Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" ;



ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ».. !

Απώλεια Εθνικής κυριαρχίας δε σημαίνει μόνο και ούτε «απώλεια» σε γεωγραφικό χώρο ή στρατιωτική «απώλεια» κυριαρχίας.



Από όσο καταλαβαίνουμε, οι νοήμονες και γνώστες, ο Πρωθυπουργός εννοεί, σχεδόν το λέει ευθέως και απερίφραστα, για την «απώλεια» της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας λόγω του χρέους. Επιτήρηση, κηδεμόνευση, επικυριαρχία σε οικονομικό τομέα σημαίνει και λογικώς «απώλεια» εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.



Με απλά λόγια, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε τα οπλικά συστήματα που θέλουμε, να πετύχουμε την παιδεία που προσδοκούμε, την υγεία, την πρόνοια.
Τα περί "αντισυνταγματικότητας" της εκχώρησης "εθνικής κυριαρχίας" δεν ευσταθούν. Τουλάχιστον, όχι ακόμα. Πρέπει πρώτα να φτάσουμε στη δύσμοιρη εκείνη θέση που πραγματικά να μη μπορούμε πια να επιτελέσουμε το καθήκον μας, αγορά οπλικών συστημάτων που εγγυώνται την Εθνική Κυριαρχία ή πραγματική αδυναμία στην άσκηση Εθνικής πολιτικής.
Μα τούτο, τυπικά, ΔΕΝ μπορεί να συμβεί για τον απλούστατο λόγο ότι ο Πρωθυπουργός είχε την "φαεινή" ΙΔΕΑ (κάτι μου θυμίζει αυτό;) να βγάλει από όλα τα Υπουργεία του, που "άπτονται" των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της χώρας, τον όρο " ΕΘΝΙΚΟ " (π.χ. Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Παιδείας). Επομένως, Συνταγματικά θα πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο για να μιλήσουμε για τυπική απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, άσχετα αν από τώρα την υφιστάμεθα ποικιλοτρόπως .



Αυτό λέει ο Πρωθυπουργός και το λέγει με έμμεσο, αλλά κατανοητό, τρόπο. Αν συνεχίσουν «κάποιοι», από το ΠΑΣΟΚ και τους «φοβερούς και τρομερούς» δημοσίους υπαλλήλους μας, να μην τον καταλαβαίνουν, τον βλέπω τον άμοιρο να καλεί εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς και να μας εξαγγέλλει, πάλι, Διάγγελμα.. :

«..Απολέσαμε την Εθνική μας Κυριαρχία..» , με τα μικροσυμφέροντα κάποιων μπας και γίνει κατανοητός !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου