Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΝΥΝ ΑΓΩΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ.. ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ.. κι ο στρουθοκαμηλισμός τους..

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ…

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες με το κλείσιμο περισσοτέρων δρόμων και παρακαμπτηρίων στα μπλόκα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον «σκληρό» πυρήνα των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα και τη Συνέλευση της Συντονιστικής τους Επιτροπής. Εχθές, το μεσημέρι, ήδη νέα τρακτέρ προσετέθησαν στο μπλόκο των Κερδυλίων, στην Εγνατία Οδό προς Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται σαν ευθεία σύγκρουση με την Κυβέρνηση και προσωπικά με τον Πρωθυπουργό ο οποίος, με κάθε ευκαιρία, διαμηνύει ότι «δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ», λόγω της καταστάσεως της οικονομίας. Συν τοις άλλοις, οι κοινοτικές οδηγίες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε επιπλέον επιδότηση του αγροτικού εισοδήματος, πλην των προβλεπομένων, κάτι που αδυνατούν να κατανοήσουν οι Έλληνες αγρότες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η Κυβέρνηση υποκύψει στις ορέξεις των αγροτών, θα κληθούμε να πληρώσουμε εκ νέου δυσβάσταχτα και πολλαπλάσια πρόστιμα στις Βρυξέλλες.. Κάτι που συμβαίνει τώρα με τις επιδοτήσεις των 500 εκ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ πέρυσι στους αγρότες.


Άλλωστε, δεν είναι και λίγοι οι "αγρότες" που πήραν δάνεια και επιδοτήσεις για "στήριξη" των εισοδημάτων και των επενδύσεών τους και τα έκαναν Βίλλες και Μερτσεντές...

Καμιά κοινωνική ομάδα βέβαια δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε κλείσιμο των δρόμων στη χώρα μας, κατά την εκδήλωση των αγώνων της, εκτός των αγροτών και ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια. Ο "Στρυοθοκαμηλισμός" τους πια δεν στρέφεται κατά της "εκπλήρωσης" των αιτημάτων τους αλλά, κατά της ίδιας της Ελληνικής Κοινωνίας...

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αυτή την ώρα στους δρόμους βρίσκεται μια μικρή μειοψηφία αγροτών που δεν εκφράζει το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας, όπως διαβεβαιώνει και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου