Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

" Λογιστικοποίηση της εγχρήματης Οικονομίας " !

Μεγάλος βραχνάς για την Ελληνική Οικονομία, το Υπουργείο Οικονομικών, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η έκδοση και συλλογή των αποδείξεων προσεχώς... Τεράστιο πρόβλημα της Οικονομίας η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία, που άλλοι την εκτιμούν στα 20 δις κι άλλοι την ανεβάζουν στα 70 δις ευρώ, μαζί με τη διαφθορά και τις μίζες ετησίως..

Μία λύση φαντάζει "εύκολη", "γρήγορη" κι ανέξοδη στα χρόνια δημοσιονομικά και άλλα προβλήματα της χώρας : " Λογιστικοποίηση της Εγχρήματης Οικονομίας " . Το πέρασμα δηλαδή από την εγχρήματη οικονομία σε μια "πιο" λογιστική μορφή της.. Οι συναλλαγές θα γίνονται εξολοκλήρου, ή κατά μεγάλο μέρος, μέσω του διατραπεζικού μας συστήματος και οι Έλληνες θα χρησιμοποιούν το χρήμα όσο το δυνατόν λιγότερο ή καθόλου.. Στην παρούσα φάση αυτό το "πέρασμα" θα δημιουργούσε ισχυρές "οικονομίες Κλίμακος" για την Ελλάδα, ωσότου και άλλες χώρες εισέλθουν σε αυτή τη μορφή της οικονομίας και η χώρα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί υπέρ της, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα.. Το σύστημα ήδη εφαρμόζεται πολλά έτη στις ΗΠΑ και αποτελεί ασπίδα για τα Δημοσιονομικά της χώρας αφού, καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό τη φοροδιαφυγή .

Σκεφτείτε απλά ένα παράδειγμα. Αν όλη η εσωτερική κατανάλωση (ιδιωτική και δημόσια) και οι πληρωμές του Κράτους γίνονται με λογιστική μορφή τότε, αφαιρώντας το εμπορικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Εισαγωγές-Εξαγωγές), θα εισέρρεαν στη χώρα ικανά και ισχυρά κεφάλαια από τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον Τουρισμό, για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου της χρέους. Μάλιστα, αν εφαρμοστεί στη χώρα αυτή η εκδοχή του τεχνολογικού πλεονεκτήματος θα έβγαζε την Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή βοήθεια το πολύ σε μια διετία. Ίσως και ενωρίτερα . Λύσεις, λοιπόν, στα βαθιά μας προβλήματα υπάρχουν.. αυτό που λείπει είναι η πολιτική θέληση και βούληση. Ας εκμεταλλευτούμε κι εμείς επιτέλους μια φορά το υγιές και ισχυρό μας τραπεζικό σύστημα προς όφελος όλων μας.. .  

OΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Ως πρωτοστάτη και εμψυχωτή στην προσπάθεια αυτή αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου "Οικιστική Οργάνωση του νομού Δράμας στον 20Ο αιώνα" τον αείμνηστο αδελφό του Θεοφύλακτο στη μνήμη του οποίου αφιέρωσε αυτό το πρωτότυπο βιβλίο. Στη μνήμη ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στη γενέτειρα του, Πέρασμα του ν. Δράμας, στη συνέχεια στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου και αργότερα στη θέση του διευθυντή του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Σε αυτόν που το 1997 έγραψε για το χώρο και τη ζωή των ανθρώπων στη γενέτειρα "Το Πέρασμα, Αθήνα 1997". Ο Βασίλης Χατζηθεοδωρίδης που μας γέμισε γνώση, σοφία και πνευματικό πλούτο με τα μέχρι τώρα βιβλία, επιστημονικές εργασίες , ποιήματα και άρθρα υπηρέτησε και στα Ελληνικά σχολεία της περιοχής Νυρεμβέργης κάνοντας σπουδές στην Ακαδημία Μυτιλήνης, στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και είναι κάτοχος Magister Artium Παιδαγωγικών, Φιλοσοφίας και πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Erlanger της Γερμανίας.......

Καταγγελίες για έκτροπα και περίεργες μεθοδεύσεις στις Πρυτανικές εκλογές

Τακτική μας είναι να μη δημοσιεύουμε άμεσα κείμενα τα οποία δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε και να εξακριβώσουμε. Γι' αυτό το λόγο όλα τα κείμενα που μας αποστέλλονται τα δημοσιεύουμε σε χρόνο που δε μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις. Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν το περιεχομένο των κειμένων αυτών δίχως τούτο να σημαίνει ότι συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά. Παρακάτω δημοσιεύουμε επιστολή φοιτητή για τις Πρυτανικές εκλογές που μας εστάλη στις 7 Ιουνίου 2010 .

Αγαπητό blog,

σου στέλνω email αγανακτησμένος έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί στις πρυτανικές εκλογές του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για σήμερα, Δευτέρα, είχαν προγραμματιστεί οι - ήδη μία φορά αναβληθείσες - πρυτανικές εκλογές του ΕΚΠΑ

Η πρώτη αναβολή έγινε έπειτα απο καταγγελίες του Προέδρου του Τμήματος της Νομικής, κ. Φορτσάκη και υποψήφιου πρύτανη, για νοθεία στους εκλογικούς καταλόγους των υποψήφιων διδακτόρων της Ιατρικής. Η καταγγελία έπιασε τόπο, καθώς ο κατάλογος των 10.000 ψηφοφόρων περιορίστηκε αισθητά στις 4.500 περίπου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να παρατηρήσω ένα ... μάλλον ... τυχαίο γεγονός: Ο Πρόεδρος της Ιατρικής, κ. Στεφανάδης είναι, επίσης, υποψήφιος πρύτανης!!!!!!!

Έπειτα από διάφορες αντεγκλήσεις, απαράδεκτες για μέλη Δ.Ε.Π., οι εκλογές ορίστηκαν για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 7 & 8 Ιουνίου.

Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα, όταν επιχείρηθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία, μέλη της αριστερής παράταξης των ΕΑΑΚ εισέβαλαν σε όλα τα εκλογικά κέντρα που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας και άρπαξαν - στην κυριολεξία - τις κάλπες. Αποτέλεσμα αυτού να μην ψηφίσουν οι φοιτητές της Νομικής, του Οικονομικού, του Πολιτικού, των ΕΜΜΕ, του Παιδαγωγικού και των Νηπιαγωγών.

Και ας πούμε ότι ώς εδώ, έχουμε ψιλοαναμενόμενες συμπεριφορές ... Μας έχουν συνηθίσει οι αριστερές παρατάξεις σε καταφένστατες καταπατήσεις του δικαιώματος του εκλέγειν ...

Η συνέχεια όμως της ημέρας αποδείχθηκε πολύ χειρότερη ...

Προς το τέλος της διαδικασίας, εντεταλμένοι "φοιτητές", που φημολογείται ότι στήριχαν τον κ. Στεφανάδη, διαβλέποντας ότι το αποτέλεσμα για αυτούς δεν είναι πολύ θετικό (ο Στεφανάδης είχε μεγάλη δυναμική σε αυτές τις κάλπες στο φοιτητικό), έκαναν έφοδο στη Φιλοσοφική Σχολή και άρπαξαν τις κάλπες που ψήφιζαν οι εκεί φοιτητές!!!!!!!!!!!!

Να τονίσουμε ότι στη Φιλοσοφική, μεγάλη δυναμική είχε αναπτύξει ο έτερος υποψήφιος Πρύτανης και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής, κ. Πελεγρίνης.

Δεδομένου ότι οι κ.κ. Στεφανάδης και Πελεγρίνης είναι τα μεγάλα φαβορί των εκλογών αντιλαμβάνονται όλοι το παιχνίδι που έχει παιχτεί ...

Η βασική διαφορά στις αρπαγές των καλπών είναι ότι αυτοί που έκαναν τη δουλειά στην Αθήνα, είναι δηλωμένα μέλη των ΕΑΑΚ που ουσιαστικά είχαν από τις προηγούμενες μέρες δείξει τις προθέσεις τους, ενώ οι άλλοι, στη Φιλοσοφική, ανήκουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στο σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Στεφανάδη.

Αλήθεια, έτσι ονειρεύεται να διοικήσει το Πανεπιστήμιο ο Πρόεδρος της Ιατρικής;; Με νοθεία (βλέπε κατάλογοι) και βία (βλέπε αρπαγή καλπών);;;;;;;;;;;;;;

Ένας αγανακτισμένος φοιτητής της Νομικής

Γιάννης Παπαδόπουλος

ΤΑ ΠΟΝΤΙΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Bochum: Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου


Σε μια περιοχή όπου και τα δάκρυα χαράς ήταν μαύρα, εκεί όπου μαύριζε η ατμόσφαιρα από τα πολλαπλά λιγνιτωρυχεία που λειτουργούσαν μέχρι και πριν μια δεκαετία, πότισαν με τους απαλούς βηματισμούς τα αέρινα πόδια ενός νεανικού ανθρωποσύννεφου και σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία. Ήταν ο θησαυρός της Ελληνικής λεβεντιάς που θρόνιασε στις καρδιές των έκπληκτων Γερμανών που έβλεπαν μικρούς ακρίτες και θεσπέσιες αμαζόνες για πρώτη φορά στην πόλη τους και αιφνιδιάστηκαν από το μεγαλείο αυτών των παιδιών. Θαύμασαν το παράστημα τους, τις μικρές ηλικίες των παιδιών εκείνων που δεν έκλεισαν ακόμη την πρώτη πενταετία της ζωής τους και βρέθηκαν φορτωμένα με την ιστορία των προγόνων τους. σε μια μεγαλούπολη των 230.000 κατοίκων που συνήθισε στην νεωτεριστική ζωή της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης. Βρέθηκαν να χορεύουν στο 29ο φεστιβάλ Ποντιακών χορών νεολαίας και να χτυπούν ρυθμικά το νταούλι.

Ένα νταούλι μεγαλύτερο από το παιδικό τους ανάστημα. Η γοητεία όλης αυτής της Ποντιοθάλασσας, της ομορφιάς και της υπερηφάνειας λύγισε μικρούς και μεγάλους που θάμπωσαν μπροστά στα αγγελικά τους πρόσωπα που τα φώτιζε ένα μόνιμο χαμόγελο...