Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σκότωσαν στο ξύλο διαβόητο αρχινονό

ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ της Αυστραλίας ξυλοκοπήθη κε χθες µέχρι θανάτου στη φυ λακή Μπάργουον, κοντά στη Μελβούρνη, όπου, εξέτιε ποι νή κάθειρξης 35 ετών για σει ρά φόνων ανθρώπων του υπο κόσµου. Ο Καρλ Ουίλιαµς, ένας αδίστακτος 39χρονος έµπορος ναρκωτικών και φο νιάς, πέθανε από καρδια κή ανακοπή ύστερα από απα νωτά πλήγµατα στο κεφάλι.

Σύµφωνα µε την αστυνοµία, δέχθηκε επίθεση από δύο άλ λους φυλακισµένους την ώρα που ο δεσµοφύλακας ήταν µό λις 10 µέτρα µακριά.

Πόλεµος συµµοριών

Πρόκειται για την πιο πρόσφα τη εξέλιξη σε µια διένεξη που διαρκεί πάνω από µια δεκαε τία και εκφράζονται φόβοι ότι θα αναζωπυρώσει τον πόλε µο συµµοριών στη Μελβούρνη που στο διάστηµα 1998-2009 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 35 αν θρώπους. Ο Ουίλιαµς, παιδί εργατικής οικογένειας, και η πρώην σύζυγός του Ροµπέρτα, η οποία έχει καταδικαστεί για λαθρεµπόριο ναρκωτικών, βρί σκονταν στο κέντρο µιας αιµα τηρής διένεξης µε την οικογέ νεια Μόραν. Ολα άρχισαν όταν ο Ουίλιαµς πυροβολήθηκε στο στοµάχι από µέλος των Μόραν την ηµέρα των 29ων γενεθλί ων του επειδή χρωστούσε για ναρκωτικά. Ακολούθησε σει ρά αποτρόπαιων φόνων και το 2007 ο Ουίλιαµς οµολόγησε την ενοχή του για τρεις απ' αυ τούς, ελπίζοντας σε ελαφρό τερη ποινή (η αστυνοµία της επαρχίας της Βικτώριας τον συνδέει µε 11 φόνους).

Σε επιστολές που έστειλε από τη φυλακή στη µητέρα του - πέθανε πέρυσι από υπερβολι κή δόση ναρκωτικών -, υπερα µυνόταν των πράξεών του γρά φοντας: «Καθηµερινά στρατιώ τες σκοτώνουν τον εχθρό, αλ λιώς ο εχθρός θα τους σκοτώ σει, και ουδείς αποκαλεί τους στρατιώτες φονιάδες».

TaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου