Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο πατέρας του Μπιλ Γκέιτς θέλει να πληρώσει περισσότερους φόρους

Ο πατέρας του Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, δήλωσε ότι υποστηρίζει μία πρωτοβουλία που ζητά από την κυβέρνηση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στους μεγαλο-εισοδηματίες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου και του γιου του.

“Οι φτωχοί και οι μεσαίου εισοδήματος πολίτες πληρώνουν πάρα πολλά για να στηρίξουν το κράτος ενώ οι πλούσιοι δεν πληρώνουν αρκετά”, δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του. "Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για μένα".

Η πρωτοβουλία ισχυρίζεται ότι ο προτεινόμενος φόρος σε πρόσωπα που κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια το χρόνο και σε ανδρόγυνα που κερδίζουν περισσότερα από 400.000 δολάρια το χρόνο θα εξασφαλίσει στο κράτος 1 δισ. δολάρια το χρόνο για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.

Στοχεύοντας στους μεγαλύτερους εισοδηματίες, το μέτρο θα μειώσει το βάρος για τους ιδιοκτήτες σπιτιών με μείωση 20% στους φόρους ιδιοκτησίας και θα εξαλείψει τους φόρους επιχειρήσεων για το 80% των επιχειρήσεων του κράτους, εκτιμούν οι υποστηρικτές του.

Οι υπερασπιστές του μέτρου ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές σήμερα για να συμπεριληφθεί η «πρωτοβουλία 1098», που ξεκίνησε από τη ΜΚΟ του Σιάτλ, Economic Opportunity Institute

Ο 84χρονος Γκέιτς έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις φιλανθρωπίες μετά τη συνταξιοδότησή του από δικηγορικό γραφείο του Σιάτλ το 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου