Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πυρά Λοβέρδου στην αντιπολίτευση για το Βατοπέδι

Παρέμβαση για τα διαφορετικά πορίσματα της Εξεταστικής για το Βατοπέδι, έκανε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ασκώντας έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"Άκουσα χθες ότι η επιτροπή πάει να καταλήξει σε πέντε διαφορετικά πορίσματα και αναρωτιέμαι: Πώς θα έρθουν στην εθνική αντιπροσωπεία για να αποφασίσει τη διενέργεια προανακριτικής; Και η προανακριτική αν συσταθεί θα κληθεί σε αποφάσεις ποινικού περιεχομένου με πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις;", διερωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κώδικα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δήλωσε αγανακτισμένος, σημείωσε: "Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Ο κόσμος θέλει δικαιοσύνη και όχι κομματοκρατία. Αν αυτά θέλουν να κάνουν τα κόμματα, να τα κάνουν στα γραφεία τους και όχι στη Βουλή. Έτσι υπονομεύουμε τους συνταγματικούς θεσμούς".

Τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, συμμερίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου. "Η ευθύνη είναι βαριά για εκείνους που δεν κατανοούν πως τα πορίσματα πρέπει να είναι κοινά. Όταν τα γεγονότα βοούν και οι άνθρωποι σιωπούν τότε κερδίζουν τα γεγονότα", τόνισε.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι η εξεταστική για το Βατοπέδι οδηγείται σε πέντε πορίσματα διότι "τα κόμματα βλέπουν την αλήθεια με τον διαθλαστικό χρωματιστό φακό που έχει το καθένα. Γιατί τα περισσότερα που διαδραματίζονται στις εξεταστικές επιτροπές είναι ομιχλώδεις κινήσεις που δεν οδήγησαν ποτέ πουθενά".

"Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Όσο συνεχίζει ο καυγάς, τόσο πυκνώνουν οι υποψίες για συγκάλυψη", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης.

Για "φαύλο κύκλο" έκανε λόγο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

"Λέτε ελάτε να θεραπεύσουμε, να γίνετε συνυπεύθυνοι. Μπορεί να μην είμαστε τόσο έξυπνοι, αλλά δεν είμαστε και τελείως βλάκες", δήλωσε ο Μιχ. Κριτσωτάκης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Βολές Λοβέρδου και κατά ΚΚΕ

Σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ άσκησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την κατάληψη του του υπουργικού του γραφείου νωρίτερα το πρωί, από μέλη του ΠΑΜΕ. "αυτή η μέρα πάει χαμένη, ενώ θα μπορούσαμε κάτι να κάνουμε", τόνισε .

"Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ δεν θα υπήρχαν οι απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ", δήλωσε ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ, επισημαίνοντας: "Κατανοούμε την επίθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου