Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ...

Η Κινεζική Κυβέρνηση πρότεινε,μέσω των κατάλληλων υπηρεσιακών διαύλων, την αποπληρωμή ως και του 40% του δημοσίου χρέους της χώρας, (περίπου 120 δις ευρώ), με κάποια ανταλλάγματα .
Οι επίδοξοι σωτήρες της ελληνικής οικονομίας ζήτησαν την παραχώρηση πλειάδας εγκαταστάσεων ζωτικής εθνικής σημασίας όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές γραμμές κτλ.. .
Η είδηση πέρασε στα ψιλά των δελτίων μετά την κατηγορηματική άρνηση του ίδιου του Πρωθυπουργού να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η πρόταση αυτή των Κινέζων δεν απέχει πολύ από τα όσα οι κοινοτικοί προσπαθούν να πετύχουν εις βάρος της Ελλάδας, με προεξέχοντες τους Αγγλογερμανούς..
Η συνέχεια έπεται σε λίγους μήνες..
Έκρηξη σημειώθηκε στις 20:00 περίπου το βράδυ του Σαββάτου μπροστά από το φυλάκιο του αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή. Το φυλάκιο που είχε καεί κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου όπου είχε χαθεί αδίκως ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος.
Η έκρηξη, ήταν μικρής ισχύος αλλά επικίνδυνη για τους διερχόμενους, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων. Η διπλανή φωτογραφία απεικονίζει τη σημειολογία της έκρηξης και τον τελικό σκοπό της...

ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ... ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ..

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΕ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ..

Αθήνα, αρχές της δεκαετίας του '90..

Διοικητής μεγάλου στρατοπέδου στη βόρεια Ελλάδα προγραμματίζει εγχείρηση ρουτίνας στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, το 404 στην Αθήνα. Προηγούνται αξονικές, υπέρηχοι και άλλες εξετάσεις προεγχειρητικές. Τίποτα δεν προμηνύει την τελική έκβαση του χειρουργείου . Ο ανώτερος αξιωματικός μεταβαίνει στο 404 όπου την επομένη μπαίνει στο χειρουργείο. Εκεί οι γιατροί έκπληκτοι ανακαλύπτουν στο πίσω μέρος του συκωτιού κακοήθη όγκο μεγέθους μπάλας του ποδοσφαίρου. Ο αξιωματικός παθαίνει τρία απανωτά εμφράγματα και καταλήγει στο μαχαίρι. Άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και μια γυναίκα νέα για να τα μεγαλώσει. Απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ γιατί στο Στρατό ισχύει το ρητό : "..άκου, βλέπε, σιώπα..!" . Ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή..


Δράμα, περίπου 2007..

Μαχαιρωμένος πισώπλατα από συμπλοκή σε νυχτερινή του έξοδο ασθενής προστρέχει, με το μαχαίρι ακόμα στην πλάτη, σε Κέντρο Υγείας της Δράμας.. Εκεί αφού το "βλέπουν" με ιδιαίτερη απάθεια και απαξία, δίχως να του παράσχουν οποιαδήποτε ιατρική ή νοσηλευτική φροντίδα, τον παραπέμπουν στο Νοσοκομείο Δράμας. Κατά τη μεταφορά του στην πόλη ο ασθενής τρακάρει με διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και να παρασύρει στο θάνατο άλλον έναν άνθρωπο.. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης...


Δράμα, 2008..

Άλλος ασθενής με οξεία βουβωνοκήλη προγραμματίζει εγχείρηση για να ανακουφισθεί με ραχιαία νάρκωση. Ξανά τα ίδια.. εξετάσεις, υπέρηχοι, αξονικές.. Στο χειρουργείο ο ασθενής, λόγω της ραχιαίας, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις αισθήσεις του.. Οπότε αρχίζει να ακούει τον χειρούργο - ιατρό να βρίζει και να "κατεβάζει" μπινελίκια τους υπολοίπους.. Αναρωτιόταν πια φωναχτά ποιος άσχετος είχε αναλάβει την περίπτωση του και παίρνοντας ένα τεράστιο εργαλείο σαν τανάλια καβαλά τον ασθενή βρίζοντας.. Το "θύμα" αρχίζει ν' ανεβάζει πίεση από την ζέση που νιώθει σε βαθμό που η ολική νάρκωσή του κρίνεται απαραίτητη. Τελικά, του αφαιρέθηκε βουβωνοκήλη 4 κιλών ! ! ... 3,900 χιλιογραμμάρια για την ακρίβεια και δεν το είχανε πάρει χαμπάρι !