Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΔΩ, ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΕΙ.. ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΝΕΙΣ!


ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ : ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΤΗ SIEMENS, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.. και έχει και συνέχεια !


Νέα εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή θα συσταθεί για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και τα πλαστά στοιχεία που «μαγείρευε» η ΝΔ και έδινε στην Ευρώπη, μέσω της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Εξεταστική για το ένα, εξεταστική για το άλλο, η ουσία παραμένει η ίδια.. θα πάει κανείς φυλακή;


Το κακό για τη χώρα στο εξωτερικό έχει από καιρό γίνει, από την ώρα που αποφάσισε ο κ. Αλογοσκούφης να κάνει την απογραφή για να «καρφώσει» το ΠΑΣΟΚ και να μη πραγματοποιήσει η ΝΔ τις υποσχέσεις της, ( ο Γ.Σουφλίας σήμερα δηλώνει πως διαφωνούσε κάθετα με την επιλογή αυτή του π. Υπουργού την οποία χαρακτηρίζει λανθασμένη). Κανένας πια στην Ευρώπη δεν μας πιστεύει και πολύ σωστά μας θεωρούν για τα πανηγύρια.


Το πρόβλημα τούτο είναι διακομματικό αφού οι Ευρωπαίοι πλέον βλέπουν με το ίδιο μάτι όλα τα ελληνικά κυβερνητικά κόμματα. «Ούτε ένα ευρώ χωρίς έλεγχο..» είναι το μήνυμα του απερχόμενου Επιτρόπου Αλμούνια, που στην ουσία αποτελεί τη μεγαλύτερη «ξεφτίλα» που μας πετούν κατάμουτρα οι Ευρωπαίοι. Είστε Κλέφτες!


Ποια «εξεταστική» λοιπόν ; θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω;
( Στις δύσκολες στιγμές του Έθνους η Εκκλησία πουλούσε τα χρυσά της αντικείμενα για να στηρίξει τον αγώνα.. Σήμερα, γιατί δεν μετοχοποιούμε το «Βατοπέδι» να ξεπληρώσουμε το χρέος;…).

ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δηλώσεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα τονίζοντας μάλιστα ότι η χώρα του δεν θα αφήσει την Ελληνική Οικονομία να χρεοκοπήσει. Για το λόγο αυτό ο Ρώσος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαγράψει το χρέος της Ελλάδας προς τη Ρωσία και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο προς τη χώρα μας.


Μοναδικό αίτημα του Ρώσου Πρωθυπουργού η μελέτη για κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Όσοι νομίζανε ότι, με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία της Ελλάδας, οι Ελληνορωσικές σχέσεις θα περνούσαν σε εποχή ψυχρότητας διαψεύδονται. Ο Ρώσος πολιτικός είναι και παραμένει σταθερός και ισχυρός σύμμαχος της Ελλάδας.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" ;



ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ».. !

Απώλεια Εθνικής κυριαρχίας δε σημαίνει μόνο και ούτε «απώλεια» σε γεωγραφικό χώρο ή στρατιωτική «απώλεια» κυριαρχίας.



Από όσο καταλαβαίνουμε, οι νοήμονες και γνώστες, ο Πρωθυπουργός εννοεί, σχεδόν το λέει ευθέως και απερίφραστα, για την «απώλεια» της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας λόγω του χρέους. Επιτήρηση, κηδεμόνευση, επικυριαρχία σε οικονομικό τομέα σημαίνει και λογικώς «απώλεια» εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.



Με απλά λόγια, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε τα οπλικά συστήματα που θέλουμε, να πετύχουμε την παιδεία που προσδοκούμε, την υγεία, την πρόνοια.
Τα περί "αντισυνταγματικότητας" της εκχώρησης "εθνικής κυριαρχίας" δεν ευσταθούν. Τουλάχιστον, όχι ακόμα. Πρέπει πρώτα να φτάσουμε στη δύσμοιρη εκείνη θέση που πραγματικά να μη μπορούμε πια να επιτελέσουμε το καθήκον μας, αγορά οπλικών συστημάτων που εγγυώνται την Εθνική Κυριαρχία ή πραγματική αδυναμία στην άσκηση Εθνικής πολιτικής.
Μα τούτο, τυπικά, ΔΕΝ μπορεί να συμβεί για τον απλούστατο λόγο ότι ο Πρωθυπουργός είχε την "φαεινή" ΙΔΕΑ (κάτι μου θυμίζει αυτό;) να βγάλει από όλα τα Υπουργεία του, που "άπτονται" των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της χώρας, τον όρο " ΕΘΝΙΚΟ " (π.χ. Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Παιδείας). Επομένως, Συνταγματικά θα πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο για να μιλήσουμε για τυπική απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, άσχετα αν από τώρα την υφιστάμεθα ποικιλοτρόπως .



Αυτό λέει ο Πρωθυπουργός και το λέγει με έμμεσο, αλλά κατανοητό, τρόπο. Αν συνεχίσουν «κάποιοι», από το ΠΑΣΟΚ και τους «φοβερούς και τρομερούς» δημοσίους υπαλλήλους μας, να μην τον καταλαβαίνουν, τον βλέπω τον άμοιρο να καλεί εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς και να μας εξαγγέλλει, πάλι, Διάγγελμα.. :

«..Απολέσαμε την Εθνική μας Κυριαρχία..» , με τα μικροσυμφέροντα κάποιων μπας και γίνει κατανοητός !

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΚΑΛΟΥ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, στη "στήριξη" της Ελλάδας από την Ε.Ε. !



Η «ΨΥΧΡΗ» κα ΜΕΡΚΕΛ..

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν μέχρι τώρα από τις χθεσινές επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με Μέρκελ και Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος ήταν ιδιαίτερα «σκληρή» και πίεσε να μη δοθεί καμία, εκ’ των προτέρων «λευκή» επιταγή στην Αθήνα. Μάλιστα, επέμεινε στο γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει μόνη της και μόνον αν παραστεί ανάγκη, δηλαδή αδυναμία αποπληρωμής χρεών, μόνο τότε θα της σταλεί η κοινοτική βοήθεια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος από την άλλη ήταν πιο διαλλακτικός.. Το πολιτικό αυτό παιχνίδι οικονομικής διπλωματίας σε ανώτατο επίπεδο, αρχηγών κρατών, μας θυμίζει το κόλπο του «καλού και κακού» αστυνομικού.. Στην προκειμένη περίπτωση η «ψυχρή» κα Μέρκελ ανέλαβε το ρόλο του «κακού» αστυνομικού για την Ελλάδα.

Αν, πάλι, θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το αληθινό τους όνομα.. Ναι, λοιπόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι ο «κακός» αστυνόμος της Ευρώπης όπως άλλωστε, είναι και εξίσου «κακός» πληρωτής.. ! Με τα δικά μας λεφτά, (το δάνειο που μας χρωστά η Γερμανία), μας κάνει η κα Μέρκελ τη σκληρή μα ισχυρή «φίλη» που στην ανάγκη μας θα μας «βοηθήσει».


Κύριε Παπανδρέου, δεν «βρέχει» μας «φτύνουν» νομίζω κατάμουτρα !