Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Βράζει το Μπουένος Άϊρες

Τη στιγμή που το βόρειο ημισφαίριο της Γης έχει μπει… στην κατάψυξη, από την άλλη πλευρά του ισημερινού τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά.

 Και αν στην Αυστραλία ο καιρός τρελάθηκε και αντί για καλοκαίρι έχουν πλημμύρες και χιονοπτώσεις (!) στην Αργεντινή ο υδράργυρος έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου και οι πολίτες
Τα σιντριβάνια στις πλατείες γέμισαν με… λουόμενους και τα πάρκα με καλλίγραμμες παρουσίες που κάνουν ηλιοθεραπεία. Οι Αρχές του Μπουένος Άιρες κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», αφού δεν προβλέπεται να δροσίσει σύντομα, οι άνεμοι πνέουν εξασθενημένοι και οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, διατρέχουν κίνδυνο της υγείας τους.

Αυξημένη είναι η ανησυχία και για τις καλλιέργειες, αφού ο καύσωνας σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένη ξηρασία και μερική λειψυδρία. Ο καύσωνας οφείλεται σε ένα καυτό κύμα αέρα που έρχεται από τη νότια Βραζιλία και την Παραγουάη, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 42 βαθμούς Κελσίου σε μερικές περιοχές.
newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου