Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ "ΑΗΔΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..


Πολλά από τα "παπαγαλάκια" της ΝΔ, της προηγούμενης διακυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου, ανεξαρτήτως κόμματος, παραμένουν στις "υπηρεσίες" της σημερινής κυβερνήσεως λες και είναι οι "εξ απορρήτων"...
Με νέα ΦΕΚ οι κύριοι, για τους οποίους "ΤΟ ΘΕΜΑ" προ ημερών είχε εκτενή ρεπορτάζ, παραμένουν στις θέσεις τους στο Μαξίμου και κρίνονται "αναντικατάστατοι" δίπλα στον εκάστοτε Πρωθυπουργό της Ελλάδας !
Κάποιοι, μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ από "παπαγαλάκια" γίνανε "αηδόνια"... (Τώρα αυτό είναι προαγωγή ;)..
Χρόνια Πολλά στους Θεοδώρους και τις Θεοδώρες.. (ά.. και τις "Ντόρες" !).

ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ...


"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !" , αναδημοσίευση από το Επίκαιρο

" Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!! ", μια παραγωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης .


ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ, με το βλέμμα στην Εξεταστική για την Οικονομία.

Αν τελικά δεν εξευρεθούν πηγές «φτηνού» δανεισμού, για την κάλυψη των υπέρογκων δανειακών αναγκών των μηνών Απριλίου – Μαΐου, περί τα 22δις ευρώ, η χώρα θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την Επιτροπεία που θα της επιβληθεί από την Ε. Ε. Στην επιτροπεία αυτή, ήδη συμμετέχει το ΔΝΤ, τα στελέχη του οποίου αναμένεται από Δευτέρα να ξεψαχνίσουν τα δημοσιονομικά μας ενώ, από τις 16 Μαρτίου, με βεβαιότητα, η Ε. Ε. θα επιβάλει πρόσθετα σκληρά μέτρα, κυρίως στο συμμάζεμα του Δημοσίου.

Παρόλα αυτά, για τα όσα δυσμενή ήδη αφήνουν κάποιοι της κυβέρνησης να διαρρέουν ως σενάρια, μόνο η διεύρυνση της «πελατείας» των δανειστών μας θα μπορούσε κάπως να εξισορροπήσει τις πιέσεις που δέχεται η χώρα και να δώσει μια ανάσα στον Παπανδρέου να εφαρμόσει μια πιο αποδεκτή τακτική επιβολής σκληρών μέτρων. Το «κάψιμο» του μεγαλύτερου οικονομικού γίγαντα, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, της Κίνας, δίχως η τελευταία να θέτει ως όρους δανεισμού πολιτικά προσκόμματα, αποτελεί κακουργηματική πράξη όσων κυβερνητικών, με τους χειρισμούς τους, οδήγησαν σε αυτή την απαξίωση.

Τα 2,5 τρις δολάρια που σταθμεύουν στο Πεκίνο και ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα σε μια ανάπτυξη που θα μείωνε δραστικά το χρέος και το έλλειμμα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη συνεχή αναβάθμιση της Τουρκίας που προωθεί στην περιοχή ο Πρόεδρος Ομπάμα και την προσεχή ψυχρότητα που επέρχεται στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου, λόγω της αποφάσεως των ΗΠΑ να πωλήσουν οπλικά συστήματα αξίας 6,5 δις δολαρίων στην Ταϊβάν, η προσφυγή μας στα αποθεματικά της Κίνας θα έστελνε το πλέον κατάλληλο μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι είναι οι μοναδικοί παγκόσμιοι παίκτες στο οικονομικό στερέωμα. Η ενδεχόμενη αδυναμία της Κυβέρνησης να λάβει τολμηρές αποφάσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, παραμένοντας προσηλωμένη σε δυνάμεις και συμμαχίες που μονομερώς μας βλάπτουν διαρκώς, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είμαστε ο «Καρπαζοεισπράκτορας» της Ε.Ε. .

Η δημιουργία ενός επενδυτικού «καλαθιού» με μετοχές του ΟΣΕ, της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και μιας σειρά ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων που ζημιώνουν το Δημόσιο και τους Έλληνες, θα μπορούσε να είναι ελκυστικό σε μια Ελληνοκινεζική οικονομική συνεργασία περαιτέρω.

Έτσι, με βάση την αληθή παραδοχή ότι κάποιοι κυβερνητικοί, ενδεχομένως με λάθος χειρισμούς, «έκαψαν» την επιλογή της Κίνας, θα έπρεπε να πούμε ότι αν θέλει ο Πρωθυπουργός να πέσει άπλετο φως σε μια εξεταστική για τους χειρισμούς στην οικονομία, θα πρέπει να συμπεριλάβει και τις «αστοχίες» της δικής του, σημερινής κυβέρνησης…

Ο LOVEΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...


ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ BLOG TROKTIKO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΤΕ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ LOVEΡΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ…

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του πιο δημοφιλούς ελληνικού blog , του Τρωκτικού, για εισφοροδιαφυγή της τάξεως των 40 εκ. ευρώ του κουμπάρου του πασίγνωστου δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου, κ. Ραπτόπουλου, τότε η προσπάθεια του Υπουργού για σαφάρι της Εισφοροδιαφυγής στη χώρα μας δυσκολεύει περαιτέρω. Και τούτο επειδή, το μέγεθος της εισφοροδιαφυγής είναι τόσο μεγάλο, αλλά και οι οφειλέτες του τόσο συνδεδεμένοι και διαπλεκόμενοι με την πολιτική, που αυτό από μόνο του καθιστά το έργο του Υπουργού ένα Γολγοθά..

Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία μικροποσά, (μερικές χιλιάδες ευρώ), εν συγκρίσει με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που διαμορφώνουν σε ύψος ρεκόρ την εισφοροδιαφυγή στη χώρα μας. Αν η Κυβέρνηση κυνηγήσει επιλεκτικά, τους μικρούς κι αδύναμους, είναι βέβαιο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτό θα οδηγήσει σε μαρασμό της οικονομίας και μεγαλύτερο στραγγαλισμό της. Από την άλλη, η ατιμωρησία την οποία απολαμβάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στη χώρα μας, η οποία αποκτά διαστάσεις λαϊκής πρόκλησης και δυσφορίας, ανησυχεί ακόμα και τα στελέχη της Ε.Ε. . Ο πόλεμος αυτός, λοιπόν, δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο με παράπλευρες απώλειες των μικρών και αδύναμων, αλλά κυρίως εναντίον των μεγάλων συμφερόντων που ροκανίζουν, χρόνια τώρα, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Είναι γνωστό ότι μόνο στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ η εισφοροδιαφυγή αγγίζει πολλά δις ευρώ, όμως, καμία ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έκανε απαιτητά τα ποσά αυτά λόγω των υπόγειων συναλλαγών των κομμάτων με τα Μέσα.

Αυτό που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της Ε.Ε. για το ασφαλιστικό της χώρας, κι από την ώρα που η Μέρκελ έβαλε στο ίδιο σακί τα κυβερνητικά κόμματα της Ελλάδας, θα τεθεί άμεσα ένα τέλος στη μεγάλη εισφοροδιαφυγή των Μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων. Κατά τα πρότυπα, μάλιστα, της φορολογικής ενημερότητας που ισχύει στη χώρα, όπως και για την ασφαλιστική, ήδη οι Ευρωπαϊκές οδηγίες συγκλίνουν προς την εφαρμογή κοινού ευρωπαϊκού μηχανογραφικού συστήματος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, τα επόμενα χρόνια, οι ασφαλιστικές εισφορές, των μεγάλων οφειλετών και μόνον, που θα μηχανογραφούνται θα είναι απαιτητές σε όλη την Ε.Ε. (π.χ. ακόμα και Βουλγαρία), ενώ οι μεγάλο -οφειλέτες δεν θα μπορούν πια να κρυφτούν…

Ευτυχώς που υπάρχει κι η Ευρώπη, (…μπας και γίνουμε άνθρωποι) .

Ο "ΑΔΩΝΙΣ" ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑ !


Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ3 ΕΧΤΕΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αν συμφωνούσε και η ΝΔ για την οικονομία…

Σε σχετική ανάλυση που έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Α. Γεωργιάδης από την εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΤ3 του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλίδη, διέψευσε ότι το κόμμα του, όπως είχε από το Νοέμβριο διακηρύξει ο Πρόεδρός του, ζήτησε εκλογές, εν μέσω οικονομικής κρίσεως και δημοσιονομικών προβλημάτων για τη χώρα. Οι πιέσει που δέχθηκε ο βουλευτής για να απαντήσει στο ερώτημα προέρχονταν κυρίως από το βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Χατζηδάκη, ο οποίος κατηγόρησε το βουλευτή και το κόμμα του για λαϊκισμό.

Ο βουλευτής έκανε το διαχωρισμό ότι το κόμμα του ζητούσε, τότε, εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου και υπό την προϋπόθεση ότι θα συνηγορούσε και η αξιωματική αντιπολίτευση, για το θέμα των μεταναστών και της πολιτογράφησης τους και όχι για την οικονομία. Δυστυχώς, όμως, για τον βουλευτή αγνοεί ότι πράγματι το Νοέμβριο ο Πρόεδρος του κόμματός του ζητούσε εκλογές κι ότι το θέμα των μεταναστών ήρθε στην επικαιρότητα μήνες μετά το Νοέμβριο.. Αφού κατά πολύ αργότερα το έφερε στην επικαιρότητα με το νομοσχέδιο της η Κυβέρνηση.

Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα είχε δίκιο και η πολιτική του μνήμη είναι αρκετά καλή. Σε ότι αφορά τον «Άδωνι» της πολιτικής ζωής του τόπου θα λέγαμε ότι άρχισε να «ζαλίζεται» από την πολιτική του ομορφιά, που καθρεπτίζεται στο βάλτο που κοιτάζει… Πάντα πολιτικώς…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ.. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ"!



ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, το καινούργιο του κτίριο που σαπίζει μήνες τώρα σαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού..

Μήνες τώρα στη Δράμα έχει τελειώσει η κατασκευή του νέου Δημαρχείου, δίπλα στη Νομαρχία, έργο που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του Δήμου από το κέντρο της πόλης καθώς και στο ήδη αυξημένο κυκλοφοριακό της πόλης. Κανένα έργο δεν εκτελείται πια στο νέο αυτό κτίριο το οποίο, μήνες τώρα, παραμένει άδειο και αναξιοποίητο με αποτέλεσμα να υφίσταται τις φυσιολογικές φθορές του χρόνου.

Οι πολίτες κάθε φορά που περνούν μπροστά από το νέο κτίριο αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα λειτουργήσει αφού αυτό στεγάζεται, όπως είπαμε, δίπλα στη Νομαρχία η οποία διαθέτει μεγάλο ήδη πάρκινγκ αυτοκινήτων ενώ, πολλές φορές αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται σήμερα Δήμο – Νομαρχία για απλά πιστοποιητικά . Τα τελευταία εγκαίνια που έγιναν στο κτίριο αφορούσαν το άγαλμα της «μάνας – αγρότισσας» από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής πέρυσι και πέραν τούτου ουδέν. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τους πραγματικούς λόγους που το κτίριο αυτό σαπίζει αναξιοποίητο γι’ αυτό απευθύνουμε ευθέως το ερώτημα στη Δημοτική ηγεσία..

«Μήπως το ανταλλάξετε με τη Βιστονίδα και ντρέπεστε να το πείτε ;» .