Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αύξηση μισθού για τους ευρωβουλευτές

Την απόφαση να αυξήσουν κατά 8,5% (ήτοι 1.500 ευρώ) το μηνιαίο προϋπολογισμό των 736 ευρωβουλευτών για την πληρωμή των συνεργατών τους, έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του Κοινοβουλίου ο συνολικός προϋπολογισμός για την πληρωμή των βοηθών των ευρωβουλευτών θα φτάσει τα 19.040 ευρώ το μήνα για κάθε ευρωβουλευτή, τα οποία προστίθενται στα 7.400 ευρώ που λαμβάνει μηνιαίως ο κάθε βουλευτής και τα 290 ευρώ την ημέρα που παίρνει για την παρουσία του στις συνεδριάσεις στο Στρασβούργο ή τις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή είπε ότι αυτές οι αυξήσεις μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές ανέλαβαν νέα καθήκοντα από τότε που τέθηκε σε ισχύ Συνθήκη της Λισαβόνας.

«Υπάρχει επιπλέον δουλειά, διότι υπάρχουν περισσότερα θέματα για τα οποία το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφανθεί», εξήγησε.

Κόκκαλης: Με αγνόησε δύο φορές ο Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αν και μέχρι σήμερα θεωρούνταν ως το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στο λιμάνι, αφού ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι δυσαρεστημένος με τη στάση του.

Όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τέθηκε και το ζήτημα του νέου προπονητή της ομάδας ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών τόνισε στα μέλη της διοίκησης: «Δύο φορές προσπάθησα να έρθω σε επαφή μαζί του και αυτός το τρέναρε».

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού εξήγησε ότι την πρώτη φορά του τηλεφώνησε ο ίδιος για να συναντηθούν στη Ρώμη, ωστόσο ο «τσινγκούρι» απάντησε αρνητικά, ενώ είπε «όχι» και στο δεύτερο ραντεβού, που του προτάθηκε στο Παρίσι.

Αργότερα, μέσω τρίτου ανθρώπου υπήρξε νέα επαφή, προκειμένου να γίνει συνάντηση στο Λονδίνο, με τον Κόκκαλη να λέει στο ΔΣ: «Μετά από δύο όχι, εσείς στη θέση μου θα πηγαίνατε;».

zougla

Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύετε το Λαό κατάμουτρα ; ; ; Ως πότε ;

Το είπαμε και το ξαναλέμε.. ΔΕΝ υπάρχει Βουλευτική, Υπουργική, Πρωθυπουργική ή άλλη "ΑΣΥΛΙΑ" και "ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ" όταν πρόκειται για αδίκημα "περί μαύρου χρήματος" ! ! !   

Ο λόγος ; Απλός.. Οι περίφημες κοινοτικές οδηγίες, που σημειωτέον υπερισχύουν των Ελληνικών νόμων και του Συντάγματος, δεν κάνουν καμία απολύτως διάκριση για παραγραφές και ασυλίες μεταξύ απλών Ευρωπαίων πολιτών και πολιτικών  όταν πρόκειται για "Μαύρο Χρήμα".. Δηλαδή, μίζες, παράνομος πλουτισμός πολιτικών και όλα τα σχετικά δύσοσμα της Ελληνικής Βουλής δεν υπόκεινται σε "παραγραφές" και "ασυλίες" με βάση το κοινοτικό δίκαιο ! Όλοι το ίδιο !

Έτσι, όλοι αυτοί, Πρωθυπουργοί - Υπουργοί και άλλοι, που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τον Ελληνικό Λαό, στέκονται ακόμα όρθιοι για έναν απλό λόγο... Δημοσιογράφοι, κανάλια, δικαστικοί και όλοι η σάρα και η μάρα, οι πουλημένοι, του συστήματος τους στηρίζει και τους καλύπτει.. Αν είχαμε κι εμείς εδώ έναν "Ντι Πιέντρο" τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ πιο απλά κι ευχάριστα για τον Έλληνα.. Αυτό το γνωρίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.. Ιδού η Ρόδος λοιπόν.. .

Οι Νόμοι (κοινοτικό δίκαιο) υπάρχουν.. η Θέληση κι ο σωστός άνθρωπος λείπουν..

Προληπτικές προσαγωγές από την ΕΛΑΣ... Εποχές χούντας θυμίζουν οι πρακτικές αυτές...

Σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή μετέτρεψαν σήμερα αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες την περιοχή των Εξαρχείων. Προχώρησαν σε ελέγχους και περισσότερες από 15 προληπτικές προσαγωγές υπόπτων, λίγη μόνο ώρα πριν από την έναρξη της πορείας που πραγματοποιεί η ΓΣΣΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε συνολικά σε 98 προσαγωγές.

Μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά, ακόμα και περιπολικά της Άμεσης Δράσης έκαναν...

Απαξιεί να μιλήσει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος συνεχίζει να τραβά το σχοινί της αντιπαράθεσης με τον πολιτικό κόσμο. Δεν προσήλθε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, όπου είχε προσκληθεί, αλλά έστειλε επιστολή μέσω του γενικού διευθυντή του Συνδέσμου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι "το ελάχιστο περιθώριο της ειδοποίησης που μας δόθηκε δεν επιτρέπει στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο να παραστεί στην συνεδρίαση της επιτροπής". Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο ΣΕΒ αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά του και κάνει λόγο για "αποσπασματικές κινήσεις". Εκφράζει ανησυχίες ότι θα δημιουργηθεί πλάισιο, "το οποίο ίσως θα δημιουργήσει μια προς τα έξω επίφαση απλοποίησης των διαδικασιών, αλλά θα είναι άνευ ουσίας για τις επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται".

Πυρά Λοβέρδου στην αντιπολίτευση για το Βατοπέδι

Παρέμβαση για τα διαφορετικά πορίσματα της Εξεταστικής για το Βατοπέδι, έκανε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ασκώντας έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"Άκουσα χθες ότι η επιτροπή πάει να καταλήξει σε πέντε διαφορετικά πορίσματα και αναρωτιέμαι: Πώς θα έρθουν στην εθνική αντιπροσωπεία για να αποφασίσει τη διενέργεια προανακριτικής; Και η προανακριτική αν συσταθεί θα κληθεί σε αποφάσεις ποινικού περιεχομένου με πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις;", διερωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κώδικα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δήλωσε αγανακτισμένος, σημείωσε: "Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Ο κόσμος θέλει δικαιοσύνη και όχι κομματοκρατία. Αν αυτά θέλουν να κάνουν τα κόμματα, να τα κάνουν στα γραφεία τους και όχι στη Βουλή. Έτσι υπονομεύουμε τους συνταγματικούς θεσμούς".

Στα σκαριά, προκαταρκτική και για Siemens

Αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επιστολή του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη για τη Siemens προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, η οποία ερμηνεύθηκε από τους βουλευτές ως επιχείρηση έκδοσης πορίσματος με προοπτική τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής.

Επιστολή προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου έστειλε ο πρόεδρος της εξεταστικής για τη Siemens, Σ. Βαλυράκης, κάτι που ερμηνεύθηκε ως προμήνυμα για συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής

Επί της ουσίας, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η κυβερνητική παράταξη ακολουθεί την ίδια γραμμή, όπως έχει ήδη πράξει στο Βατοπέδι, κατηγορώντας στην περίπτωση αυτή ως φυσικούς αυτουργούς (για το αδίκημα της απιστίας) κρατικούς λειτουργούς για την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας C4Ι και ως ηθικούς, τους πολιτικούς τους προϊσταμένους από το 2004 έως το 2008....

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και «γαλάζιοι» υπουργοί

Ταραχή στη Ρηγίλλης προκαλεί ο κίνδυνος νέων αποκαλύψεων που αφορούν το αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ.

Υπουργοί με εντολή του Μαξίμου ψάχνουν στα αρχεία τους κρούσματα σπατάλης από τους γαλάζιους προκατόχους τους, μερικά από τα οποία ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις στελεχών που είναι ακόμη και στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει πρώην γαλάζιοι υπουργοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο για επίδειξη πλουτισμού και ερευνάται το πώς απέκτησαν τις περιουσίες τους....

Δεν βάζει μυαλό ο Μαραντόνα

Αδιόρθωτος είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Τελικά αυτός ο άνθρωπος δεν έχει το… Θεό του. Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής αυτή τη φορά παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν εικονολήπτη τηλεοπτικού συνεργείου, που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του, λίγο μετά την ανακοίνωση των παικτών που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ με την «μπιανκοσελέστε».

ΔΕΗ: κέρδη 257,5 εκατ. με μειωμένη ζήτηση

Υψηλή κερδοφορία, αλλά μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού και απώλεια μεριδίων στην εμπορική κατανάλωση, καταγράφεται στα αποτελέσματα τριμήνου της ΔΕΗ.

Ο πατέρας του Μπιλ Γκέιτς θέλει να πληρώσει περισσότερους φόρους

Ο πατέρας του Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, δήλωσε ότι υποστηρίζει μία πρωτοβουλία που ζητά από την κυβέρνηση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στους μεγαλο-εισοδηματίες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου και του γιου του.

“Οι φτωχοί και οι μεσαίου εισοδήματος πολίτες πληρώνουν πάρα πολλά για να στηρίξουν το κράτος ενώ οι πλούσιοι δεν πληρώνουν αρκετά”, δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του. "Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για μένα".

Η πρωτοβουλία ισχυρίζεται ότι ο προτεινόμενος φόρος σε πρόσωπα που κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια το χρόνο και σε ανδρόγυνα που κερδίζουν περισσότερα από 400.000 δολάρια το χρόνο θα εξασφαλίσει στο κράτος 1 δισ. δολάρια το χρόνο για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.

Στοχεύοντας στους μεγαλύτερους εισοδηματίες, το μέτρο θα μειώσει το βάρος για τους ιδιοκτήτες σπιτιών με μείωση 20% στους φόρους ιδιοκτησίας και θα εξαλείψει τους φόρους επιχειρήσεων για το 80% των επιχειρήσεων του κράτους, εκτιμούν οι υποστηρικτές του.

Οι υπερασπιστές του μέτρου ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές σήμερα για να συμπεριληφθεί η «πρωτοβουλία 1098», που ξεκίνησε από τη ΜΚΟ του Σιάτλ, Economic Opportunity Institute

Ο 84χρονος Γκέιτς έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις φιλανθρωπίες μετά τη συνταξιοδότησή του από δικηγορικό γραφείο του Σιάτλ το 1998.

Σε φόρο στους εκατομμυριούχους προσανατολίζεται η Ισπανία

Στην επιβολή φόρου στους έχοντες περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Ισπανίας, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πρόκειται για έναν φόρο που θα επιβληθεί σε άτομα με περιουσία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Θαπατέρο, είχε προαναγγείλει πριν από μέρες την αύξηση της φορολογίας για τους έχοντες.

Στο μισό κόβεται ο αριθμός των Ούγγρων βουλευτών ! Ας τα βλέπουν οι δικοί μας οι ξεφτίλες !

Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας επικύρωσε τροποποίηση του Συντάγματος την Πέμπτη για μείωση των βουλευτών κατά το ήμισυ, ξεκινώντας από το 2014.

Έπειτα από πρόταση του κεντροδεξιού κόμματος, Fidesz, που κέρδισε την πλειοψηφία στις εκλογές του Απριλίου υπό την προεδρία του Βίκτορ Ορμπάν, αποφασίστηκε η μείωση των βουλευτών σε 200 από 386 που είναι σήμερα.

Το κυβερνόν κόμμα εξασφάλισε στις εκλογές 263 θέσεις, κερδίζοντας την πλειοψηφία που απαιτείται (τα δύο τρίτα) για τη διεξαγωγή διαρθρωτικών αλλαγών, μέσω τροποποιήσεων του Συντάγματος.

Στις πρώτες προτάσεις του κόμματος, συμπεριλαμβάνονται η μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων σε εθνικό επίπεδο και η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής θέσης, αυτής του
αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 29 Μαΐου, το Fidesz δεν έχασε χρόνο, προτείνοντας, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου την Παρασκευή, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που σχετίζονται με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Enet

Ολιγόωρη επίσκεψη Μουμπάρακ στην Αθήνα

Περιθώρια περαιτέρω διεύρυνσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο διέκρινε ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριλαμβανόταν και το Παλαιστινιακό. Ο Χ. Μουμπάρακ τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι πολύ παλαιές, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαχρονική παρουσία Ελλήνων στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Ο Κ. Παπούλιας σημείωσε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο αγγίζουν σε αξία το ένα δισ. δολάρια.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από τη δεκαετία του 1980, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Αλ. Παπαρήγα: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε πως «σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη».

«Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός απ’ αυτό που πρέπει να είναι ζητούμενο, το δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

Γιούνκερ: Οι αγορές δεν πιστεύουν στην Ελλάδα

Ό πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , δήλωσε ότι οι αγορές ενεργούν παράλογα απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες-μέλη της ευρωζώνης κατηγορώντας τις ότι δείχνουν απροθυμία στο να πιστέψουν ότι οι Έλληνες μπορούν να ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση.

Ο κ Γιούνκερ τόνισε ότι δε θεωρεί ότι θα πρέπει να δράσει η ευρωζώνη σχετικά με την πτώση του ευρώ, αν και παραδέχτηκε ότι η εξασθένηση του είναι πιθανό να οφείλεται στους φόβους ότι θα υπάρξει κάμψη στην ανάπτυξη των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Υπάρχουν προβλέψεις ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει λόγω της πολιτικής περικοπών των ελλειμμάτων ,που πρέπει να ακολουθήσουμε ,αλλά δεν πιστεύω ότι οι αγορές συμπεριφέρονται με λογικό τρόπο" πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Θα καλέσουμε τον Κ. Καραμανλή στις Βρυξέλλες να απολογηθεί

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής, Γ. Χατζημαρκάκης σε σημερινές δηλώσεις του όμως στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι «δεν είπα ότι ο Καραμανλής πρέπει να πάει φυλακή. Είπα ότι πρέπει όλοι αυτοί που είχαν ευθύνη για αυτά που έγιναν, να τους βάλει ο ελληνικός λαός τις ποινές που προβλέπει το δίκαιο».

Προανήγγειλε επίσης ότι «συνάδελφοι του ευρωκοινοβουλίου θα φτιάξουν μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα προσκαλέσει και τους Έλληνες και τη Μέρκελ» και συνέχισε: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε να τιμωρήσουμε όλους όσους έχουν συμβάλλει σε αυτή την καταστροφή του ευρώ. Θα πάρει μια πρόσκληση ο κος Καραμανλής στις Βρυξέλλες να έρθει να απολογηθεί.

Γιατί το έκανε, να το πει στον ελληνικό λαό… Η αφορμή ήταν επειδή το 2004 έγινε αυτή η δήθεν απογραφή υπό τον έλεγχο του κ. Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη. Από κει ξέσπασαν όλα επειδή έγινε λάθος των στοιχείων. Πιστεύω ότι στην 5ετια Καραμανλή έγιναν κάποια πράγματα τα οποία ήταν λάθος».

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΡΗΜΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και κατάργηση του χρήματος

Από του χρόνου τέτοιο καιρό, περί τα μέσα δηλαδή του 2011, όλοι οι Έλληνες θα έχουν εφοδιαστεί με μια αυστηρώς προσωπική " κάρτα - barcode " με την οποία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα μπορούνε να συναλλάσσονται μέσω αυτής.. Σκοπός ; Η έκδοση των αποδείξεων θα γίνεται μέσω on-line συστήματος, συνδεδεμένου απ' ευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να μη πηγαίνει "χαμένη" καμία απόδειξη.. . Κάτι που σημαίνει ότι όποιος θέλει να συναλλάσσεται μέσα στο σύστημα θα πρέπει υποχρεωτικά να κατέχει μια τέτοια κάρτα ειδεμή, δε θα μπορεί να "αγοράζει και να πουλά" .

Αυτά για αρχή.. . Κατόπιν, με την εφαρμογή σε πρώτη φάση του εγχειρήματος και αφού διαπιστωθούν οι "αδυναμίες" που αυτό θα έχει θα περάσουμε σε πιο δραστικές λύσεις... "Κατάργηση του χρήματος" και εγκαθίδρυση της "Λογιστικοποίησης της Εγχρήματης Οικονομίας".. Πιο απλά, όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω του διατραπεζικού συστήματος με λογιστική ή άυλη μορφή.. . Αργότερα, μπορούμε να περάσουμε σε "μαρκάρισμα" όλων των πολιτών με "τσιπάκι" το οποίο θα είναι "ταυτότητα-χρήμα-διαβατήριο" τα πάντα.. .

Όχι, δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.. Είναι η μόνη (που μας έχει απομείνει) λύση για την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας.. Είναι η μόνη σωτηρία του πειραματόζωου "Ελλάδα" για την παραμονή της στην Ευρωζώνη και για μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας.. Τέρμα η εγκληματικότητα, η παρανομία, η φοροδιαφυγή και όλα τα δεινά του Έλληνα.. .

Το σύστημα εφαρμόζεται ήδη σε καταστήματα στην Ισπανία, την Αγγλία, την Αμερική. Αλλού πειραματικά κι αλλού κανονικά και αποδίδει.. . Το μόνο πρόβλημα είναι η προσωπική ελευθερία και η ιδιωτική μας ζωή όμως.. Μήπως, πρώτη φορά ο άνθρωπος, υπό πίεση και δραματικές συνθήκες, αποδέχεται να απεμπολήσει δικαιώματα "πνευματικού" και "ηθικού" χαρακτήρα χάριν της υλικής του ευδαιμονίας ; Για χάρη της κοιλιάς του ; 

Εμείς συμφωνούμε με το νέο μέτρο, του οποίου η άμεση εφαρμογή, με τις σωστές προϋποθέσεις, θα φέρει τη χώρα σε θέση ισχύος μέσα στην ΕΕ και θα αποτινάξει τον οικονομικό ζυγό (ΕΕ-ΔΝΤ) σε χρόνο σύντομο.. Μένει να διακανονιστούν κάποιοι παράμετροι που έχουν να κάνουν με την "ιδιωτική ζωή" νομοθετικά.. Με εγγυητή το Κράτος.. .

Το "Ελληνικό πειραματόζωο" πάλι πρωτοπορεί παγκοσμίως..