Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κριτική ΚΚΕ και ΣΥΝ για τις τιμές των καυσίμων

“Αυτοί που ληστεύουν όλο και πιο προκλητικά και ξεδιάντροπα το λαό στα καύσιμα είναι η κυβέρνηση και τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή και τη διύλιση του πετρελαίου με τους υπέρογκους φόρους και τα τεράστια υπερκέρδη”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, “η ανάγκη του λαού για φθηνά καύσιμα σημαίνει δραστική μείωση της φορολογίας και πάλη για πολιτικές εξελίξεις που θα κάνουν δυνατή τη δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ενέργειας”.

Εξ άλλου, για το ίδιο θέμα ο ΣΥΝ επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει σήμερα «την ακριβότερη τιμή στα καύσιμα στην ΕΕ, με τις τιμές να τραβούν όπως παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ανιούσα».
“Το πρόβλημα αποκτά δραματικές διαστάσεις, τόσο για τους καταναλωτές των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων όσο και για την οικονομία. Η άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης επιβάλλει την λήψη μιας πολυεπίπεδης δέσμης μέτρων που θα αφορούν την επανάκτηση ουσιαστικού (μετοχικού και μάνατζμεντ) ελέγχου των ΕΛΠΕ, την αντιμετώπιση της εναρμονισμένης τακτικής τόσο στη διύλιση όσο και την εμπορία, την ουσιαστική δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών στα φαινόμενα λαθρεμπορίας και νοθείας και φυσικά την ουσιαστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης”, υπογραμμίζει ο ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου