Έτσι βγάζανε λεφτά στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου… Για να μη ξεχνούν οι γηραιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι.. !

Είμαι στη Θεσσαλονίκη την επίμαχη περίοδο όπου όλη η Ελλάδα ζει στην ευδαιμονία του Χρηματιστηρίου και όλοι «βγάζουνε» λεφτά…

Πολλοί από αυτούς που κέρδισαν αρκετά χρήματα, φυσικά σε βάρος του Λαού, ήτανε βουλευτές - ανεξαιρέτως παρατάξεως - και κυβερνητικοί παράγοντες, που επωφελούμενοι «εσωτερικής πληροφόρησης» έκαναν τις «σωστές» κινήσεις.. Αυτοί όλοι, λοιπόν, στην Αμερική θα δικαζόντουσαν με βαριές ποινές καθώς, η χρήση «εσωτερικής πληροφόρησης», στα κράτη που υπάρχει Δικαιοσύνη και λειτουργεί, διώκεται διά ροπάλου !

Ακριβώς, απέναντί μου από εκεί που εργάζομαι υπήρχε ένα μαγαζί με «φρουτάκια», το πρώτο που έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος σε εκπομπή.. ο ιδιοκτήτης του ήτανε βασικός χρηματοδότης υπουργών, αλλά και διοικητών της αστυνομίας.. Φιλικά, λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός μου έδωσε μια πληροφορία, που τώρα πια μπορώ να την ιστορήσω, για ένα επικείμενο χρηματιστηριακό κόλπο..

Ετοιμαζόταν να «ρίξουνε» στην αγορά την ιδέα ότι η Εθνική Τράπεζα θα συγχωνευτεί με μια μεγάλη Γαλλική.. Να ανεβεί στα ύψη η τιμή της Εθνικής και να παιχθεί το γνωστό σπέκουλο στις πλάτες των μικρο – επενδυτών.. Φυσικά, η συγχώνευση αυτή δε θα γινότανε ποτέ, μου είπε ευθέως ότι πρόκειται για κόλπο, θα το «τρέξουνε» κάνα μήνα και μετά.. τζίφος ! Στην ερώτησή μου από πού τα ξέρει αυτά μου απάντησε άνετα από τον τάδε Υπουργό.. του οποίου ήτανε χρηματοδότης . Εγώ, φυσικά δεν έπαιζα χρηματιστήριο όμως, γνώριζα ένα φίλο που είχε χρηματιστηριακή στην επαρχία και του μετέφερα το «κόλπο»…

«..άμα δεις να συμβαίνει αυτό κι αυτό με την Εθνική μην τσιμπήσεις, είναι παιχνίδι και θα γίνει έτσι κι έτσι..» .

Ο φίλος μου γλίτωσε από μεγάλη ζημία και μάλιστα έβγαλε και αρκετά χρήματα από την πληροφορία που του έδωσα.. Ακόμα το θυμάται, μετά από δέκα και πλέον έτη.. !

Έτσι, παίζεται στην Ελλάδα το Χρηματιστήριο… Κι έτσι παίζεται και το παιχνίδι με τα Spreads.. Οπότε να μη μας «κακοφαίνεται» γιατί, σίγουρα, δεν είμαστε εμείς πιο «μάγκες» από τους κουτόφραγκους επενδυτές.. !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου