Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΝΔΡΕΟΥ: "ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ..!". Δραματικό το ύφος και ο λόγος..

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Σε διάγγελμα προχώρησε ο Πρωθυπουργός, μόλις πριν από δέκα λεπτά, προς τον Ελληνικό λαό αφού, τελείωσε τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική.
Κύριοι άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθεί είναι οι αλλαγές στη φορολογία, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και των μισθών τους και εμμέσως πλην σαφώς στέλνει το μήνυμα προς τους αγρότες. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...!
Θα πολεμήσουμε, μαζί θα τα καταφέρουμε... Για πατριωτικό λόγο κάνουν τα μέσα ενημέρωσης..
Έρχεται λαίλαπα φορολογικής επιδρομής.. Το πανηγύρι τελείωσε.. Τα κεφάλια μέσα..
Δεν ήταν ανάγκη, νομίζω, να κληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να μας " διαγγείλει " ο Πρωθυπουργός την πραγματικότητα..
Μας "χτυπούν" απ' έξω.. παίζονται οικονομικά παιχνίδια σε βάρος μας και κατά της Ευρωζώνης.. Μάλλον, εμείς "χτυπιώμαστε" μόνοι μας.. Μας φταίει ο κακός μας εαυτός.. Αν ήμασταν "εντάξει" δε θα φτάναμε μέχρις εδώ..

Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ...

ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ «ΕΙΧΕ» ΝΑ ΤΑ ΤΑΪΣΕΙ… (σημερινό ρεπορτάζ της Εσπρέσο).

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ημέρες από σχετικό δημοσίευμα του “Antartis”, όπου αναφερόμασταν στην αδυναμία πολλών οικογενειών να προσπορίσουν τα απολύτως απαραίτητα προς το ζην και, έρχεται δυστυχώς το ρεπορτάζ της ομώνυμης εφημερίδας να μας το υπενθυμίσει.

Ήδη η ανεργία στη χώρα μας αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς, λόγω της ανικανότητας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν την παραγωγική διαδικασία στη χώρα. Μάλιστα, ξανά λέμε, ότι με τους πιο μέτριους υπολογισμούς οι άνεργοι στο τέλος του χρόνου θα αγγίξουν το 1 εκ. . Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις στους δρόμους και την ελληνική κοινωνία, σε τέτοιο βαθμό, που τα μπλόκα των αγροτών θα μοιάζουν με «παιδική χαρά».

Αξίζει τον κόπο δε να αναλάβει η κυβέρνηση τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα βοηθήσουν ουσιαστικά το νέο κύμα ανέργων αφού, κυρίως όσοι καταστούν άνεργοι όντας οικογενειάρχες και γονείς, θα οδηγηθούν σε ψευτό - διλήμματα «Λύτρωσης» από τη φτώχεια, την ανέχεια και την αναξιοπρέπεια που συνεπάγεται μια παρατεταμένη περίοδος στην κατάσταση αυτή.

Αναμένουμε, δυστυχώς, τέτοιου τύπου ρεπορτάζ να αυξηθούν προς τα τέλη του έτους και να είναι όλο ένα και περισσότερα όσο η ελληνική κυβέρνηση δε λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων. Ειδικά και κυρίως των ανέργων γονιών…

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! ! !

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.. !

ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ….


Κίνημα πολιτών αρχίζει να δημιουργείται, έμπρακτα πλέον και όχι με την αόριστη μορφή των σχολίων και φημών, κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στη χώρα. Ήδη αρκετά δημόσια πρόσωπα που κατέχουν θέσεις κλειδιά στη Δημόσια Διοίκηση, την πολιτική και τη Δικαιοσύνη, ( όπως εχθές σε τηλεοπτική εκπομπή με παρέμβασή του ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ), άρχισαν να εκφράζονται δημόσια υπέρ της επιστροφής των «κλεμμένων» που κάποιοι αφαίρεσαν από το Δημόσιο Χρήμα.

Το κίνημα αυτό, της Επιστροφής των Κλεμμένων, ακόμα και με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για υψηλά στελέχη του Δημοσίου και της πολιτικής, άρχισε να βρίσκει υποστηρικτές κυρίως μεταξύ των εν’ ενεργεία βουλευτών και πολιτικών.

«Ανοιχτά» υπέρ της επιστροφής στο Κράτος των χρημάτων που έκλεψαν «κάποιοι» τάχθηκαν φραστικά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός σε ομιλίες τους στη Βουλή.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να αγανακτεί με αυτή την ιστορία αφού, βλέπει εαυτό να υπόκειται σε όλο και δυσμενέστερα μέτρα και διαρκή λιτότητα ενώ, «αυτοί οι κάποιοι» διάγουν βίο άνετο και πολυτελή.. Είναι δίπλα μας, ανάμεσά μας..

