Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Θα την “βγάλει” καθαρή διευθυντής ορχήστρας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού

Οι αρχές της Ταϊλάνδης "δε θα προσαγάγουν σε δίκη" ρώσο μουσουργό και διευθυντή ορχήστρας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικου αγοριού.


Η δικαιοσύνη στην Ταϊλάνδη δεν σκοπεύει να προσαγάγει σε δίκη το Ρώσο πιανίστα και συνθέτη Μιχαήλ Πλέτνεφ για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου που τον βάρυνε, ανακοίνωσε η ορχήστρα της Μόσχας της οποίας είναι μαέστρος χθες Τρίτη.
 
"Δεν υπάρχει πλέον καμιά υποψία", ανακοίνωσε η Ρωσική Εθνική Ορχήστρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
 
Δεν έχει υπάρξει, και λόγω της διαφοράς της ώρας, κάποιο σχόλιο από τις αρχές στην Ταϊλάνδη.
 
Ο 53χρονος μουσικός δεν εντάχθηκε στη "μαύρη λίστα" και η βίζα του για την Ταϊλάνδη παραμένει σε ισχύ, ανέφερε ακόμα η ορχήστρα.
 
Προηγουμένως η εισαγγελία της Ταϊλάνδης εμφανιζόταν πεπεισμένη ότι θα προσήγαγε τον Πλέτνεφ σε δίκη--έως και τις αρχές Δεκεμβρίου. Δεν είναι σαφές γιατί η Ορχήστρα ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει ποινική δίωξη.
 
Ο Ρώσος μουσικός είχε συλληφθεί τον Ιούλιο στο παράκτιο θέρετρο Πατάγια και είχε κατηγορηθεί για το βιασμό ενός 14χρονου. Απελευθερώθηκε με εγγύηση και του επιτράπηκε να εγκαταλείψει τη χώρα για να συμμετάσχει σε διεθνή περιοδεία της ορχήστρας.
 
Η Πατάγια --όπου ο Πλέτνεφ έμενε για μεγάλα διαστήματα το χρόνο επί πολλά χρόνια-- έχει αποκτήσει την δυσοίωνη φήμη του άτυπου "ασφαλούς προορισμού" παιδόφιλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου