Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Απαξιεί να μιλήσει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος συνεχίζει να τραβά το σχοινί της αντιπαράθεσης με τον πολιτικό κόσμο. Δεν προσήλθε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, όπου είχε προσκληθεί, αλλά έστειλε επιστολή μέσω του γενικού διευθυντή του Συνδέσμου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι "το ελάχιστο περιθώριο της ειδοποίησης που μας δόθηκε δεν επιτρέπει στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο να παραστεί στην συνεδρίαση της επιτροπής". Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο ΣΕΒ αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά του και κάνει λόγο για "αποσπασματικές κινήσεις". Εκφράζει ανησυχίες ότι θα δημιουργηθεί πλάισιο, "το οποίο ίσως θα δημιουργήσει μια προς τα έξω επίφαση απλοποίησης των διαδικασιών, αλλά θα είναι άνευ ουσίας για τις επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται".

Η άρνηση του Δημ. Δασκαλόπουλου να παρευρεθεί στη συνεδρίαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών μελών της αρμόδιας επιτροπής. Ο πρόεδρος, Ι. Δριβελέγκας δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ απαξιώνει την επιτροπή και προειδοποίησε το Σύνδεσμο ότι δεν θα ξαναδεχτεί εκπρόσωπό του στην επιτροπή.

"Θα περίμενα από το ΣΕΒ να προσέλθει στην Επιτροπή για να εκθέσει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο, το οποίο περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και μειώνει τόσο το κόστος όσο και τη γραφειοκρατία, που σήμερα ταλανίζει τον κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ιδρύσει μία επιχείρηση", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας.

"Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για τις ερωτήσεις που θέτει και διευκρινίσεις για ζητήματα στα οποία, όπως προκύπτει από το υπόμνημα, υπάρχει παρανόηση", σημείωσε η Λούκα Κατσέλη.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου