Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νέο επεισόδιο στο λιμάνι της Πάτρας - Έσπασαν τζιπ Λιμενικού

Έφοδο έκαναν στην λιμενική ζώνη 150 μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν σε πλοίο που απέπλεε. Δείτε το βίντεο.


Ένα ακόμα επεισόδιο με λαθρομετανάστες είχαν να αντιμετωπίσουν οι λιμενικές αρχές της Πάτρας. Οι 150 Αφγανοί προσπάθησαν σήμερα το απόγευμα να μπουν σε πλοίο της γραμμής που έφευγε εκείνη την ώρα προκαλώντας έντονη αναστάτωση.

Το επεισόδιο έγινε στην πρόβλητα του Αγίου Νικολάου όπου οι Λιμενικοί για να ανακόψουν την έφοδό τους τοποθέτησαν μπροστά τους το τζιπ που οδηγούσαν. Οι μετανάστες σταμάτησαν αλλά εφοδιάστηκαν με πέτρες τις οποίες δεν δίστασαν να πετάξουν προς το μέρος των λιμενικών.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο. Άμεσα στο σημείο έφτασε η αστυνομία η οποία διάλυσε το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ δύο από τους Αφγανούς συνελήφθησαν.

Καταργείται η χωροφυλακή - Ιδρύεται γραφείο κατά της αστυνομικής βίας

Διαβάστε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Χ. Παπουτσή που πέρασε από το υπουργικό Συμβούλιο.

Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής ενώ θα ασκούνται πλέον από τις τοπικές δασικές υπηρεσίες. Αυτό προβλέπεται από το νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την σύσταση και λειτουργία ειδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης περιστατικών Αυθαιρεσίας με δράστες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται τα θέματα των εποχικών πυροσβεστών, σύμφωνα και με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα:

Πιο επικίνδυνη η παχυσαρκία από το κάπνισμα για εκδήλωση καρκίνου

Οπως εξήγησε ο καθηγητής της Ογκολογίας, Οτμαρ Βιέστλερ, ανησυχεί πολύ που οι συμπατριώτες του ολοένα σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι παχύσαρκοι.

Στη Γερμανία, η παχυσαρκία πολύ σύντομα θα "εκτοπίσει" το κάπνισμα από το βάθρο του "σοβαρότερου καρκινικού παράγοντα", προϊδέασε σήμερα ο επικεφαλής του κυριότερου αντι-καρκινικού εργαστηρίου στη χώρα.

Αυτή η κατάσταση του σώματος 'ευθύνεται', σύμφωνα με τον καθηγητή, για τους καρκίνους του εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του παγκρέατος και του στήθους, αν και οι διαδικασίες που οδηγούν στην εκδήλωση της ασθένειας επιστημονικά δεν έχουν τεκμηριωθεί.

"Αυτό ακριβώς θα είναι το επόμενο ερευνητικό στάδιο", τόνισε..............

Ασύλληπτες καταγγελίες - Ξάδελφος της συζύγου του Κ.Καραμανλή "έλυνε και έδενε" σε οργανισμό

Παράνομες προσλήψεις και καταχρήσεις επί διοίκησης Δημητρίου Παζαϊτη στο Invest In Greece καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θητεία του κ. Παζαϊτη έχει λήξει από τον Απρίλιο του 2010.


Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον Φεβρουάριο 2007 διορίστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Παζαϊτης και παρέμεινε στη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, που στο μεταξύ μετονομάστηκε σε Invest in Greece A.E. έως τον Απρίλιο 2010 και σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι: "ο κ. Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες (αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου''.

Υγειονομικός εφιάλτης στην Ιρλανδία – 40.000 άνθρωποι χωρίς πόσιμο νερό!

Ο χιονιάς που έπληξε την Ιρλανδία, πέρα από τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, προκάλεσε και την κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης!


Περίπου 40.000 άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό εδώ και πολλές ημέρες, κυρίως στο Μπέλφαστ, καθώς πολλές σωληνώσεις του συστήματος ύδρευσης έχουν σπάσει από τον πάγο που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

"Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, 40.000 άνθρωποι δεν έχουν τρεχούμενο νερό" σε ένα πληθυσμό 1,8 εκατομμυρίου κατοίκων, δήλωσε η Άλισον Μακρίσταλ, εκπρόσωπος της εταιρείας Northern Ireland Water (NIW) που επιβλέπει το δίκτυο υδροδότησης στη βρετανική αυτή επαρχία. Η κυβέρνηση «τρέχει» τώρα να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υγειονομική κρίση.

Ορισμένοι δήμοι έχουν οργανώσει δωρεάν διανομή νερού, με αποτέλεσμα..............

Πούτιν: «Μη γκρινιάζετε και δουλέψτε!»

Η προτροπή του Ρώσου πρωθυπουργού προς τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια της Μόσχας θυμίζει λίγο το ανέκδοτο του... «σκάσε και κολύμπα».


Στα αεροδρόμια της Μόσχας, τις τελευταίες μέρες, επικρατεί το απόλυτο χάος. Η κακοκαιρία έχει παραλύσει τα πάντα, πτήσεις ακυρώνονται, ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι και στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «στόχευσε» για την κατάσταση αυτή τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την ομαλή λειτουργία των ρωσικών αεροδρομίων, ζητώντας τους να "σταματήσουν να γκρινιάζουν και να δουλεύουν".

"Έπρεπε οι υπεύθυνοι να ήταν από την αρχή στη θέση τους αντί να αρχίσουν να γιορτάζουν τη νέα χρονιά", δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της κυβέρνησης, η οποία μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Παρελθόν οι πλαστικές σακούλες στην Ιταλία από την Πρωτοχρονιά

Η Ιταλία, μία από τις χώρες που χρησιμοποιεί τις περισσότερες πλαστικές σακούλες στην Ευρώπη, θα απαγορεύσει την χρήση τους από την 1η Ιανουαρίου.


 Οι Ιταλοί που τάσσονται κατά των τσαντών από πολυαιθυλένιο αναφέρουν ότι χρειάζονται πολύ λάδι για να κατασκευαστούν, πολύ χρόνο για να διασπαστούν, ενώ τις περισσότερες φορές φράζουν τις αποχετεύσεις και φυσικά διαλύονται μολύνοντας το περιβάλλον.

Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν περίπου 20 δισεκατομμύρια σακούλες το χρόνο, δηλαδή περισσότερες από 330 ανά άτομο ή περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente.

Από το Σάββατο, την πρώτη ημέρα του 2011, θα απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να δίνουν στους καταναλωτές σακούλες από πολυαιθυλένιο. Εναλλακτικά, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τσάντες που θα έχουν κατασκευαστεί από βιοδιασπώμενο πλαστικό, ύφασμα ή χαρτί.

Εκτός από την Ιταλία, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δοκιμάσει να σταματήσουν τη χρήση τους, προωθώντας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από βαμβάκι. Το 2002, η Ιρλανδία επέβαλε εισφορά των 15 σεντς στις πλαστικές σακούλες.

"Μιλάτε για μια επανάσταση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη", πρόσθεσε η Legambiente, σημειώνοντας ότι διακόσιοι από τους 8.000 δήμους της Ιταλίας, ανάμεσά τους αυτοί του Τορίνο και της Βενετίας, έχουν ήδη εισάγει δικές τους απαγορεύσεις για τις πλαστικές σακούλες.

Όταν το Facebook ξεπέρασε και το Yahoo!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» το Facebook, που πλέον είναι ο τρίτος σε επισκεψιμότητα ιστότοπος στον κόσμο, πίσω μόνο από το Google και τη Microsoft!


Το Νοέμβριο, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε σε επισκέψεις ακόμη και το Yahoo!, σύμφωνα με την εταιρεία ComScore.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις για την παγκόσμια επισκεψιμότητα του διαδικτύου που δόθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, το Facebook είχε 647,5 εκατομμύρια επισκέψεις το Νοέμβριο, έναντι 630,3 εκατομμυρίων που είχε το Yahoo!. Ένα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2009, το Yahoo! ξεπερνούσε κατά σχεδόν 40% το Facebook με 601,5 εκατομμύρια επισκέψεις έναντι 438,1 εκατομμυρίων.

Η Ινδία θα είναι το 2025 η πιο πολυπληθής χώρα του πλανήτη

Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού της Κίνας.

Η Ινδία αναμένεται να γίνει η πιο πολυπληθής χώρα του πλανήτη μέχρι το 2025, ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού γραφείου απογραφής.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα δείχνουν ότι το 2025 στην Ινδία θα ζουν 1,396 δισεκατομμύρια άνθρωποι ενώ στην Κίνα 1,394 δισεκατομμύρια. Προς το παρόν, η Κίνα έχει 1,330 δις κατοίκους και η Ινδία 1,173 δις.

Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού της Κίνας, καθώς από το 1980 οι αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή την πολιτική του ενός παιδιού. Σήμερα οι Κινέζοι έχουν κατά μέσο όρο 1,5 παιδιά, ενώ οι Ινδοί 2,7 παιδιά.

Αλβανία και Βουλγαρία μέσα στους 9 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς

Τρεις πολυταξιδεμένοι συντάκτες προτείνουν, μέσω του CNN, τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Ανάμεσά τους Αλβανία και Βουλγαρία, όχι όμως και η Ελλάδα.


Ο Ρόμπερτ Ρέιντ (συντάκτης του Lonely Planet), η Πολίν Φρόμερ εκδότρια ταξιδιωτικών οδηγών και ο Μάρτιν Ραπ, αντιπρόεδρος της εταιρίας Αltour, προτείνουν σε άρθρο τους στο CNN, προορισμούς για μοναδικές αποδράσεις κατά το 2011.

Η Αλβανία είναι έκτη και η Βουλγαρία ένατη ανάμεσα σε εννιά προορισμούς σε όλο τον κόσμο, στις προτάσεις των τριών πολυταξιδεμένων συντακτών. Σύμφωνα με το άρθρο του CNN, οι εννιά καλύτεροι προορισμοί είναι: Νέα Υόρκη, Νέα Ζηλανδία, Περού, Βαρκελώνη, Νορβηγία, Αλβανία, Ιαπωνία, Γουατεμάλα και Βουλγαρία.

Κρατήστε και τις αποδείξεις των διοδίων - Θα μετρούν κι αυτές στο αφορολόγητο

Και τις αποδείξεις των διοδίων θα μπορούν να συγκεντρώνουν οι πολίτες προκειμένου να «χτίσουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή ερωτήματα πολιτών που χρησιμοποιούν για τη διέλευσή τους το σύστημα τηλεδιοδίων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις περιπτώσεις ιδιωτών που κατά τη διέλευση αυτοκινητοδρόμων κάνουν χρήση των συστημάτων τηλεδιοδίων, η εταιρεία, για την εμφάνιση του εσόδου από την εκμετάλλευση των διοδίων εκδίδει κάθε μήνα, με βάση τη χρήση μαγνητικών καρτών ή ηλεκτρονικών πομπών το στοιχείο, «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΩΝ», το οποίο σύμφωνα με την Απόφαση Υπουργού Οικονομικών αποτελεί επίσημο φορολογικό στοιχείο.

Φοβάται η κυβέρνηση αναταράξεις στις διεθνείς αγορές από Ιανουάριο

Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές αναμένει τον Ιανουάριο η κυβέρνηση, ενώ κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν παράλληλα ότι δεν θα εκδηλωθούν επιθέσεις εναντίον της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν βεβαιότητα ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων θα γίνει, ωστόσο, υπογράμμιζαν ότι στο βαθμό που δεν λύνεται συνολικά το ζήτημα στην ευρωζώνη, δεν θα σταματήσει να υφίσταται και το ελληνικό πρόβλημα. Επίσης εκτιμούσαν ότι όσο υπάρχει αναταραχή στην ευρωζώνη, τα spreads δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και θεωρούν πως στην ευρωζώνη υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός -"υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, όλοι σκέπτονται", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- και ότι το Δεκέμβριο υπήρχε η αίσθηση ότι όλοι περιμένουν τον Ιανουάριο για να πάρουν αποφάσεις.

Σβηστός ο φάρος της Αλεξανδρούπολης

Εδώ και λίγες μέρες είναι σβηστός ο φανός του συμβόλου της πρωτεύουσας του νομού Έβρου.


Σημειώθηκε βλάβη στο μηχανισμό περιστροφής του φανού του ιστορικού φάρου και στη συνέχεια έπαψε να λειτουργεί και η λυχνία. Η βλάβη οφείλεται σε φθορά εξαρτήματος του μηχανισμού, ενώ λόγω των αργιών των εορτών έχει καθυστερήσει η αποστολή των ανταλλακτικών.

Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η βλάβη θα αποκατασταθεί και ο φάρος θα ξαναλάμψει στο Θρακικό Πέλαγος.

Για την ιστορία.................

Διακοφτό: Βρέθηκε νεκρή μέσα σε θάμνους

Το άψυχο σώμα της 70χρονης που είχε εξαφανιστεί εδώ και μέρες βρέθηκε ανάμεσα σε βάτα σε κτήμα της περιοχής.


Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί απο τα τέλη του Νοεμβρίου και απο τοτε οι δικοί της έψαχναν να την βρούν. Το πτώμα της 70χρονης εντόπισε κάτοικος του Διακοφτού που έκανε γεωργικές εργασίες στην περιοχή.

Μετά τη ΔΕΗ, έρχονται και οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο

Το 2011 έρχεται με αυξήσεις στα πάντα. Και εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει ούτε και το φυσικό αέριο.


Από 1 Ιανουαρίου, λοιπόν, οι πάγιες χρεώσεις αυξάνονται, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

Οι αυξήσεις στα πάγια του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Αττικής από 1ης Ιανουαρίου έχουν ως εξής:

Αναβαθμίζεται η Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος

Ακόμη, βελτιώνεται η διαδικασία που ακολουθείται για την εφαρμογή των μέτρων δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και των λοιπών, οικονομικών κυρίως, κυρώσεων.

Αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιτροπή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (αποκαλούμενη επιτροπή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος), σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδης.

Η αναβάθμιση αυτή υλοποιείται προκειμένου να ανταποκριθεί η Αρχή "επιτυχέστερα στις προκλήσεις που θέτουν η ποικιλομορφία και ποσοτική εξάπλωση του εθνικού και διασυνοριακού οικονομικού εγκλήματος και ο διαρκής εκσυγχρονισμός των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την αθέμιτη διακίνηση και απόκρυψη κεφαλαίων", όπως επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.

Κολομβία: Νεκρός ο «δολοφόνος των δολοφόνων»

Πρόκειται για τον Πέντρο Γκερέρο Καστίγιο, γνωστό και ως "Κουτσίγιο" (μαχαίρι), έναν από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στην Κολομβία.


Ο Κολομβιανός έμπορος ναρκωτικών, επικεφαλής μίας οργάνωσης πρώην παραστρατιωτικών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.

"Ο δολοφόνος των δολοφόνων σκοτώθηκε", δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος σε συνέντευξη Τύπου από τη Μπογκοτά στη διάρκεια της οποίας η αστυνομία επέδειξε το επίχρυσο πιστόλι με διαμάντια του Καστίγιο, το οποίο του είχε δώσει ένα μεξικανικό καρτέλ.

Σύμφωνα με τον Σάντος, ο Καστίγιο ευθύνεται για περίπου 3.000 θανάτους, ενώ είχαν εκδοθεί εναντίον του 15 εντάλματα σύλληψης. Καταζητούνταν για εμπόριο ναρκωτικών και στις ΗΠΑ, οι οποίες πρόσφεραν αμοιβή 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του. ..................

Πέθανε το μοντέλο που έγινε γνωστό εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας

Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο σώμα της.

Πέθανε στις 17 Νοεμβρίου σε ηλικία μόλις 28 χρόνων η γαλλίδα μανεκέν και ηθοποιός Ιζαμπέλ Καρό που πριν τρία χρόνια είχε φωτογραφηθεί γυμνή στην μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας, ασθένεια από την οποία έπασχε και η ίδια, σύμφωνα με την ελβετική ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα "20 Λεπτά".

Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο, απωθητικό, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.

Financial Times Γερμανίας : Αναμενόμενη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αγορές παραμένουν σχετικά ψύχραιμες αφού υπολογίζουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

 


Κατά τον αρθρογράφο της εφημερίδας Κρίστιαν Κίρχνερ, το μόνο ερώτημα είναι η επιλογή του χρόνου της ανακοίνωσης για την αναδιάρθρωση : ''Οι πολιτικές ηγεσίες θέλουν να περιμένουν μέχρι το 2012. Η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να επιδείξει πρόοδο. Ίσως όμως η αναδιάρθρωση να γίνει και το 2011.Ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και χωρίς καν αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα βρεθεί το 2014 μπροστά στο υψηλότερο χρέος της. Η ετήσια αποπληρωμή τόκων θα αγγίξει τα 360 δισ. ευρώ, ενώ το δημοσιονομικό χρέος θα φθάσει το 150% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία δεν θα καταρρεύσει μέχρι τότε υπό το βάρος των μέτρων λιτότητας'' τονίζει.
 
Συνεπώς η αναδιάρθρωση όχι μόνο δεν αποτελεί σενάριο τρόμου, αλλά στο τέλος θα ωφελήσει τις αγορές, γράφουν οι γερμανικοί Financial Times.
 
'' Πρώτον διότι τα ομόλογα που λήγουν το 2014 πωλούνται ήδη 20% κάτω από την ονομαστική τους αξία, ενώ τα 15ετή ομολόγα διατίθενται στις αγορές με τιμή 45% κατώτερη της ονομαστικής τους αξίας''.

Νέες ποινικές διώξεις για συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ασχοληθεί με το θέμα μετά από καταγγελίες για ζημιογόνες συμβάσεις του ΟΣΕ με την ΖΗΜΕΝΣ.

Ακόμη μία δικογραφία για σκέλος της μεγάλης υπόθεσης με τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της ΖΗΜΕΝΣ παίρνει τον δρόμο για κύρια ανάκριση μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η υπόθεση αφορά προμήθειες υλικών για τον ΟΣΕ από την ΖΗΜΕΝΣ από το 1997 και μετά, για την οποία, με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας στην ενεργητική δωροδοκία, αδικήματα που σύμφωνα με τον Εισαγγελέα έχουν διαπραχθεί σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ασχοληθεί με το θέμα μετά από καταγγελίες για ζημιογόνες συμβάσεις του ΟΣΕ με την ΖΗΜΕΝΣ για την προμήθεια αμαξοστοιχιών και άλλου τροχαίου υλικού.

Την δικογραφία που σχηματίστηκε θα αναλάβει Τακτικός Ανακριτής ο οποίος και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες τόσο για τα πρόσωπα από την ΖΗΜΕΝΣ που θα προκύψει εμπλοκή τους για την διάπραξη της ενεργητικής δωροδοκίας όσο και εκείνα από τον ΟΣΕ ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες που θα κληθούν να λογοδοτήσουν είτε για παθητική δωροδοκία είτε για τα άλλα αδικήματα.

Βράζει το Μπουένος Άϊρες

Τη στιγμή που το βόρειο ημισφαίριο της Γης έχει μπει… στην κατάψυξη, από την άλλη πλευρά του ισημερινού τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά.

 Και αν στην Αυστραλία ο καιρός τρελάθηκε και αντί για καλοκαίρι έχουν πλημμύρες και χιονοπτώσεις (!) στην Αργεντινή ο υδράργυρος έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου και οι πολίτες
Τα σιντριβάνια στις πλατείες γέμισαν με… λουόμενους και τα πάρκα με καλλίγραμμες παρουσίες που κάνουν ηλιοθεραπεία. Οι Αρχές του Μπουένος Άιρες κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», αφού δεν προβλέπεται να δροσίσει σύντομα, οι άνεμοι πνέουν εξασθενημένοι και οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, διατρέχουν κίνδυνο της υγείας τους.

Αυξημένη είναι η ανησυχία και για τις καλλιέργειες, αφού ο καύσωνας σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένη ξηρασία και μερική λειψυδρία. Ο καύσωνας οφείλεται σε ένα καυτό κύμα αέρα που έρχεται από τη νότια Βραζιλία και την Παραγουάη, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 42 βαθμούς Κελσίου σε μερικές περιοχές.
newsday.gr

Λευκός καρχαρίας στην Κρήτη

Έναν μικρό λευκό καρχαρία έπιασε σ' ένα παραγάδι του ένα επαγγελματίας ψαράς ανοιχτά της Γεωργιούπολης στην Κρήτη. Το καρχαριάκι, μήκους περίπου ενός μέτρου, κατέληξε σε ψαράδικο των Χανίων και έγινε περιζήτητο από τους καταναλωτές.
 
Τα τελευταία χρόνια, αρκετά είδη καρχαριών έχουν εντοπιστεί και έχουν αλιευθεί σε μεγάλα βάθη στα ανοιχτά του Κρητικού Πελάγους. Οι λευκοί καρχαρίες ήταν... απόντες για αιώνες από τη Μεσόγειο, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία της.

Όπως επεσήμανε ο ψαράς, που έπιασε τον σπάνιο αυτό μεζέ, το καρχαριοειδές τρώγεται, κυρίως, βραστό, έχει πολλές ομοιότητες με τον γαλέο, είναι, όμως, πιο εύγεστο. Απαιτείται, βέβαια, η απομάκρυνση του δέρματός του, καθώς είναι πολύ σκληρό.

Ο λευκός καρχαρίας είναι από τα πιο επιθετικά καρχαριοειδή και στην πλήρη ανάπτυξή του μπορεί να φτάσει έως και τα έξι μέτρα.
Πηγή: haniotika-nea.gr

Εξοργισμένος ο Καρμανλής για τα περί γιουχαϊσματος... Μάλλον ζει με το "δικό" του τρόπο την πραγματικότητα !

Εξοργισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απο τα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ως δέκτη της οργής Ελλήνων ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο του Μονάχου την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής είναι ενοχλημένος καθώς το γεγονός που συνέβη στο αεροδρόμιο του Μονάχου δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά...

Μάλιστα, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του έγιναν δεκτοί με θερμές εκδηλώσεις και επεφημίες απο Έλληνες εκδρομείς που συνέπεσαν στην πτήση.

"Δεν υπήρξε ούτε ένταση, ούτε προκηλακισμοί", επισημαίνουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις οι ίδιοι άνθρωποι με βουλευτές της ΝΔ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Καραμανλής είναι δυσαρεστημένος απο τους διακινητές αυτών των διαρροών, τους οποίους αναζητά στο εσωτερικό της ΝΔ...

Πάντως, οι δικές μας πληροφορίες από τη Γερμανία λένε ότι πράγματι ο Καραμανλής φυγαδεύτηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου από τη Γερμανική αστυνομία καθώς, οι απόδημοι έλληνες τον γιουχάραν ενώ, από την άλλη κατά την πτήση του προς Αγγλία στο αεροπλάνο οι επιβάτες τον επευφημούσαν.. Τί να πούμε τώρα;;;

Πάτρα: Κοκαϊνη... εντοιχισμένη σε φορτηγό!

Το φορτηγό έφτασε στο λιμάνι με πλοίο από την Ιταλία...


Συγκεκριμένα ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι λιμενικοί, σταμάτησαν το συγκεκριμένο φορτηγό μετά την έξοδό του από το πλοίο και ξεκίνησαν έλεγχο, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε περίπου τρία κιλά κοκαΐνης συσκευασμένη σε δέματα, που ήταν κρυμμένα στα τοιχώματα του φορτηγού, πίσω από την μόνωση της καμπίνας. Μάλιστα ήταν τυλιγμένα με νάιλον συσκευασίες και επαλειμμένες με ουσία, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμό τους.

Ο 35χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Συντριβή αεροσκάφους με 11 νεκρούς στην Ρωσία

Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με τουλάχιστον 11 επιβαίνοντες. Δεν υπάρχουν επιζώντες, σύμφωνα με αξιωματούχο των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας.


Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-22 του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνετρίβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην περιοχή Τούλα, νότια της Μόσχας, με συνέπεια 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε πηγή των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
 
"Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 11 άνθρωποι, και όλοι είναι νεκροί", δήλωσε η πηγή αυτή.
 
Το πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο επίσης πηγή των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας, έκανε λόγο για 12 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, αναφέροντας επίσης ότι όλοι είναι νεκροί.
 
Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση μεταξύ των πόλεων Βορονέζ και Τβερ όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, πρόσθεσε το RIA Novosti, σημειώνοντας ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη άγνωστα.
 
Τα αεροπορικά δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν γίνει σχετικά συχνά στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών και οι... ροζ αγγελίες

“Ψηλή, ξανθιά και καλλίγραμμη. Ψάχνω τον...έρωτα αλλά και τον ιδανικό σύζυγο που θα με κάνει ευτυχισμένη”! Τι σχέση θα μπορούσε να έχει με αυτή την ροζ αγγελία ο υπουργός Εξωτερικών;


Ροζ αγγελίες για ρωσίδες στο ιστολόγιο του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας; Και όμως συνέβη και αυτό. Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, η αγγελία που διαφήμιζε «ωραίες ρωσίδες που αναζητούν έρωτα και γάμο» εμφανίστηκε μόλις ο Καρλ Μπιλντ ανέβασε στο ιστολόγιό του ένα σχόλιο για τη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Καζακστάν, στις αρχές Δεκεμβρίου.
 

Θα την “βγάλει” καθαρή διευθυντής ορχήστρας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού

Οι αρχές της Ταϊλάνδης "δε θα προσαγάγουν σε δίκη" ρώσο μουσουργό και διευθυντή ορχήστρας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού.


Η δικαιοσύνη στην Ταϊλάνδη δεν σκοπεύει να προσαγάγει σε δίκη το Ρώσο πιανίστα και συνθέτη Μιχαήλ Πλέτνεφ για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου που τον βάρυνε, ανακοίνωσε η ορχήστρα της Μόσχας της οποίας είναι μαέστρος χθες Τρίτη.
 
"Δεν υπάρχει πλέον καμιά υποψία", ανακοίνωσε η Ρωσική Εθνική Ορχήστρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
 
Δεν έχει υπάρξει, και λόγω της διαφοράς της ώρας, κάποιο σχόλιο από τις αρχές στην Ταϊλάνδη.
 

Καλώς ήρθατε στο... “Έμφραγμα”

Θέλετε να φάτε δωρεάν και να σας έρθει ένα... έμφραγμα; Τότε πρέπει να έχετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φάτε τζάμπα γευστικούς πειρασμούς που θα σας στείλουν αδιάβαστους!


Οι πελάτες του εστιατορίου «Έμφραγμα» έχουν πλέον τη δυνατότητα να τρώνε δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι ζυγίζουν πάνω από 158 κιλά! Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του προσέλαβαν τον βάρους 273 κιλών Μπλερ Ρίβερ για να διαφημίσει την προσφορά με σλόγκαν «Πεθαίνω για τέτοιες γεύσεις».
Το σκηνικό της αντισυμβατικής διαφήμισης θυμίζει νοσοκομείο, με τους πελάτες να φοράνε ρόμπες ασθενή, ενόσω ζυγίζονται από σερβιτόρες ντυμένες σαν νοσοκόμες! Τα πιάτα έχουν ονομασίες όπως «διπλό μπαϊπάς μπέργκερ» ενώ, όπως ίσως φανταστήκατε, δεν υπάρχουν καθόλου αναψυκτικά διαίτης. Η ειρωνεία είναι ότι το εστιατόριο ίδρυσε ο διατροφολόγος Τζον Μπάσο, που παλαιότερα ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία μιας αλυσίδας κέντρων αδυνατίσματος στην Οκλαχόμα!
Είπαμε, πλέον ό,τι και να ακούσουμε σε αυτόν τον κόσμο, δύσκολα μας φαίνεται παράξενο.

Τον έλιωσε φορτηγό

Με αυτόν τον μακάβριο τρόπο έκλεισε για πάντα το ενοχλητικό στόμα ενός άντρα που επί 6 χρόνια πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο το κράτος προσπαθούσε να αρπάξει τη γη τη δική του και των συγχωριανών του.

 

Ο νεκρός ονομαζόταν Qian Yunhui και η φωτογραφία από τον τρόπο θανάτου του είναι το πιο καυτό θέμα για τους Κινέζους στο Internet.
 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των New York Times...............,

Αιματηρή ληστεία με λεία 25 εκατομμύρια ρούβλια

Έκρυψαν τα Καλάσνικοφ σε καροτσάκι μωρού. Σκότωσαν τους φρουρούς της τράπεζας πήραν τα χρήματα και έγιναν καπνός.


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν δύο ληστές, που είχαν κρύψει ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ σε καροτσάκι μωρού, επιτέθηκαν σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο που εκτελούσε χρηματαποστολή στην Αγία Πετρούπολη.
 
Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο φρουρούς του οχήματος έξω από τράπεζα και διέφυγαν με 25 εκατ. ρούβλια (825.000 δολάρια ΗΠΑ, περίπου 628.500 ευρώ).
 
Ένας νεαρός που περνούσε από το σημείο έχοντας βγάλε βόλτα το σκύλο του σκοτώθηκε από πυρά των ληστών την ώρα που διέφευγαν.
 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι είναι πιθανό οι δράστες να τον σκότωσαν ώστε να μην αφήσουν πίσω τους έναν αυτόπτη μάρτυρα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Μ. Μενούνος: “Στα 21 μου χρόνια ζούσα το όνειρό μου γιατί δούλευα σκληρά από τα 13!”

Για τα πρώτα της βήματα στο χώρο της showbiz, τη ζωή στο Λος Άντζελες και το μυστικό της επιτυχίας της μίλησε η Μαρία Μενούνος.

Στα 32 της χρόνια έχει συμπληρώσει μια δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας στη ξένη showbiz και κάνει τη χώρα μας περήφανη στο εξωτερικό. Ο λόγος για την Μαρία Μενούνος, που πριν από λίγο καιρό είχε βρεθέι στην Ελλάδα για τη μεγάλη γιορτή της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τον Μαραθώνιο.
Η ίδια είχε τρέξει μάλιστα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων με τους γονείς της. “Δεν το πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, αλλά η ενέργεια του κόσμου που συμμετέχει σου δίνει τρομερή δύναμη.”, δήλωσε χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.

Η Μαρία Μενούνος μιλώντας, στο περιοδικό “Glamour” Δεκεμβρίου αποκάλυψε..............

Πάτρα: Κρυμμένοι σε φορτηγά 82 λαθρομετανάστες!

Οι λιμενικοί τους βρήκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων, πριν από την είσοδο των 2 φορτηγών σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία...


Στην πρώτη περίπτωση οι λιμενικοί βρήκαν μέσα σε δύο βυτία, 54 άνδρες εκ των οποίων 16 ανήλικοι, δύο γυναίκες και έξι παιδιά. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας, οι 16 ανήλικοι, τα έξι παιδιά, καθώς και δύο συνοδοί ανηλίκων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην δεύτερη περίπτωση σε έλεγχο που έκαναν πάλι οι λιμενικοί σε φορτηγό, βρήκαν κρυμμένους μέσα σε χαρτοκιβώτια 20 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 4 ανήλικοι. Πάλι με εντολή του εισαγγελέα οι ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος οδηγός του φορτηγού.

Πήγαν να κάψουν ολόκληρη πολυκατοικία

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα στην οδό Μεγίστης Λαύρας στην Αθήνα

Άγνωστοι τοποθέτησαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό λίγα λεπτά πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα.
Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έβαλαν τη φωτιά ολόκληρη η είσοδος είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ευτυχώς η πυροσβεστική ενημερώθηκε και έφτασε άμεσα και οι πυροσβέστες πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί στους ορόφους ή πριν εγκλωβίσει στο κτίριο τους ενοίκους.

Η Βέρντερ καλεί Μήτρογλου

Ο γερμανοθρεμένος Κώστας Μήτρογλου δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη χώρα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.


Ο Τόμας Σάαφ σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα έχει στη λίστα του για την αντικατάσταση του Ούγκο Αλμέιδα τον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού.

Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Μήτρογλου δεν έχει χρόνο συμμετοχής στους ερυθρόλευκους και αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Βέβαια η Βέρντερ δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τον διεθνή επιθετικό αλλά να τον αποκτήσει υπό τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Αρκαδία: ''Θα κάνουμε και Πρωτοχρονιά απλήρωτοι''!

Πρωτοχρονιά χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα εκτός έδρας του καλοκαιριού θα κάνουν 110 συμβασιούχοι πυροσβέστες...

της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας & Αρκαδίας.

Το σωματείο σημειώνει ότι ''η διοίκηση της παραπάνω υπηρεσίας έδινε διαταγές στους εργαζόμενους να μετακινούνται για πυρκαγιές σε διάφορους νομούς της Πελοποννήσου, χωρίς να έχει στην υπηρεσία της ανάλογη διαταγή του Αρχηγείου ή σχετική οικονομική πίστωση, ώστε να αποζημιωθούν οικονομικά τα μέλη μας'' και προσθέτουν ότι ''αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει κάνει έως τώρα και καμιά ενέργεια, ώστε να βρεθούν χρήματα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι''.

Όπως επισημαίνεται, έχουν διαμαρτυρηθεί, εγγράφως, στο Σώμα Επιθεώρησης Πελοποννήσου, το οποίο έπειτα από έλεγχο, υπέβαλε μήνυση κατά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης και από την Εισαγγελία Τρίπολης έχει διαταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα προανακριτική εξέταση για την υπόθεση με τους απλήρωτους συμβασιούχους πυροσβέστες.

Τρίπολη: Φωτιά στο γραφείο του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού

Η φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί ενώ στον ίδιο κτίριο συστεγάζεται και το "Χαμόγελο του Παιδιού".


Η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία  στον πρώτο όροφο κτιρίου, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τρίπολη. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και πρόλαβε την επέκταση της φωτιάς.

Ωστόσο κατέστρεψε ολοσχερώς την ξύλινη πόρτα εισόδου των γραφείων του συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού" που εφάπτεται με την σιδερένια είσοδο του συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Τρίκαλα: Απέφυγε τη γάτα αλλά παρέσυρε πεζό!

Πρωταγωνίστρια του τροχαίου μία γυναίκα οδηγός, που τα έδωσε όλα για να αποφύγει τη γάτα, αλλά δεν πρόσεξε τον Αλβανό που περνούσε...


Το ατύχημα έγινε στην οδό Μετεώρων. Η 29χρονη οδηγός, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οδηγούσε με λογική ταχύτητα έστριψε απότομα το τιμόνι, για να αποφύγει μία γάτα που πετάχτηκε στο δρόμο. Κατάφερε να την αποφύγει αλλά στη συνέχεια ''το αίμα της πάγωσε''.

Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο δρόμο και σφάδαζε από τους πόνους. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, ο άτυχος Αλβανός, περνούσε εκείνη την ώρα από το σημειο και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που έστριψε απότομα. Σοκαρισμένη η οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και κάλεσε ασθενοφόρο. Πήγε μαζί με τον τραυματία στο νοσοκομείο και ευτυχώς εκεί διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός...

Κιλκίς: 15χρονος έπεσε στον γκρεμό για τον έρωτά του!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του, για μια κοπέλα τον οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας ανήμερα των Χριστουγέννων...

Ο λόγος για έναν 15χρονο από το Κιλκίς, που τυφλωμένος από το πάθος του για ένα κορίτσι που δεν ανταποκρινόταν στα τρυφερά του αισθήματα, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του βουτώντας στο κενό.

Σύμφωνα με την Espresso, το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την οικογένεια του 15χρονου, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της πόλης συνέβη το περασμένο Σάββατο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν ο νεαρός πήρε τη μεγάλη απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει...

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ανήλικος έφυγε από το σπίτι του δίχως να τον δει κανείς και κατευθύνθηκε προς τον λόφο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται έξω από την πόλη. Εκεί πλησίασε την άκρη του γκρεμού και έκανε βουτιά στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.........

Χανιά: Τη χτύπησε και την ξάφρισε η οικιακή βοηθός!

''Μπουμπούκι'' αποδείχθηκε η 46χρονη Βουλγάρα που προσέλαβε μία ηλικιωμένη...


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χθες το πρωί η 84χρονη κατήγγειλε ότι μία αλλοδαπή αγνώστων στοιχείων, την οποία είχε προσλάβει την τελευταία εβδομάδα, ως οικιακή βοηθό, αφαίρεσε από το πορτοφόλι της 90€ αφού προηγουμένως την χτύπησε.

Μετά από προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, αξιοποίηση πληροφοριών και προσαγωγές, προέκυψε ότι δράστης είναι αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 46 ετών, η οποία ομολόγησε την πράξη της, αναγνωρίσθηκε από την παθούσα και συνελήφθη.

Μειώθηκε 15% το κόστος μισθοδοσίας στις ΔΕΚΟ

- Ως και 20% θα φτάσει η μείωση για όλο το 2010
- Ρεκόρ σε ΟΣΕ και ΟΔΙΕ με μείωση 23% και 24%
- 'Ολοι οι πίνακες με συγκριτικά στοιχεία και οι ισολογισμοί
Ακόμη και το 20% μπορεί να φτάσει ως το κλείσιμο του χρόνου η μείωση του κόστους, καθώς το υπουργείο υπολογίζει ότι από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει έχουν εξοικονομηθεί 143,5 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο 9μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009 και θεωρεί ότι στο σύνολο του έτους θα έχουν εξοικονομηθεί 220 εκατομμύρια.

Από τα στοιχεία του πρώτου εννιαμήνου του 2011 σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2010 προκύπτει μείωση δαπανών μισθοδοσίας 23% για τον ΟΣΕ αλλά και τις θυγατρικές του ΤΡΑΙΝΟΣΕ (-17%) και ΕΔΙΣΥ (-19%). ............

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας την κατάργηση των δωρεάν βιβλίων

Ως ανυπόστατα απορρίπτει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων περί κατάργησης της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων.

Διαβεβαιώνει πως τα βιβλία των μαθητών θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν, όπως και η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου.

Οπως διευκρινίζεται, ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό ψηφιακό και έντυπο.

Ως εκ τούτου, τα σημερινά πρωτοσέλιδα (στις εφημερίδες Aυγή και Ελεύθερος Τύπος), χαρακτηρίζονται επιεικώς ως ανυπόστατα, με σκοπό τη σύγχυση και την τρομοκράτηση των οικογενειών και της σχολικής κοινότητας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο "Antartis" :

"Για κανένα άλλο Δήμο δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση!"

"Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία την προηγούμενη Πέμπτη (16/12/10) ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή την απόφαση της Κυβέρνησης!

Αδίκως δηλαδή ταλαιπωρούνται εδώ και μήνες οι Θεσσαλονικείς!…

Καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη τους τελευταίους μήνες!

Καλώ λοιπόν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εγκρίνει εντός της σήμερον το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγχρόνως καλώ τους Θεσσαλονικείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους."

Σχόλιο: Κύριε Δήμαρχε, αν και έχετε δίκαιο στις απόψεις και θέσεις που εκφράζετε για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη ωστόσο... η "λύση" είναι στα χέρια σας... ! Ο δημότης της πόλης δε μπορεί να πληρώνει τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης ή την ατολμία του Δήμου.
Video δήλωσης:

Δημόσιο: δεν έφτανε η Τρόικα, έρχεται και ο ΟΟΣΑ

Ήρθε πριν επτά μήνες η Τρόικα και είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι καλοπληρωμένοι και υπεράριθμοι

Η Κυβέρνηση την άκουσε και άρχισε τις περικοπές μισθών και επιδομάτων (που ακόμη δεν έχουν τελειώσει) και στη συνέχεια έκανε καταγραφή για να δει (150 χρόνια από τη σύσταση του κράτους) πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Άρχισαν οι μετατάξεις, κλείνουν φορείς, υπηρεσίες και οργανισμοί, αλλά και πάλι φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

Πριν πάρει όμως η Κυβέρνηση τα επόμενα μέτρα, ζητάει ... και άλλη βοήθεια. Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που έκανε ελέγχους στην Ελλάδα για να δοθεί το “ΟΚ” να μπει στο ευρώ ... ξανάρχεται.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών θα αξιολογήσει τη λειτουργία του Δημοσίου, με βάση βέβαια τα στοιχεία που θα του δώσουν οι Έλληνες ελεγκτές, αλλά προφανώς η... ετυμηγορία του θα είναι σκληρή.

Δεν έφταναν οι άλλοι... τοποτηρητές έρχεται ένας ακόμη ο οποίο μάλιστα δεν θα κάνει τη δουλειά τσάμπα. Τα στελέχη του ΟΟΣΑ θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης ο ΟΟΣΑ δεν θα επιβάλλει τίποτε, απλά θα έρθει για να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση στο Δημόσιο είναι τα σωστά.

Αυτό ακούγεται μάλλον ως... άλλοθι.

Ζάκυνθος: Στα ταμεία του δήμου 300.000€!

Λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση εφαρμογής του "Καλλικράτη" το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε εκτάκτως χρήματα σε αρκετούς δήμους...

για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, μεταξύ αυτών και στο Δήμο Ζακυνθίων που πήρε 300.000 ευρώ. Από τις προηγούμενες εβδομάδες υπάρχει συνεργασία του δημάρχου Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη και του βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγου, για να κατατεθεί εγγράφως αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση.

Οι εργαζόμενοι του δήμου, είδαν τα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών, ως "χριστουγεννιάτικο δώρο" καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να κάνουν γιορτές χωρίς να τους έχουν καταβληθεί αρκετά δεδουλευμένα.

Διευθυντής έκλεψε 1.3 εκατομμύρια ευρώ από την ALPHA BANK

1.3 εκατομμύρια ευρώ έκλεψε από το 2005-2010 ένας...

Αλβανός διευθυντής στη πόλη Φιερι.

Η τοπική αστυνομία, σε συνεργασία με τη Δίωξη Οικονομικού Εγκληματος, συνελαβαν τον Γιεργι Τζακο, διευθυντή της ALPHA BANK στο κατάστημα της πόλης Φιερι.

Σε μια τρετια, οταν ηταν διευθυντής, στο διάστημα 2005-2010, ο Τζάκο άρπαξε το απίστευτο ποσό των 1.3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η  ελληνική ALPHA BANK έχει καταστήματα σχεδόν σε ολόκληρη την Αλβανία από την αρχή της δεκαετίας.

Απειλή απόταξης από το δημόσιο 4500 υπαλλήλων !

Ενώ η προθεσμία για τη δήλωση της θέσης όπου επιθυμούν να μεταταγούν περίπου 4.500 μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζει προς τη λήξη της, το υπουργείο Εσωτερικών αντιλαμβάνεται ότι η προθυμία από την πλευρά των άμεσα ενδιαφερομένων για να συμμετάσχουν στη διαδικασία είναι από ελάχιστη έως και ανύπαρκτη. Γι΄ αυτό κι αποφάσισε να καταφύγει στα μεγάλα «μέσα», που δεν είναι άλλο από τις ...απειλές.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, οι εν λόγω δεν έχουν κάνει την προβλεπόμενη δήλωση, τότε απειλούνται ακόμα και με την απόταξη από το δημόσιο. Κοινώς απειλούνται με απόλυση και μάλιστα χωρίς αποζημίωση (αν και υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τις δουλειές τους). Οι 4.500 υπάλληλοι, για τους οποίους ο λόγος, βεβαίως, δεν είναι «τυχαίοι», ούτε επελέγησαν αυθαίρετα................

Έγκυος η Νάταλι Πόρτμαν

Η 29χρονη Νάταλι Πόρτμαν που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, το ψυχολογικό θρίλερ "Μαύρος Κύκνος", αρραβωνιάστηκε και είναι κι έγκυος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γνωστής ηθοποιού.

Οι εκπρόσωποι της Πόρτμαν δεν ανακοίνωσαν λεπτομέρειες, όπως πότε αναμένεται να γεννηθεί το μωρό, γράφει το περιοδικό People.

Ο μνηστήρας της είναι ο γάλλος χορευτής και χορογράφος Μπεντζαμέν Μιλπιέ, 33 χρόνων.

Οι δύο καλλιτέχνες γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας" Μαύρος Κύκνος", όπου η Πόρτμαν ερμηνεύει το ρόλο μιας χορεύτριας κλασικού μπαλέτου που δέχεται απίστευτες πιέσεις από τη μητέρα της και μια άλλη χορεύτρια, ανταγωνίστριά της την οποία ερμηνεύει η Μίλα Κούνις.

Έτοιμος ο "Καλλικράτης"

Καθ’ όλα έτοιμο είναι το υπουργείο Εσωτερικών λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Καλλικράτης», τόνισε ο υπουργός Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση η οποία θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα από 1ης Ιανουαρίου του 2011.

Όπως τόνισε ο υπουργός, έχουν ήδη υπογραφεί και δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων. Οι Δήμοι έχουν εφοδιαστεί με ΑΦΜ, σφραγίδες, έχει γίνει η αντικατάσταση πινακίδων και δεν υπάρχουν προβλήματα σε κτηριακές υποδομές.

Για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος -εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών σε Δήμους και Περιφέρειες- έχει εκπονηθεί από το υπουργείο και το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και θα λειτουργεί από την 1η-1-2011, ένα site για τον «Καλλικράτη» (www.kallikratis.ypes.gr) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση αιρετοί και πολίτες προκειμένου να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους κ.λπ.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο από την 1η του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται οι αιρετοί άμεσα.
Επιπλέον, έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για τους αιρετούς ώστε να γνωρίζουν σχεδόν βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν: συγκρότηση δημοτικών αρχών, οργάνωση νέων δήμων, χρονοδιάγραμμα για τις πρώτες δέκα ημέρες...

Επιτυχημένη ομογενής ηθοποιός που γνώρισε τον ρατσισμό

Η ομογενής ηθοποιός Άντα Νικοδήμου θεωρείται από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες της αυστραλιανής τηλεόρασης και έχει προταθεί αρκετές φορές για τον τίτλο της κορυφαίας ηθοποιού της τηλεόρασης.

Η Άντα εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του καναλιού "7" που φέρει τον τίτλο "Home and Away".

Η ίδια, μελαχρινή και με έντονα τα ελληνικά χαρακτηριστικά της δηλώνει πως δεν ήταν πάντα εύκολα τα πράγματα.

"Όταν πήγαινα σχολείο οι συμμαθήτριες μου με κορόιδευαν και μου έλεγαν να πάω από εκεί που ήρθα. Μόνο που εγώ είχα γεννηθεί στην Αυστραλία. Έκλαιγα κάθε μέρα και η μητέρα μου εξηγούσε και με παρηγορούσε" είπε η όμορφη και πετυχημένη ομογενής ηθοποιός.
Η ίδια πάντως σε κάθε ευκαιρία δεν παύει να εκφράζει την αγάπη της για την Ελλ
άδα και την Κύπρο.
"Το Άντα", λέει, "προέρχεται από το όνομά μου Ελλάδα".

Γ. Δημαράς: Κυβερνά τον τόπο μια παρέα που γράφει κακή ιστορία

«Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο Γ. Δημαράς μιλώντας στον "Realfm" και απαντώντας στα όσα είπε χθες ο Ανδρέα Λοβέρδος περί επιστροφής των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Τόνισε επίσης ότι «κυβερνά τον τόπο μία παρέα που γράφει κακή ιστορία» και έκανε λόγο για «ομάδα που λειτουργεί αυταρχικά».

Ο κ. Δημαράς υποστήριξε ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει εκλογές καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που είχε εξαγγείλει όταν ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού.

Κατηγορηματικός ήταν στα σενάρια περί συνεργασίας με άλλες δυνάμεις εντός κοινοβουλίου, όπως η Δημοκρατική Αριστερά.