Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Έτοιμος να επέμβει ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα διστάσει να ενεργήσει κατά των Ισραηλινών ή των Παλαιστίνιων εάν η μία ή η άλλη πλευρά παρεμποδίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που υπάρχει περίπτωση να ξαναρχίσουν σύντομα, δήλωσε σήμερα παλαιστίνιος ανώτατος αξιωματούχος.Ο παλαιστίνιος αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, ανέφερε ότι ο κ. Ομπάμα δεσμεύτηκε να ζητήσει λογαριασμό και από τις δύο πλευρές, σε επιστολή που επιδόθηκε από τον αμερικανό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ προς τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

"Ο κ. Ομπάμα ζήτησε μετ' επιτάσεως στον κ. Αμπάς να επανέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, διαβεβαιώνοντας ότι στην περίπτωση που η μία ή η άλλη πλευρά παρεμποδίσει τις απ' ευθείας συνομιλίες ή θα επιχειρήσει να τις προβοκάρει, υπάρχει αμερικανική δέσμευση που λέει ρητά ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και ότι θα υπάρξει μια αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα αυτό", εξήγησε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Αμπάς ο αμερικανός απεσταλμένος "επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη και αποφασισμένη να πάρει μέτρα, ακόμα και να αναθεωρήσει ή να επανεξετάσει την αμερικανική πολιτική έναντι του Ισραήλ", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστίνιων Σάεμπ Ερεκάτ επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Αμπάς έλαβε επιστολή του κ. Ομπάμα τονίζοντας ότι "ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει προσηλωμένος στην λύση των δύο κρατών Ισραηλινό και Παλαιστινιακό και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε προσπάθεια για να το επιτύχει".
 
Athina 9,84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου