Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η Ρωσία ετοιμάζει internet μέσω δορυφορικού δικτύου!

Παροχή internet μέσω δικτύου δορυφόρων ετοιμάζεται να δώσει σε όλους του χρήστες που μένουν σε περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο, η Ρωσία


Η Ρωσία ετοιμάζεται να θέσει σε τροχιά 48 δορυφόρους έτσι ώστε να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα το πρόγραμμα Kosmonet, με το οποίο θέλει να να δημιουργήσει ένα δίκτυο γρήγορου internet το οποίο θα πηγάζει από το διάστημα.

Έτσι με αυτό τον τρόπο η πλοήγηση αεροσκαφών, δορυφόρων και άλλων καθοδηγούμενων αντικειμένων θα είναι πολύ πιο εύκολη μιας και στις βόρειες και πολικές περιοχές, οι γεωστατικοί δορυφόροι δεν μπορούν να έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που πρόκειται να είναι διαθέσιμες στους χρήστες θα είναι οι φωνητικές επικοινωνίες, η ευρυζωνική αναμετάδοση, η συνδιάσκεψη με video και η μετάδοση σύντομων μηνυμάτων.

Επίσης το Kosmonet, πρόκειται να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα αντίστοιχα συστήματα εδάφους, με αποτέλεσμα να μπορεί να παρέχει επικοινωνίες και υποδομές ανεξάρτητα από φυσικές καταστροφές ή άλλου είδους καταστροφή που να κάνουν την επικοινωνία αδύνατη.

Τέλος εκτιμάται ότι Kosmonet πρόκειται να κοστίσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα αποπληρωθεί σύμφωνα με τους αναλυτές μέσα σε δέκα χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου