Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Siemens: Πρακτικά του Αρείου Πάγου ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Siemens με αφορμή το αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζητούν να αποσταλούν τα πρακτικά των αποφάσεων με τις οποίες απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης να τεθεί σε προσωρινή αργία ο διωκόμενος -ποινικά και πειθαρχικά- ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

Στο έγγραφο, που υπογράφει ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ζητείται η αποστολή των πρακτικών «προκειμένου να αξιολογηθούν και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συγκάλυψης ευθυνών κάθε εμπλεκομένου υπαίτιου από πράξεις ή παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονταν τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε εντονότατη διαμαρτυρία, ενώ το μέλος της επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης, αλλά και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας έκαναν λόγο για «απαράδεκτη και αντισυνταγματική κίνηση, αφού δεν νοείται να ελέγξει η εξεταστική επιτροπή τις δικαστικές αποφάσεις».

Στο μεταξύ, κατάθεση στην εφέτη ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα, για το σκέλος της Siemens που αφορά στο C4I έδωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε ότι η προμήθεια του συστήματος ήταν ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο και ότι υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του συστήματος από την SAIC, ενώ και το ελληνικό δημόσιο δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου