Τρίτη 20 Απριλίου 2010

30χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Καλαμάτα

Άνδρας, 30 χρόνων, έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του στην Καλαμάτα, όταν το ΙΧ, που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δένδρο και ακολούθως σε τείχο επί της οδού Ν. Πλαστήρα. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου μία ώρα μετά εξέπνευσε.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Καλαμάτας.

Επίσης, χθες βράδυ στο 71ο χιλιόμετρο της οδού Πύργου - Μεθώνης, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος Κινέζος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τόσο ο οδηγός, όσο και 34χρονος, που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο 34χρονος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε ακολούθως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου εξέπνευσε.

Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Κυπαρισσίας.

Thebest.gr

Παράνομους έκρινε ο Άρειος Πάγος πέντε όρους συναλλαγής των τραπεζών

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ως παράνομους και καταχρηστικούς πέντε γενικούς όρους των συναλλαγών και τρεις νόμιμους. Ως παράνομους και καταχρηστικούς έκρινε την επιβολή εξόδων για τις αναλήψεις μετρητών από την ίδια τράπεζα μέσω πιστωτικής κάρτας που κλιμακώνονται ανάλογα με το ποσό της ανάληψης. Την επιβολή εξόδων αδράνειας (0,60 ή 1,00 ευρώ ανά μήνα) σε καταθετικούς λογαριασμούς που παραμένουν ακίνητοι για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.

Την επιβολή επιβάρυνσης στον δανειολήπτη 50 ευρώ για τη χορήγηση από την Τράπεζα βεβαίωσης οφειλών.

Τον περιορισμό της ευθύνης της τράπεζας σε περίπτωση που γίνει παράνομη χρήση του απολεσθέντος ή κλαπέντος βιβλιαρίου καταθέσεως.

Την επιβολή εξόδωντήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε νόμιμη την επιβάρυνση του καταναλωτή που χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ως μέσο πίστωσης με τόκους αναδρομικά από την ημέρα διεξαγωγής της συναλλαγής και όχι με την πάροδο της προθεσμίας πληρωμής που αναγράφεται στο μηνιαίο λογαριασμό που του αποστέλλεται

Την καταστρατήγηση της διαφάνειας του κυμαινόμενου επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες με τη δυνατότητα της τράπεζας για μεγαλύτερη αναπροσαρμογή από αυτή που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την μονομερή από την τράπεζα διαμόρφωση του επιτοκίου καταθέσεων, δίχως αναφορά σε εύλογα κριτήρια.

Troktiko

Κυβέρνηση: ο Βγενόπουλος δεν έδωσε χρήματα για τη φωτιά της Σάμου. Και η φωτογραφία;

Νέα διάσταση παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο κ. Βγενόπουλος ουδέποτε κατέθεσε το ποσό των 50 εκ. δραχμών για την αναδάσωση της Σάμου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της MIG στη χθεσινή του συνέντευξη, στον Αλέξη Παπαχελά, στον "ΣΚΑΪ", υποστήριξε ότι έδωσε 50 εκ. δραχμές για την αναδάσωση της Σάμου που επλήγη από τις πυργαγιές το 2001, αλλά ουδέποτε έμαθε που πήγαν τα χρήματα αυτά. «Ο κ. Ν. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι δέχτηκε τον κ. Α. Βγενόπουλο στις πυρκαγιές της Σάμου, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε προσκόμισε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό στον υφυπουργό και ότι «από εκεί και πέρα εάν παρέδωσε αυτό το ποσό σε άλλους φορείς είναι άλλο ζήτημα». Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα κινηθεί εναντίον του επιχειρηματία, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «κατά την κρίση θα υπάρχει και η ανάλογη ενέργεια».

Πάντως, το 2001 είχε δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Σηφουνάκη με τον κ. Βγενόπουλο για το θέμα της δενδροφύτευσης στη Σάμο. Από την συνέντευξη εκείνη είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει το thebest.gr. Και τίθεται το ερώτημα: είναι δυνατόν ένας Υπουργός να δίνει συνέντευξη Τύπου μαζί με έναν επιχειρηματία, χωρίς να είναι σίγουρος ότι ο επιχειρηματίας υλοποίησε ό,τι υποσχέθηκε;

Thebest.gr

Θύελλα στην «Ελευθεροτυπία» για την είδηση που …κόπηκε

Θύελλα σχολίων και αντιδράσεων ακόμη και μέσα στο χώρο της «Ελευθεροτυπίας» έχει προκαλέσει η απόφαση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου να μη δημοσιευτεί η είδηση για την γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στο σημερινό φύλλο αλλά και στον δικτυακό τόπο enet.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν αύριο με κείμενο που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα και με το οποίο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα καταγγέλλεται ως λογοκρισία η μη δημοσίευση της είδησης , όπως απαιτήθηκε από την εκδότρια ενώ στο αυριανό φύλλο θα τοποθετηθεί και η Μάνια Τεγοπούλου, επιχειρηματολογώντας για την απόφασή της.

Thebest.gr

ΝΔ: Η κυβέρνηση πριονίζει το κλαδί που κάθεται

Η κυβέρνηση δεν διέθετε επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, υποστήριξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τον απολογισμό του υπουργού Οικονομικών για τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του. Επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε σε καλύτερη κατάσταση τη χώρα, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» το έλλειμμα, με τη χρήση μεθόδων «δημιουργικής λογιστικής».

Εξάλλου, παρέμεινε πιστός στη γραμμή που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την οποία η παρούσα κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση δανεισμού. Όπως είπε, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει υπερβεί το 6%, όταν το 2009 το μέσο κόστος ήταν 4,4%. "Κανείς δεν δανείζει φτηνά μια χώρα που η κυβέρνησή της από μόνη της ομολογεί και διακηρύσσει ότι βουλιάζει", πρόσθεσε.

Σπεύδει να διασκεδάσει τις ανησυχίες ο Έρογλου

«Θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου σταμάτησαν», δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ο νικητής των προεδρικών εκλογών στα Κατεχόμενα, Ντερβίς Έρογλου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει όσους πιστεύουν ότι η αδιαλλαξία που έχει επιδείξει στο παρελθόν θα οδηγήσει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ναυάγιο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, δήλωσε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες και εκτίμησε ότι αυτές θα συνεχιστούν στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι η ατζέντα των διαβουλεύσεων θα αλλάξει, λέγοντας πως "παραμένω πιστός στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών,αλλά αυτές οι παράμετροι πρέπει να συμπληρωθούν, προστατεύοντας τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας".

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε πλήρη σύμπνοια με την Τουρκία. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε στις εκλογές τον αντίπαλο του Έρογλου, Μεμχέτ Αλί Ταλάτ.

Σκότωσαν στο ξύλο διαβόητο αρχινονό

ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ της Αυστραλίας ξυλοκοπήθη κε χθες µέχρι θανάτου στη φυ λακή Μπάργουον, κοντά στη Μελβούρνη, όπου, εξέτιε ποι νή κάθειρξης 35 ετών για σει ρά φόνων ανθρώπων του υπο κόσµου. Ο Καρλ Ουίλιαµς, ένας αδίστακτος 39χρονος έµπορος ναρκωτικών και φο νιάς, πέθανε από καρδια κή ανακοπή ύστερα από απα νωτά πλήγµατα στο κεφάλι.

Σύµφωνα µε την αστυνοµία, δέχθηκε επίθεση από δύο άλ λους φυλακισµένους την ώρα που ο δεσµοφύλακας ήταν µό λις 10 µέτρα µακριά.

Πόλεµος συµµοριών

Πρόκειται για την πιο πρόσφα τη εξέλιξη σε µια διένεξη που διαρκεί πάνω από µια δεκαε τία και εκφράζονται φόβοι ότι θα αναζωπυρώσει τον πόλε µο συµµοριών στη Μελβούρνη που στο διάστηµα 1998-2009 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 35 αν θρώπους. Ο Ουίλιαµς, παιδί εργατικής οικογένειας, και η πρώην σύζυγός του Ροµπέρτα, η οποία έχει καταδικαστεί για λαθρεµπόριο ναρκωτικών, βρί σκονταν στο κέντρο µιας αιµα τηρής διένεξης µε την οικογέ νεια Μόραν. Ολα άρχισαν όταν ο Ουίλιαµς πυροβολήθηκε στο στοµάχι από µέλος των Μόραν την ηµέρα των 29ων γενεθλί ων του επειδή χρωστούσε για ναρκωτικά. Ακολούθησε σει ρά αποτρόπαιων φόνων και το 2007 ο Ουίλιαµς οµολόγησε την ενοχή του για τρεις απ' αυ τούς, ελπίζοντας σε ελαφρό τερη ποινή (η αστυνοµία της επαρχίας της Βικτώριας τον συνδέει µε 11 φόνους).

Σε επιστολές που έστειλε από τη φυλακή στη µητέρα του - πέθανε πέρυσι από υπερβολι κή δόση ναρκωτικών -, υπερα µυνόταν των πράξεών του γρά φοντας: «Καθηµερινά στρατιώ τες σκοτώνουν τον εχθρό, αλ λιώς ο εχθρός θα τους σκοτώ σει, και ουδείς αποκαλεί τους στρατιώτες φονιάδες».

TaNea

Ιρανός κληρικός: «Οι άσεμνες γυναίκες φταίνε για τους σεισμούς»

Άλλη μια θεωρία για τη δημιουργία των σεισμών προσθέτει από το Ιράν ο κληρικός Χογιατολεσλάμ Καζέμ. Όπως ο ίδιος δήλωσε στη διάρκεια των προσευχών της περασμένης Παρασκευής, οι πιστοί πρέπει να ακολουθούν τους αυστηρούς κανόνες σεμνότητας που υπαγορεύει η θρησκεία τους, για να προστατευτούν.

«Πολλές γυναίκες που δεν ντύνονται σεμνά παρασύρουν τους νέους άνδρες και σκορπίζουν τη μοιχεία στην κοινωνία, κάτι που αυξάνει τους σεισμούς», είπε.

«Τι να κάνει κάποιος για να προστατευτεί από το σεισμό και να μην θαφτεί κάτω από ερείπια; Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να βρει καταφύγιο στη θρησκεία και να ακολουθήσει τον ηθικό κώδικα του Ισλάμ».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε σεισμούς τα τελευταία χρόνια στο Ιράν.

TaNea

Αντιπαράθεση στις Βρυξέλλες για το επιτόκιο του πακέτου δανεισμού στην Ελλάδα

«Απαράδεκτο μηχανισμό» χαρακτήρισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Μάρτεν Σούλτς το σύστημα δανεισμού προς την Ελλάδα με επιτόκιο 5% με παρέμβασή του στην Ολομέλεια την Τρίτη κατά την ώρα των ερωτήσεων.

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι βάσει της «ρήτρας μη διάσωσης» ένα κράτος δεν υποχρεούται να αναλάβει τα χρέη ενός άλλου κράτους, αλλά και δεν έχει δικαίωμα να «αποκομίζει κέρδη λόγω του χρέους ενός άλλου κράτους», κάνοντας ειδική αναφορά στη Γερμανία και τα κέρδη που θα αποκομίσει συμμετέχοντας στο δανεισμό με 5%, ενώ η ίδια δανείζεται με 3%.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο τον ερώτησε εάν «είναι πρόθυμος να δεχθεί αυτόν τον απόλυτα απαράδεκτο μηχανισμό, ή να θέσει το θέμα σε συζήτηση με Μέρκελ και Σαρκοζί».

Απαντώντας ο Ζ.Μπαρόζο δήλωσε ότι συζήτησε «επί πολλές εβδομάδες» το θέμα αυτό με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αλλά «δυστυχώς η μόνη εφικτή λύση ήταν αυτή που υιοθετήθηκε».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε επίσης ότι είναι «αξιοπρόσεκτο πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί μία λύση αλληλεγγύης και βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο για την Λετονία, την Ουγγαρία την Ρουμανία».

Ο Ζ.Μπαρόζο ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται προκειμένου να παρουσιάσει τα μέτρα που προτείνει για την ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Την σχετική πρόταση πρόκειται να παρουσιάσει αρχές Μαϊου ο Ολι Ρεν.

Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ νοσηλεύεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση» στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ο 89χρονος άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα και η πρόγνωση είναι αρνητική.

«Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ εισήχθη στο νοσοκομείο Quiron της Βαρκελώνης με οξεία στεφανιαία ανεπάρκεια. Βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η πρόγνωση είναι πολύ αρνητική» αναφέρεται σε ανακοίνωση του διευθυντή του νοσοκομείου Ραφαέλ Εστεμπάν.

Ο Σάμαρανκ, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της ΔΟΕ το διάστημα 1980-2001, αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια αρκετά προβλήματα υγείας, που άρχισαν το 2001 από τη Μόσχα και το συνέδριο στη ρωσική πρωτεύουσα, το οποίο ανέδειξε διάδοχο του τον Ζακ Ρογκ.

Εξαιτίας της κόπωσης από το συνέδριο εκείνο αναγκάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Λωζάνης. Ακολούθησε τον ίδιο χρόνο και νέα νοσηλεία του στη Βαρκελώνη εξαιτίας επιπλοκών αρτηριακής υπέρτασης, ενώ το 2007 νοσηλεύτηκε και πάλι σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Με 21 χρόνια θητείας στην κεφαλή της ΔΟΕ, παραμένει ο δεύτερος μακροβιότερος πρόεδρός της, αφού μόνο ο Πιέρ ντε Κουμπερτέν έμεινε μεγαλύτερο διάστημα στην ίδια θέση (1896-1925).

Το 1991 τιμήθηκε από τον Βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ο οποίος του απένειμε τον τίτλο του Μαρκήσιου για την ενασχόλησή του με το Ολυμπιακό Κίνημα και τη βοήθεια που παρείχε για τη διοργάνωση από τη Βαρκελώνη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992.

Γόνος πλούσιας καταλανικής οικογένειας, έκανε δύο παιδιά με τη σύζυγό του, Μαρία Τερέζε Σάλισακς-Ρόουι (απεβίωσε το 2000), τη Μαρία Τερέζε και τον Χουάν Αντόνιο Τζούνιορ, ο οποίος έχει εκλεγεί μέλος της ΔΟΕ από τον Ιούλιο του 2001.

TaNea

Ξαφνικά μιλούσε αγγλικά με κινεζική προφορά!

Συνέβη στο Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας τον περασμένο μήνα. Η 35χρονη Σάρα Κόλγουϊλ, αφού έπαθε μια έντονη ημικρανία, ξαφνικά άρχισε να μιλά με κινεζική προφορά, αν και δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Κίνα.

Η Κόλγουϊλ λέει ότι έχασε την ικανότητα να μιλά αγγλικά με την χαρακτηριστική προφορά του τόπου της και άρχισε να ακούγεται σαν Κινέζα, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζουν τη φωνή της από το τηλέφωνο ακόμη και οι δικοί της άνθρωποι. Για να επανέλθει, μάλιστα, παρακολουθεί ειδικά μαθήματα γλώσσας.

«Δεν είναι η δική μου φωνή», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η 35χρονη έπαθε το «σύνδρομο της ξένης προφοράς», το οποίο συνδέεται με τους τραυματισμούς του εγκεφάλου. Αναγνωρίστηκε επιστημονικά στις αρχές του 20ού αιώνα και από τότε έχουν αναφερθεί μερικές δεκάδες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αύξησε τα κέρδη της η Goldman Sachs το πρώτο τρίμηνο του 2010


Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, εναντίον της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για εξαπάτηση επενδυτών, ανακοίνωσε σχεδόν διπλάσια κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.


