Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πώς στον Έβρο τρώνε τα λεφτά των νεκρών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ;;;

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών για την «κατάσταση» που επικρατεί στα ΕΛΤΑ Φερών του Έβρου. Δεκάδες, αγρότες κυρίως στο επάγγελμα, διαμαρτύρονται ότι τα χρήματα που δικαιούνται οι συγγενείς συνταξιούχων που απεβίωσαν δεν τα λαμβάνουν ποτέ !

Συγγενής περιμένει πάνω από δύο χρόνια για τα επιδόματα και την τελευταία σύνταξη που δικαιούτο η αποβιώσασα μητέρα του ενώ, τα χρήματα για τα έξοδα κηδείας τα έλαβε μετά από τρεις μήνες. Σε επαφές που είχαμε με υπαλλήλους του ΟΓΑ μας διαβεβαιώνουν ότι όλες οι εκδοθείσες επιταγές έχουν εισπραχθεί, ακόμα και για τα «υπόλοιπα» (συντάξεις και επιδόματα νεκρών) από τους δικαιούχους, πράγμα που σημαίνει ότι το πράγμα «βρομάει».

Σε ανύποπτο χρόνο πάντως υπάλληλοι του τοπικού ΕΛΤΑ προβάλανε την «αστεία» δικαιολογία ότι έχουνε «εντολή» από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ να μη πληρώνουν τις επιταγές αυτές στους δικαιούχους. Φυσικά, τέτοια «εντολή» δεν υπάρχει ! ! !

Κάποιοι, λοιπόν, τρώνε τα λεφτά των πεθαμένων εκεί στον Έβρο και πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας άμεσα. Απλά πράγματα.. ζητώντας τη λίστα διετίας ποίοι δικαιούχοι έχουν εισπράξει μετά τα έξοδα κηδείας και τα υπόλοιπα, με βάση τις επιταγές του ΟΓΑ και, καλώντας τους σε ανάκριση θα διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.. Μια εξίσου απλή μέθοδος, στα πλαίσια και των κυβερνητικών εξαγγελιών, είναι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου ΕΛΤΑ και η εξακρίβωση του «πόθεν έσχες» τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι δε γνωρίζουν τίποτα και τα χρήματά τους θα έχουν εισπραχθεί από «μαφία» υπαλλήλων που πλουτίζουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου