Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ.."ΧΩΡΙΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..

Μέχρι τώρα είχαμε επιλέξει να μην ασχοληθούμε με το θέμα για λόγους που υπαγορεύονται απο την προστασία της ιδιωτικής ζωής του καθενός. Έτσι, κι ενώ μέρες τα κανάλια και τα περισσότερα blogs "παίζουν" το θέμα του διαζυγίου της κ. Μενεγάκη, εμείς αποφασίσαμε να αντισταθούμε με τον τρόπο αυτό..

Σεβαστείτε, επιτέλους, την ιδιωτική ζωή του καθενός, διάσημου και άσημου, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι τους κάναν το λάθος να γνωστοποιήσουν του χωρισμό τους με "δελτίο τύπου" κι αφήστε τους ανθρώπους να χωρίσουν με αξιοπρέπεια.. Αν, πάλι, δε συμβεί κάτι τέτοιο και τα "ξαναβρούν", κάποιοι θα πουν, πονηρά σκεπτόμενοι, ότι όλο αυτό έγινε για την τηλεθέαση..

Εμείς θα σκεφτούμε ότι γλιτώνουν τα παιδιά τους από μια κατάσταση που θα τους δημιουργήσει τραύματα στο μέλλον..


Όπως και να 'χει, απ' όλη τούτη την κατάσταση, κανείς δεν θα βγει κερδισμένος, μα όλοι μαζί θα έχουμε ηττηθεί.. Η Ελένη κι ο Γιάννης, τα "κουτσομπολίστικα" που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι τα "Κοράκια" της ενημέρωσης που πριν ο άνθρωπος "αποβιώσει" τον θάβουν ζωντανό και πάνω απ 'όλα η ελληνική κοινωνία..
Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, να σεβαστούμε τον πόνο τους, κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε, με τη σιωπή, για να βγει και κάποιος κερδισμένος... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.. Καλημέρα..

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ..

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΩΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...

Η νέα αυτή ανακάλυψη που διαπιστώθηκε όταν γιατροί "πήραν συνέντευξη" ουσιαστικά από ασθενή σε κώμα επιβεβαιώνει παλαιότερες αντιλήψεις για τους ασθενείς αυτούς.. Πολλοί, οι οποίοι έχουν ζήσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, είπαν ότι είχαν αντίληψη των συνομιλιών γύρω τους.. Αυτή η επιστημονική επιβεβαίωση δημιουργεί νέα "ηθικά"¨διλήμματα κατά πόσο έχουμε πια το δικαίωμα να αφαιρούμε την "πρίζα" από ασθενείς σε κώμα με ό,ποιο κόστος... Διαβάστε παρακάτω την ιστορία από την Καθημερινή..


"..ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο Ρομ Χούμπεν αναστήθηκε μετά από 23 χρόνια κατά τα οποία θεωρείτο «ζωντανός νεκρός». Ακουγε και αντιλαμβανόταν τα πάντα, αλλά ήταν παράλυτος και ανίκανος να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του.Ο Χούμπεν τραυματίστηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα όταν ήταν 20 ετών και οι ειδικοί θεώρησαν ότι είχε «μείνει» φυτό. Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης και στη βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων, πριν από τρία χρόνια, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός του λειτουργούσε φυσιολογικά. Ετσι 23 χρόνια από το δυστύχημα, χάρη στην επιμονή της μητέρας του που αρνείτο να πιστέψει ότι όλα είχαν χαθεί για τον γιο της, ο ασθενής άρχισε να υποβάλλεται σε ειδικές θεραπείες και σιγά σιγά ανέκτησε την ικανότητα της επικοινωνίας.


Σήμερα, πληκτρολογώντας κάποιες λέξεις σε μία οθόνη αφής με το ένα δάχτυλο, μπορεί να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα και να «μιλήσει» με τους δικούς του ανθρώπους. Η θεαματική του επιστροφή στη ζωή, μετά από 23 χρόνια, θέτει ξανά στο προσκήνιο την πρακτική της αποσύνδεσης από τα μηχανήματα υποστήριξης της ζωής, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη σε ορισμένα κράτη.


Οπως αναφέρει ο Στίβεν Λορέ του Coma Science Group, η λανθασμένη διάγνωση διαταραχών της συνείδησης είναι συχνό φαινόμενο. «Ακόμα και το 43% των ασθενών που πάσχουν από κάποια διαταραχή της συνείδησης θεωρούνται από τους ιατρούς “φυτά”», εξηγεί ο δρ Λορέ, ο οποίος εξετάζει άλλες πενήντα περιπτώσεις για να διαπιστώσει κατά πόσο άνθρωποι που θεωρούνται φυτά έχουν κάποιες διανοητικές λειτουργίες. Το 1988 ο Γιαν Γκζέμπσκι χτυπήθηκε από διερχόμενο τρένο και οι γιατροί δήλωσαν στους οικείους του ότι είχε πέσει σε κώμα. Το 2007 ξύπνησε και έμαθε ότι είχε αποκτήσει έντεκα εγγόνια. Οπως τελικά αποδείχθηκε, ο ασθενής άκουγε τα πάντα χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να επικοινωνήσει. Ο Τέρι Ουάλις έπεσε σε κώμα έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα το 1984. Ξύπνησε 19 χρόνια αργότερα, ενώ πριν από 20 χρόνια η Κάρι Κουνς από τη Νέα Υόρκη, 86 ετών, ανέκτησε τις αισθήσεις της αφού παρέμεινε ένα χρόνο σε κώμα. Ξύπνησε λίγες ημέρες προτού ο δικαστής δώσει άδεια στους οικείους της να σταματήσουν τη χορήγηση τροφής.
http://news.kathimerini.gr/


25-11-2009
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr ...".