Τα συνολικά κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 3,46 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε το Μάρτιο του 2010, 1,8 δισ. δολάρια υψηλότερα από ένα χρόνο πριν σημειώνοντας αύξηση 92%.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, με τα συνολικά έσοδα του ομίλου να ανέρχονται στα 12,8 δισ. δολάρια, έναντι 11 δισ. που περίμεναν οι επενδυτές, αυξημένα κατά 36%.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι διέθεσε 5,5 δισ. δολάρια για αποζημιώσεις των υπαλλήλων της, ήτοι το 43% των εσόδων της. Το ποσό αυτό αναλογεί σε 166.009 δολάρια σε κάθε έναν από τους 33.100 υπαλλήλους της.

Και "πολιτική" η Τρομοκρατία στην Ελλάδα γιατί...

Η Τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι και «πολιτική» και όχι μόνον «ποινική» για έναν απλό λόγο: «..όσοι εμπλέκονται, τρομοκράτες, παρακρατικοί και μυστικές υπηρεσίες, υπηρετούν πολιτικούς σκοπούς..!» .

Ολόκληρη εκπομπή έκανε, πάλι, χθες ο κ. Τριανταφυλλόπουλος για να υπερασπιστεί ουσιαστικά αυτό που όλοι οι νοήμονες και πολιτισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν από την εποχή του Βολτέρου. Του δικαιώματος του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα ! Υπό την έννοια, μάλιστα, ότι οι πράξεις της 17 Νοέμβρη και των υπολοίπων τρομοκρατών δεν ήταν αμιγώς «ποινικές» αλλά και «πολιτικές» τότε, αναγνωρίζουμε αυτό το δικαίωμα και στις πράξεις τους, σαν έκφραση, αν και σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε με αυτές.

Ωστόσο, κανένας μεγαλο – δημοσιογράφος σήμερα δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.. Κάποιοι «ξεχνούνε» επιμελώς ότι ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της 17 Νοέμβρη, ο Κουφοντίνας, μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΕΥΠ (ΚΥΠ τότε) ανενόχλητος και για «άγνωστους» λόγους - που σημειωτέον δεν απαντήθηκαν ποτέ από όλες τις πολιτικές ηγεσίες (;) - όντας ανυπότακτος, φυγόδικος και φυγόστρατος ! Αυτό το γεγονός, όταν πιάστηκε η 17 Νοέμβρη δειλά , δειλά ορισμένα Μέσα το ανέφεραν όμως κατευθείαν το «απέσυραν», το «ξέχασαν», το «αγνόησαν» και δεν απαντήθηκε ποτέ ! Τι σχέσεις, λοιπόν, είχε ο Κουφοντίνας με την ΕΥΠ ;

Γιατί «δόθηκε» η ευκαιρία στο δάσκαλο της Οργάνωσης να «παραδοθεί» μόνος του στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας, δήθεν ως «πάσχων» από ψυχολογικά προβλήματα και δεν δημοσιοποιήθηκε στον κόσμο το γεγονός ότι μια βδομάδα νωρίτερα ουσιαστικά είχε συλληφθεί ο κ. Τέλιος ; Τι πάρε – δώσε είχε η Αντιτρομοκρατική με τον Τέλιο και έκανε τη «συμφωνία» αυτή για να «πέσει» στα «μαλακά» το παλικάρι ;

Γι’ αυτά θα έπρεπε να κάνετε εκπομπή κύριε Τριανταφυλλόπουλε και όχι περί ανέμων και υδάτων.. ( οι σχέσεις των τρομοκρατών μεταξύ τους μέσα στη φυλακή λένε πολλά για το τι ρόλο έπαιζε ο καθένας στην Οργάνωση και το ρόλο των κρατικών μυστικών υπηρεσιών). Ο νοών… Έτσι, ένα είναι σίγουρο, η Τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι πρωτίστως «πολιτική» για τον απλό λόγο ότι όσοι την υπηρετούν, τρομοκράτες, παρακρατικοί και μυστικές υπηρεσίες, εξυπηρετούν πολιτικούς σκοπούς !

Το συνειδητό "κάψιμο" των Κινέζων (2)

Όλοι δανείζονται από τους Κινέζους, εκτός από τον «Καρπαζοεισπράκτορα»..

Οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η πρώτη στρατιωτική δύναμη, μα και η πιο υπερχρεωμένη χώρα, δανείζεται συνεχώς εδώ και δέκα έτη περίπου από την Κίνα για να καλύψει το δημόσιο έλλειμμά της και της ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της. Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως με αποθεματικά της τάξεως των δύο (2) περίπου τρις δολαρίων, ζεστό χρήμα δηλαδή, το οποίο επενδύει παντού στον πλανήτη. Αν οι ΗΠΑ δεν δανειζόντουσαν από την Κίνα, το spread των αμερικανικών ομολόγων είναι βέβαιο ότι θα ήταν κατά περίπου 200 μονάδες υψηλότερο λόγω προσφοράς.

Η Γερμανία, πάλι, η Τρίτη εξαγωγική χώρα του κόσμου και ατμομηχανή της Ευρώπης διαθέτει μεγάλο μέρος των ομολόγων της στην Κινεζική κυβέρνηση προς πώληση και καλύπτει έτσι, με ζήτηση, την προσφορά των ομολόγων της με χαμηλά επιτόκια. Το ίδιο κάνουν σχεδόν όλες οι «μεγάλες» παγκόσμιες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών.

Μόνον στη μικρή Ελλάδα της «απαγορεύθηκε» να δανείζεται από την Κίνα για την εξυπηρέτηση του χρέους της και την εκτόνωση των spreads , που αποτελούν τον ουσιαστικό μοχλό πίεσης προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την επιβολή επαχθών μέτρων. Το θέμα είναι πρώτα πολιτικό και κατόπιν οικονομικό. Οι Ευρω-ατλαντικοί οικονομικοί τρομοκράτες αποφάσισαν, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης, το «κάψιμο» της επιλογής των «Κινέζων» για να μπορέσουν να επιβάλουν αυτά που θέλουν στη χώρα.

Δυστυχώς, σε πολλά από αυτά συμφωνούμε αλλά, όχι με αυτό τον τρόπο ! Ναι στις αλλαγές και το συμμάζεμα του αχανούς δημοσίου όμως, ο «τράχηλός» δεν το δέχεται έτσι.. τοιουτοτρόπως.. Θέλω να το κάνω σαν Έλληνας, ήρεμα, άνετα κι ωραία.. Δίχως πιέσεις κι εκβιασμούς από πουθενά ! Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ σκύψατε το κεφάλι στους εκβιασμούς των «τρομοκρατών» που μας απομυζούν ; Τι είμαστε πια ; Ο Καρπαζοεισπράκτορας του Κόσμου ;

Βαρύ πρόστιμο… στον George Washington

Το ποσό των 300.000 δολαρίων «χρωστά» ο εκλιπών πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, George Washington, στη βιβλιοθήκη New York Society.

Ο λόγος;

Δύο βιβλία, τα οποία είχε δανειστεί το 1789 από την παλαιά αυτή βιβλιοθήκη…. δεν τα επέστρεψε ποτέ. Μετά όμως από πολλά χρόνια, οι βιβλιοθηκάριοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια «μικρή καθυστέρηση»… 221 ετών.

Η βιβλιοθήκη υποστηρίζει ότι δε θα ζητήσει την πληρωμή του προστίμου, αλλά επιθυμία της είναι η παράδοση των ιστορικών βιβλίων.

Πρόκειται για βιβλία που αναφέρονται στις διεθνείς σχέσεις.

zougla

Η εμμονή της την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα

Στο αστυνομικό τμήμα της Πάτρας οδηγήθηκε μια πρώην εργαζόμενη του ΟΑΕΔ, η οποία φωτογράφιζε τους πρώην συναδέλφους τους.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να παρέμβει ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας, που ζήτησε την κράτησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα οδηγήθηκε στο Τμήμα και το περιβάλλον της κάνει λόγο για παράνομη προσαγωγή.

Το θέμα θα λυθεί όπως όλα δείχνουν στα δικαστήρια, με εκατέρωθεν μηνύσεις τόσο από την πλευρά της γυναίκας, όσο και των υπαλλήλων που θίχτηκαν επειδή φωτογραφίζονταν.

ΠΗΓΗ: thebest

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ..

Επειδή από σήμερα το πρωί η εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" απέσυρε την πινακίδα με τον τίτλο: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα", εμείς τους αφιερώνουμε, άλλη μια φορά το κείμενο..

Μπαίνουμε, λοιπόν, στο "Μηχανισμό Στήριξης" τις επόμενες εβδομάδες με τα τσαρούχια και έρχεται, από τη μπροστινή πόρτα, το ΔΝΤ στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Μερική εργασία, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις και δέκα χρόνια "σκληρής" λιτότητας μας ανήγγειλε το ΔΝΤ, με το "καλημέρα", πριν καλά - καλά έλθουν στη χώρα ! Οι αυτοκτονίες για οικονομικά προβλήματα και χρέη αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς στην Ελλάδα και οι άνεργοι ήδη φτάνουν, επισήμως, το ένα (1) εκατομμύριο, με προοπτική να αυξηθούν σε ενάμιση (1,5) στο τέλος του έτους.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής "ανοχής" που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί, με εξεγέρσεις και διαδηλώσεις, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς λαούς σε βίαιες κινητοποιήσεις. Αυτό τρέμουν προς στιγμή οι Ευρωπαίοι "ηγέτες" και "μαλακώνουν" απέναντι στις απαιτήσεις των Αθηνών.

Ωστόσο, είναι Ηλίου φαεινότερο ότι, όσοι για πολλά χρόνια λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα και τους κόπους του Ελληνικού λαού, κλέβοντας το κράτος, παραμένουν έξω και αλώβητοι, δίχως να φοβούνται τίποτα και κανέναν. Απεναντίας, χαίρονται τα λάφυρα με κάθε τρόπο, επιδεικτικά, χτίζοντας βίλλες, πηγαίνοντας τα ταξίδια τους στο εξωτερικό και, διατηρώντας τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς, με μαύρο χρήμα ουσιαστικά, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Ό Έλληνας Πρωθυπουργός μέχρι στιγμής έχει παραμείνει μόνο σε φραστικές "απειλές" και ευχολόγια απόδοσης "Δικαιοσύνης" δίχως τίποτα να προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.. Το αίτημα του Ελληνικού Λαού για Δικαιοσύνη, μέρα με τη μέρα, διατρανώνεται , αφού δεν μπορούν άλλο τα συνήθη υποζύγια να πληρώνουν τα "σπασμένα".. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί - υπάλληλοι έχουν πλουτίσει κλέβοντας τον ιδρώτα του κόσμου και της Ελλάδας.. Αυτό λέγεται "Εσχάτη Προδοσία κατά της Πατρίδας" και όσοι τους καλύπτουν είναι συνένοχοι.. .

Αν ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει πράξη το αίτημα του Ελληνικού Λαού, ας βρούνε "κάποιον", ο οποίος θα "αψηφήσει" τις απειλές, τις "βόμβες" από "τρομοκρατικές οργανώσεις" και, θα πραγματώσει τη "ΦΩΝΗ" του Λαού.. :

"ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.., ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ !" .

Iρανικός πύραυλος μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το Ιράν μπορεί να κατασκευάσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν το αμερικανικό έδαφος, μέχρι το 2015.

Στην εν λόγω έκθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αναγράφεται μια απόρρητη εκδοχή, η οποία αναφέρει τα εξής: «Με ικανή ξένη βοήθεια, το Ιράν θα μπορούσε ίσως να αναπτύξει και να δοκιμάσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) ικανό να φτάσει στις ΗΠΑ έως το 2015.

Ενώ στο κείμενο υπάρχει η παρακάτω σημείωση: «Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η προθυμία του να αφήσει ανοιχτή τη δυνατότητα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα αποτελεί κεντρικό τμήμα της πυρηνικής στρατηγικής του».

Τον Μάιο του 2009, στην τελευταία εκτίμησή τους για την πυραυλική τεχνολογία του Ιράν, οι ΗΠΑ θεωρούσαν ότι η Τεχεράνη θα ήταν απίθανο να αποκτήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς πριν από την πενταετία 2015-20.

zougla

Τα «περίεργα» γούστα του Nicolas Cage

Την τελευταία του κατοικία φρόντισε να κατοχυρώσει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Nicolas Cage.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διάσημος ηθοποιός παρά τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αγόρασε μία πυραμίδα – τάφο στη Νέα Ορλεάνη, διαθέτοντας και τις τελευταίες του οικονομίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος κάποτε είχε 15 πύργους σε όλες τις γωνιές του κόσμου και θεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ηθοποιούς, έφτασε στο σημείο να χρωστάει σχεδόν παντού λόγω κακής διαχείρισης της περιουσίας του.

zougla

Πάνω από 2.000 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα

Ξεπέρασαν τους 2.040 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας. Παράλληλα, 195 πολίτες εξακολουθούν είναι αγνοούμενοι, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχους των σωστικών συνεργείων.

Από το σεισμό έχουν τραυματιστεί πάνω από 15.000 πολίτες, εκ των οποίων οι 1.300 είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι.

Thebest

Κόβεται το επίδομα επικινδυνότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Απόφαση-σοκ της κυβέρνησης για τους χειριστές της ΠΑ και τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων Το επίδομα επικινδυνότητας στο οποίο περιλαμβάνεται και το πτητικό επίδομα θα φορολογείται κανονικά και όχι με 5% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ένας πιλότος μαχητικού αεροσκάφους μπορεί να χάσει μέχρι και 600 ευρώ το μήνα

Θεωρείται δεδομένο ότι η απόφαση να μην εξαιρεθούν τα επιδόματα επικινδυνότητας από τη φορολόγηση ως μέρος του μισθού θα προκαλέσει μπαράζ παραιτήσεων.

Ήδη από την αρχή του χρόνου έχουν παραιτηθεί περίπου 700 αξιωματικοί των ΕΔ.

Newsit

Πώς στον Έβρο τρώνε τα λεφτά των νεκρών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ;;;

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών για την «κατάσταση» που επικρατεί στα ΕΛΤΑ Φερών του Έβρου. Δεκάδες, αγρότες κυρίως στο επάγγελμα, διαμαρτύρονται ότι τα χρήματα που δικαιούνται οι συγγενείς συνταξιούχων που απεβίωσαν δεν τα λαμβάνουν ποτέ !

Συγγενής περιμένει πάνω από δύο χρόνια για τα επιδόματα και την τελευταία σύνταξη που δικαιούτο η αποβιώσασα μητέρα του ενώ, τα χρήματα για τα έξοδα κηδείας τα έλαβε μετά από τρεις μήνες. Σε επαφές που είχαμε με υπαλλήλους του ΟΓΑ μας διαβεβαιώνουν ότι όλες οι εκδοθείσες επιταγές έχουν εισπραχθεί, ακόμα και για τα «υπόλοιπα» (συντάξεις και επιδόματα νεκρών) από τους δικαιούχους, πράγμα που σημαίνει ότι το πράγμα «βρομάει».

Σε ανύποπτο χρόνο πάντως υπάλληλοι του τοπικού ΕΛΤΑ προβάλανε την «αστεία» δικαιολογία ότι έχουνε «εντολή» από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ να μη πληρώνουν τις επιταγές αυτές στους δικαιούχους. Φυσικά, τέτοια «εντολή» δεν υπάρχει ! ! !

Κάποιοι, λοιπόν, τρώνε τα λεφτά των πεθαμένων εκεί στον Έβρο και πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας άμεσα. Απλά πράγματα.. ζητώντας τη λίστα διετίας ποίοι δικαιούχοι έχουν εισπράξει μετά τα έξοδα κηδείας και τα υπόλοιπα, με βάση τις επιταγές του ΟΓΑ και, καλώντας τους σε ανάκριση θα διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.. Μια εξίσου απλή μέθοδος, στα πλαίσια και των κυβερνητικών εξαγγελιών, είναι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου ΕΛΤΑ και η εξακρίβωση του «πόθεν έσχες» τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι δε γνωρίζουν τίποτα και τα χρήματά τους θα έχουν εισπραχθεί από «μαφία» υπαλλήλων που πλουτίζουν !

Σκάνδαλο χρηματισμού με γεωργικά μηχανήματα

«Παραμάγαζο» είχαν στήσει δημόσιοι υπάλληλοι που πλαστογραφούσαν στοιχεία γεωργικών μηχανημάτων τα οποία στη συνέχεια ενέκριναν για να χρησιμοποιηθούν σε Δημόσια έργα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, στο κύκλωμα συμμετείχε ο νυν γενικός διευθυντής της γραμματείας Δημοσίων έργων μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους της υπηρεσίας αλλά και δύο υπαλλήλους της γραμματείας Κιλκής.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα από το 2004 εξέδωσε πλαστά στοιχεία για περίπου 1600 γεωργικά μηχανήματα, ενώ οι μίζες που εισέπραττε και κυμαίνονταν από 1000 έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ , στέλνονταν μέσω κούριερ.

Πλέον για τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ενώ το πόρισμα εστάλη στον εισαγγελέα και στον υπουργό υποδομών, Δημήτρη Ρέππα.

Hbnews

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:19 ώρα Ελλάδος στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 35 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Μειώθηκαν 5,7% οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία

Επιδεινώνεται η κρίση στην ελληνική βιομηχανία καθώς υποχωρεί η ζήτηση για νέα προϊόντα στην εσωτερική αγορά. Τον Φεβρουάριο οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 5,7%, ενώ σε δωδεκάμηνη βάση (Μάρτιος 2009- Φεβρουάριος 2010) η μείωση φθάνει στο 24,2%(!). Η κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν δεν είχαν αυξηθεί οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατά 6,7%. Σε ορισμένους κλάδους η μείωση των νέων παραγγελιών ήταν σε τέτοια επίπεδα που αγγίζει τα όρια αντοχής της μεταποιητικής βιομηχανίας. Για παράδειγμα, οι νέες παραγγελίες για μηχανοκίνητα οχήματα, ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα έφθασε το 35,9%, για τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού το 29,1%, για τις κλωστοϋφαντουργικές ύλες το 23,5% και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά και τα οπτικά προϊόντα το 20,3%. Μείωση επίσης των νέων παραγγελιών καταγράφεται στον κλάδο της κατασκευής μεταλλικών προϊόντων κατά 18,2%, στον κλάδο «λοιπός εξοπλισμός μεταφορών» κατά 19,4% και στον κλάδο ειδών ένδυσης κατά 13,1%. Χαμηλότερες μειώσεις νέων παραγγελιών σημειώθηκαν και στους άλλους κλάδους, ενώ αυξήσεις στις νέες παραγγελίες σημειώθηκαν μόνο σε δύο κλάδους: στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό κατά 4,3% και στα βασικά μέταλλα κατά 6,3%.

Εξάλλου, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο του 2010 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε αύξηση κατά 3%, η οποία όμως είναι «πλασματική», αφού οφείλεται στις αυξημένες τιμές κυρίως των παραγωγών πετρελαίου και άνθρακα, που φθάνει το 31,7%. Ετσι ο τζίρος στη βιομηχανία είναι στην πραγματικότητα αρνητικός. Σημειώνεται εξάλλου ότι ο μέσος δείκτης του 12μήνου Μαρτίου 2009- Φεβρουαρίου 2010 σε σύγκριση με τον δείκτη του 12μήνου Μαρτίου 2008- Φεβρουαρίου 2009 παρουσίασε μείωση κατά 18,7%.

ΤοΒημα

Νέο Διάγγελμα Βγενόπουλου

Σε νέο «διάγγελμα» προχώρησε χθες ο «Επιχειρηματικός Πρωθυπουργός» της Ελλάδας Ανδρέας Βγενόπουλος, από την εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά !

Με νέο «διάγγελμα» απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος μέσα από την εκπομπή «Φάκελοι» και τον ΣΚΑΙ . Ο επιχειρηματίας ουσιαστικά δεν προσέθεσε τίποτα περισσότερο από αυτά που είπε προ μηνών στο Νίκο Χατζηνικολάου. Η μόνη διαφορά ήταν η νέα του κόντρα με τον Σηφουνάκη και τον Πάγκαλο.

Σε πολλά, βέβαια, από τα όσα είπε ο κ. Marfin συμφωνούμε απολύτως. Ωστόσο, η σημειολογία και ο τρόπος που ο κ. Βγενόπουλος απευθύνεται στο λαό και το «θυμικό» του Έλληνα παραπέμπει σε άνθρωπο ο οποίος «βλέπει» μακριά και «πολιτικά». Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του ιδίου, εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κ. Βγενόπουλος θα είναι ο Έλληνας Μπερλουσκόνι.

Τούτο φυσικά δεν είναι κακό.. απεναντίας, από το χείριστο πολιτικό δυναμικό που έχουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα, ίσως θα ήταν καλύτερα να κυβερνήσουν αυτοί που πραγματικά, από το παρασκήνιο, κυβερνούνε αυτή τη χώρα... .

Η απαλλαγή του Ζαγοριανού ανάβει φωτιές στην Εξεταστική

Κλιμακώνει η ΝΔ το κλίμα πόλωσης στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Ετσι μετά την απειλή αποχώρησης που εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα οι «γαλάζιοι» βουλευτές-μέλη της, επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους, κατήγγειλαν χθες «συνταγματικό πραξικόπημα και κοινοβουλευτική εκτροπή» με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής να ζητηθούν από τον Αρειο Πάγο τα πρακτικά των συνεδριάσεων που κατέληξαν στην απόφαση να μην τεθεί σε αργία ο ανακριτικής που χειρίστηκε την υπόθεση κ. Ν. Ζαγοριανός. Απουσία των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι βρίσκονταν σε κομματική σύσκεψη, η πλειοψηφία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισε να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε να αποστείλει «το ταχύτερο δυνατόν» αντίγραφο των πρακτικών των συνεδριάσεων τόσο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου όσο και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως και των αποφάσεων που έλαβαν και βάσει των οποίων απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη να τεθεί σε προσωρινή αργία ο διωκόμενος ποινικά και πειθαρχικά κ. Ζαγοριανός.

Τροχαίο με τρει νεκρούς

Τρεις νεκροί και δυο βαριά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της μετωπικής σύγκρουσης νταλίκας με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης (με βουλγαρικές πινακίδες), που σημειώθηκε στο 15ο χιλιόμετρο του δρόμου Σερβίων - Λάρισας, στο ύψος του Τριγωνικού Κοζάνης.


Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του τροχαίου έναν νεκρό από το Ι.Χ και τέσσερις βαριά τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κοζάνης. Δύο από τους τραυματίες υπέκυψαν τελικά στα τραύματά τους.

enet

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής το ενδεχόμενο περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα από το 2011.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση για το 2010 έχει πάρει υπεραρκετά μέτρα, περισσότερα και από όσα θα μας ζητουσε το ΔΝΤ.

Είπε ακόμα, ότι από το 2011 θα εξειδικευθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν γιατί, όπως εξήγησε, "το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας έχει εξειδικευτεί μόνο για το 2010".

Παράλληλα, χαρακτήρισε "σενάρια που δεν πηγάζουν από καμία βάση αληθείας" τα "σκληρά μέτρα για το 2011 και 2012, τα οποία αναφέρονται σε δημοσιεύματα.

Επίσης ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νέο ασφαλιστικό να μην ισχύσει από το 2018 αλλά νωρίτερα.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην πρότασή της για το 2018 αλλά κληθείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί νωρίτερα απάντησε:

"Δε θα μπω στη διδικασία να αποκλείσω ή να μην αποκλείσω τίποτα".

Siemens: Πρακτικά του Αρείου Πάγου ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Siemens με αφορμή το αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζητούν να αποσταλούν τα πρακτικά των αποφάσεων με τις οποίες απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης να τεθεί σε προσωρινή αργία ο διωκόμενος -ποινικά και πειθαρχικά- ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

Στο έγγραφο, που υπογράφει ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ζητείται η αποστολή των πρακτικών «προκειμένου να αξιολογηθούν και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συγκάλυψης ευθυνών κάθε εμπλεκομένου υπαίτιου από πράξεις ή παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονταν τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε εντονότατη διαμαρτυρία, ενώ το μέλος της επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης, αλλά και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας έκαναν λόγο για «απαράδεκτη και αντισυνταγματική κίνηση, αφού δεν νοείται να ελέγξει η εξεταστική επιτροπή τις δικαστικές αποφάσεις».

Στο μεταξύ, κατάθεση στην εφέτη ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα, για το σκέλος της Siemens που αφορά στο C4I έδωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε ότι η προμήθεια του συστήματος ήταν ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο και ότι υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του συστήματος από την SAIC, ενώ και το ελληνικό δημόσιο δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Γιάφκα με όπλα στην Κυψέλη

Οπλισμός βρέθηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, το οποίο νοικιάστηκε στο όνομα «Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος» και φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης και έχει βρεθεί αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού, στο οποίο περιλαμβάνονται εκρηκτικά, όπλα αλλά και έτοιμες βόμβες.

Για λόγους ασφάλειας των ενοίκων, εκκενώθηκε προληπτικά η πολυκατοικία και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Κωνσταντίνου Γουρνά βρέθηκαν τρεις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες στα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης, οι δύο εξ΄αυτών, και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος η άλλη.

Γ. Παπανδρέου: Xτυπάμε το οργανωμένο έγκλημα και πυρήνες τρομοκρατικών ενεργειών

«Θέλω να διαβεβαιώσω από αυτό το βήμα όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ότι δουλεύουμε πολύ μεθοδικά και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας είναι εμφανή. Ήδη χτυπάμε το οργανωμένο έγκλημα αλλά και πυρήνες τρομοκρατικών ενεργειών που πολλές φορές λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας τη Δευτέρα το βράδυ.

Naftemporiki