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η σημερινή πολιτική ηγεσία είναι διαθετιμένη να επιβάλει κάτι τέτοιο ή θα παραμείνει σε «φραστικά» ευχολόγια. Σε κοινωνική ιστοσελίδα δικτύωσης πάντως, το γνωστό μας Facebook, έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται η απαίτηση της προτάσεως…

«ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ» !

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑ...!


ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ «ΣΚΛΗΡΑ» ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ…

Πλήρη στήριξη στα «δύσκολα» προσέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Σαμαράς, στον Πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα και σκληρά μέτρα για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, διεμήνυσε ότι το κόμμα του δεν συναινεί με τα μπλόκα των αγροτών και το κλείσιμο των δρόμων και θα στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια στάση που βρίσκει σύμφωνη την Ελληνική κοινωνία και παραπέμπει σε ένα πολιτισμένο ευρωπαϊκό κόμμα.

Ωστόσο, ο αντίλογος είναι ότι η ΝΔ σαν κυβέρνηση «έζησε» για ενάμιση, περίπου, χρόνο την Κρίση και δε φρόντισε να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα και σκληρά μέτρα, παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις του τέως Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Από την άλλη, η στάση αυτή του νέου Προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί και το στήσιμο στη χώρα μας, ενός «άλλου», πιο πολιτισμένου, πολιτικού πολιτισμού.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα.

(Λέτε το «βλέμμα» του να σημαίνει.. "..σε στηρίζω αλλά, πρόσεχε καλά!") .

ΝΥΝ ΑΓΩΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ.. ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ.. κι ο στρουθοκαμηλισμός τους..

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ…

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες με το κλείσιμο περισσοτέρων δρόμων και παρακαμπτηρίων στα μπλόκα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον «σκληρό» πυρήνα των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα και τη Συνέλευση της Συντονιστικής τους Επιτροπής. Εχθές, το μεσημέρι, ήδη νέα τρακτέρ προσετέθησαν στο μπλόκο των Κερδυλίων, στην Εγνατία Οδό προς Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται σαν ευθεία σύγκρουση με την Κυβέρνηση και προσωπικά με τον Πρωθυπουργό ο οποίος, με κάθε ευκαιρία, διαμηνύει ότι «δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ», λόγω της καταστάσεως της οικονομίας. Συν τοις άλλοις, οι κοινοτικές οδηγίες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε επιπλέον επιδότηση του αγροτικού εισοδήματος, πλην των προβλεπομένων, κάτι που αδυνατούν να κατανοήσουν οι Έλληνες αγρότες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η Κυβέρνηση υποκύψει στις ορέξεις των αγροτών, θα κληθούμε να πληρώσουμε εκ νέου δυσβάσταχτα και πολλαπλάσια πρόστιμα στις Βρυξέλλες.. Κάτι που συμβαίνει τώρα με τις επιδοτήσεις των 500 εκ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ πέρυσι στους αγρότες.


Άλλωστε, δεν είναι και λίγοι οι "αγρότες" που πήραν δάνεια και επιδοτήσεις για "στήριξη" των εισοδημάτων και των επενδύσεών τους και τα έκαναν Βίλλες και Μερτσεντές...

Καμιά κοινωνική ομάδα βέβαια δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε κλείσιμο των δρόμων στη χώρα μας, κατά την εκδήλωση των αγώνων της, εκτός των αγροτών και ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια. Ο "Στρυοθοκαμηλισμός" τους πια δεν στρέφεται κατά της "εκπλήρωσης" των αιτημάτων τους αλλά, κατά της ίδιας της Ελληνικής Κοινωνίας...

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αυτή την ώρα στους δρόμους βρίσκεται μια μικρή μειοψηφία αγροτών που δεν εκφράζει το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας, όπως διαβεβαιώνει και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ...


ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ, ΜΙΑ ΚΡΥΟ…

Ξαναήλθε ο χιονιάς και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας χιονίζει ακατάπαυστα.. Ο καιρός, το τελευταίο μήνα, μας έχει συνηθίσει σε ημέρες, ασυνήθιστα για την εποχή του, θερμές ενώ, από τη μια μέρα στην άλλη η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ..

Οι παλαιότεροι από εμάς, που έζησαν και θυμούνται τη «φυσική» εναλλαγή των Εποχών, πάντα θεωρούσαν την έλευση του χιονιού ως καλό «οιωνό».. Κάτι που απαιτείται για να έχουμε και πόσιμο νερό το καλοκαίρι και για να μη στερέψουν οι φυσικοί ταμιευτήρες και οι πηγές..
Άντε..καλό χιονοπόλεμο.. Το χρειαζόμαστε όλοι μας..