Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

" Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!! ", μια παραγωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης .


ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ, με το βλέμμα στην Εξεταστική για την Οικονομία.

Αν τελικά δεν εξευρεθούν πηγές «φτηνού» δανεισμού, για την κάλυψη των υπέρογκων δανειακών αναγκών των μηνών Απριλίου – Μαΐου, περί τα 22δις ευρώ, η χώρα θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την Επιτροπεία που θα της επιβληθεί από την Ε. Ε. Στην επιτροπεία αυτή, ήδη συμμετέχει το ΔΝΤ, τα στελέχη του οποίου αναμένεται από Δευτέρα να ξεψαχνίσουν τα δημοσιονομικά μας ενώ, από τις 16 Μαρτίου, με βεβαιότητα, η Ε. Ε. θα επιβάλει πρόσθετα σκληρά μέτρα, κυρίως στο συμμάζεμα του Δημοσίου.

Παρόλα αυτά, για τα όσα δυσμενή ήδη αφήνουν κάποιοι της κυβέρνησης να διαρρέουν ως σενάρια, μόνο η διεύρυνση της «πελατείας» των δανειστών μας θα μπορούσε κάπως να εξισορροπήσει τις πιέσεις που δέχεται η χώρα και να δώσει μια ανάσα στον Παπανδρέου να εφαρμόσει μια πιο αποδεκτή τακτική επιβολής σκληρών μέτρων. Το «κάψιμο» του μεγαλύτερου οικονομικού γίγαντα, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, της Κίνας, δίχως η τελευταία να θέτει ως όρους δανεισμού πολιτικά προσκόμματα, αποτελεί κακουργηματική πράξη όσων κυβερνητικών, με τους χειρισμούς τους, οδήγησαν σε αυτή την απαξίωση.

Τα 2,5 τρις δολάρια που σταθμεύουν στο Πεκίνο και ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα σε μια ανάπτυξη που θα μείωνε δραστικά το χρέος και το έλλειμμα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη συνεχή αναβάθμιση της Τουρκίας που προωθεί στην περιοχή ο Πρόεδρος Ομπάμα και την προσεχή ψυχρότητα που επέρχεται στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου, λόγω της αποφάσεως των ΗΠΑ να πωλήσουν οπλικά συστήματα αξίας 6,5 δις δολαρίων στην Ταϊβάν, η προσφυγή μας στα αποθεματικά της Κίνας θα έστελνε το πλέον κατάλληλο μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι είναι οι μοναδικοί παγκόσμιοι παίκτες στο οικονομικό στερέωμα. Η ενδεχόμενη αδυναμία της Κυβέρνησης να λάβει τολμηρές αποφάσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, παραμένοντας προσηλωμένη σε δυνάμεις και συμμαχίες που μονομερώς μας βλάπτουν διαρκώς, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είμαστε ο «Καρπαζοεισπράκτορας» της Ε.Ε. .

Η δημιουργία ενός επενδυτικού «καλαθιού» με μετοχές του ΟΣΕ, της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και μιας σειρά ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων που ζημιώνουν το Δημόσιο και τους Έλληνες, θα μπορούσε να είναι ελκυστικό σε μια Ελληνοκινεζική οικονομική συνεργασία περαιτέρω.

Έτσι, με βάση την αληθή παραδοχή ότι κάποιοι κυβερνητικοί, ενδεχομένως με λάθος χειρισμούς, «έκαψαν» την επιλογή της Κίνας, θα έπρεπε να πούμε ότι αν θέλει ο Πρωθυπουργός να πέσει άπλετο φως σε μια εξεταστική για τους χειρισμούς στην οικονομία, θα πρέπει να συμπεριλάβει και τις «αστοχίες» της δικής του, σημερινής κυβέρνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου