδιασμένος, προκειμένου να μην δημιουργηθούν υπόνοιες σε βάρος του, καθώς ήταν αυτός που τους έδωσε πληροφορίες για το χρόνο που η χρηματαποστολή θα μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό και το όχημα της χρηματαποστολής, ενώ από κοινού με τους δράστες επέλεξε το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Επίσης τους είχε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν οι πόρτες του θωρακισμένου οχήματος όπου βρίσκονται τα χρήματα και με το κινητό του τηλέφωνο είχε καταγράψει σε βίντεο το όχημα της χρηματαποστολής και το είχε αποστείλει στον 36χρονο ληστή ώστε να είναι στη διάθεση τους η περιγραφή του, εσωτερικά και εξωτερικά.

«Ναι» στην Cosco από το ΣτΕ

«Ναι » στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά είπε ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε τις προσφυγές των συνδικαλιστικών σωματείων των λιμενεργατών και του δημάρχου Περάματος Ι. Γλύκα που ζητούσαν να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης στην Cosco.

Οι ανώτατοι δικαστές υιοθέτησαν την εισήγηση της συμβούλου Ευαγγελίας Νίκα.

(Τί μου λές; υποκύπτουν οι δικαστές σε πολιτικές πιέσεις;;)...

Θα στηρίξουμε την Ελλάδα και το ευρώ λέει ο Σαρκοζί

Αποφασισμένη να στηρίξει το ευρώ και την Ελλάδα είναι η Γαλλία όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, από το Πεκίνο ενώ έστειλε και μήνυμα κατά των κερδοσκόπων.

"Το σχέδιο που αποφασίστηκε από την Ελλάδα είναι απολύτως αξιόπιστο, εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση και εργαζόμαστε εντατικά ώστε όλο αυτό να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση", ανέφερε ο Σαρκοζί.

Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει τέλεια συνεννόηση ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία για τους τρόπους επίλυσης της ελληνικής κρίσης.

"Η Γαλλία είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να πατάξει την κερδοσκοπία. Το σχέδιο που καθορίστηκε από την Ευρώπη θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, δεν πρόκειται να αφήσουμε την κερδοσκοπία να δρα για να αποσταθεροποιεί την τάδε ή τη δείνα χώρα", κατέληξε στις δηλώσεις του.

Τρισέ: Χρειάζεται καθοδήγηση για να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης


Η Ευρωζώνη χρειάζεται μια καθοδήγηση για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ελληνικού προβλήματος σε άλλες χώρες-μέλη, τόνισε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Όπως ανέφερε σε ομιλία του στην Οικονομική Σύνοδο του Μονάχου "Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι μία ισχυρή αίσθηση καθοδήγησης. Χρειαζόμαστε μια καθοδήγηση που θα μας δείξει πώς μπορούμε να βγούμε από αυτά τα θυελλώδη γεγονότα".

Η υποστήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Τρισέ, "θα αποτρέψει την υλοποίηση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων στο σύνολο της ζώνης του ευρώ".

ΕΝΑ Ε.Σ.Υ. ΓΕΜΑΤΟ ΠΛΗΓΕΣ

Ο κύριος Ξενοφών Καραγεωργίου, πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο την οποία και μας κοινοποίησε. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν τη δημοσιεύσαμε νωρίτερα λόγω της περιπέτεια της υγείας του Υπουργού όσο και για την αποφυγή εντυπώσεων.

Απολαύστε την..

Πρός τόν

Κο Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, loverdos@hol.gr

Ξεκινά η κατασκευή του Τεμένους στην Αθήνα

Σε τμήμα οικοπέδου που βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό θα κατασκευαστεί το χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων τέμενος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Τη διοίκηση του χώρου αναμένεται να αναλάβει επταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα οριστεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Δυο από τα μέλη του θα προτείνονται από μουσουλμανικά σωματεία και τα υπόλοιπα πέντε θα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.

Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη.

Την υλοποίηση του έργου αναλαμβάνει επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

zougla

Εξέδιδε ανήλικη στην Κέρκυρα

Συνελήφθη χθες (Τετάρτη) στην Κέρκυρα ένας 39χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, ανάμεσά σε αυτές και το ότι εξέδιδε ανήλικη κοπέλα.


Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου μετέβη στην Αλβανία από όπου και εξαγόρασε ανήλικη 15χρονη, με το χρηματικό αντίτιμο των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τη μετέφερε παράνομα στη χώρα μας, με σκοπό να την εκδίδει.

Έτσι, από τις 19 του ίδιου μήνα ως και τις 27 Απριλίου ανάγκαζε την ανήλικη να εκδίδεται καθημερινά κυρίως στο σπίτι του ή σε σπίτια πελατών έναντι χρηματικού ποσού.

Τελικά η 15χρονη συνελήφθη από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη.

Πρώτα «κλείστηκε» τηλεφωνικό ραντεβού και μετά αφού συμφωνήθηκε η τιμή, το ποσό των 50 ευρώ, έγινε η συνάντηση η οποία οδήγησε στη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
 
zougla

Φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Άνδρου

Τη συνδρομή ρυμουλκού έχει ζητήσει φορτηγό πλοίο κενό φορτίου σημαίας Μπελίζ που πλέει ακυβέρνητο 4,8 μίλια βόρεια της Άνδρου.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη σκάφη του Λιμενικού ενώ σε περίπου 2,5 ώρες αναμένεται να το προσεγγίσει ρυμουλκό από τη Ραφήνα.

Κοντά στο φορτηγό πλοίο βρίσκεται και ένα παραπλέον σκάφος.

Στο πλοίο επιβαίνουν 10 ναυτικοί, όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ στην περιοχή επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.