Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Απειλή απόταξης από το δημόσιο 4500 υπαλλήλων !

Ενώ η προθεσμία για τη δήλωση της θέσης όπου επιθυμούν να μεταταγούν περίπου 4.500 μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζει προς τη λήξη της, το υπουργείο Εσωτερικών αντιλαμβάνεται ότι η προθυμία από την πλευρά των άμεσα ενδιαφερομένων για να συμμετάσχουν στη διαδικασία είναι από ελάχιστη έως και ανύπαρκτη. Γι΄ αυτό κι αποφάσισε να καταφύγει στα μεγάλα «μέσα», που δεν είναι άλλο από τις ...απειλές.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, οι εν λόγω δεν έχουν κάνει την προβλεπόμενη δήλωση, τότε απειλούνται ακόμα και με την απόταξη από το δημόσιο. Κοινώς απειλούνται με απόλυση και μάλιστα χωρίς αποζημίωση (αν και υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τις δουλειές τους). Οι 4.500 υπάλληλοι, για τους οποίους ο λόγος, βεβαίως, δεν είναι «τυχαίοι», ούτε επελέγησαν αυθαίρετα................

Πρόκειται για τους υπηρετούντες στους 75 οργανισμούς και υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, οι οποίοι αποφασίσθηκε είτε να καταργηθούν είτε να συγχωνευθούν είτε να απορροφηθούν από άλλους. Ανάλογη θα είναι και η τύχη των οργανικών θέσεων που καλύπτουν σήμερα, οπότε κι αυτοί που τις καταλαμβάνουν θα πρέπει να προνοήσουν για την επόμενη μέρα τους. Δηλαδή, να μεταταγούν. Ενδεχόμενο να γίνει κάτι την τελευταία στιγμή και να αποφευχθεί το μοιραίο δεν υπάρχει. Η απόφαση είναι ειλημμένη, έχει περάσει από το υπουργικό συμβούλιο και θεωρείται τετελεσμένη. Γι΄αυτό κι όσοι καθυστερούν να δηλώσουν τι θα ήθελαν να γίνει την επόμενη επαγγελματική τους μέρα, στην πραγματικότητα λειτουργούν σε βάρος του ίδιου του εαυτού τους. Αυτό το μήνυμα τουλάχιστον περνούν από το καθ΄ύλη αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, με την ελπίδα ότι έστω και τώρα θα εισακουσθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου