Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"Ο 50άρης είναι ο νέος της εποχής"

Προφητικό φαίνεται πως ήταν το άσμα του Ζαμπέτα «Ο πενηντάρης» και ειδικότερα ο στίχος που έλεγε «ο 50άρης είναι ο νέος της εποχής»!
"Ο 50άρης είναι ο νέος της εποχής"
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία σε 4.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 75 ετών από τον ιατρικό Όμιλο Benenden αποκαλύπτει ότι ο μέσος 50άρης της εποχής μας είναι πιο κοινωνικός και δραστήριος από τον μέσο 25άρη!

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι 50άρηδες -κατά μέσο όρο- βγαίνουν δύο φορές τη βδομάδα, βλέπουν αρκετά συχνά τους φίλους τους και επίσης κατορθώνουν να δραπετεύσουν και μερικά σαββατοκύριακα για αλλαγή παραστάσεων.

Αντίθετα οι κατά πολύ νεώτεροι 25άρηδες -ισχυρίζεται η μελέτη- παγιδεύονται στις πιέσεις της καθημερινότητας και μέσα στο άγχος των απαιτήσεων της δουλειάς και της επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξης. Δεν καταφέρνουν να βρουν το χρόνο που χρειάζονται και επιθυμούν ούτε για τους εαυτούς τους ούτε για το περιβάλλον τους. Δηλαδή και γενιά των 700 ευρώ (που και αυτό μειώθηκε πλέον) και ζωή μίζερη!

«Ο σύγχρονος 50άρης διαθέτει περισσότερο χρόνο σε ό,τι διεγείρει το αίσθημα ικανοποίησης – και με το προσδόκιμο επιβίωσης να αυξάνεται διαρκώς, το να είναι κανείς μεσήλικας δεν αποτελεί πλέον πρόδρομο των γηρατειών, αλλά συνέχεια της νιότης» τόνισε εκπρόσωπος του Benenden συμπληρώνοντας πως «οι 50άρηδες έχουν ρυθμούς πολύ πιο “ζωντανούς” από αυτούς των 25άρηδων. Τα 50 σίγουρα αποτελούν τα νέα 25».
 
πηγή Madata.gr

Ο "ΓΑΤΟΣ"-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.... Γιώργο, οι Κινεζοι τις "γάτες" τις τρώνε για πρωϊνό... !

Τελικά για μια ακόμη φορά δικαιώνονται τα σχόλια και τα δημοσιεύματά μας, σε ανύποπτο χρόνο και, εννέα μήνες μετά...

Η Κυβέρνηση άρχισε να "ξυπνά" και να βλέπει το συμφέρον της χώρας έξω από συμμαχίες και φρούδες ελπίδες από δυτικές "φίλες" χώρες που το μόνο που κάνουν, χρόνια τώρα, είναι να απομυζούν τον Εθνικό μας πλούτο...

Τι μπορεί να θέλουν οι Κινέζοι έναν, κατά κοινή ομολογία, αποτυχημένο και χρεοκοπημένο Σιδηροδρομικό Οργανισμό (ΟΣΕ) ; Μα τι άλλο, φυσικά, εκτός από τη χρήση του για την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου διαμετακομιστικού Ευρωπαϊκού Κέντρου... του Λιμανιού του Πειραιά.. Εξ ου και η διαπίστωση ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο "αξιόπιστο" εταίρο της Κίνας στην Ευρώπη από τα πιο επίσημα χείλη.. αυτά του Κινέζου Πρωθυπουργού - νούμερο δύο της Κίνας !

Αυτό, όμως, που μας ανησυχεί είναι πως η Ελληνική Κυβέρνηση λειτουργεί με βήματα χελώνας ή αργεί υπερβολικά να "ξυπνήσει" και να δει το αληθινό συμφέρον μας... Εκτός.........

Εκτός κι αν από την αρχή (περίπου αρχές του έτους Ιανουάριο 2010 με Δεκέμβριο 2009) θέλανε ή ξέρανε ότι τελικά θα αντλήσουν Κινεζικά κεφάλαια τα Ελληνικά Ομόλογα και δεν μπορούσαν να το πούνε ή να το κάνουν έως ότου εισέλθει η χώρα στην "Εποχή του Μνημονίου"... Της επάρατου "Τρόικας" που αποτελεί την πολιτική δικαιολογία για την επιβολή των Επαχθέστερων Αντιλαϊκών Μέτρων στην Ελλάδα...

Βρε μπας κι ο Παπανδρέου είναι τόσο "γάτα" που μας δουλεύει ψιλό γαζί κατάμουτρα ; ; ;............... 

Υ.Γ. Γιώργο πρόσεχε γιατί οι Κινέζοι τις "γάτες" τις θεωρούν απ' τα καλύτερα εδέσματα... ! ! ! 

ΣΧΕΤΙΚΑ :
"Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ..."

http://antartisgr.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

"ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΦΕΥΓΕΙ..ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Πλήρης επιβεβαίωση του Antartisgr.."

http://antartisgr.blogspot.com/2010/01/antartisgr.html

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

"ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ: " ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !".."

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010


Εκτροχιάσθηκε βαγόνι αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ

Λαχτάρησαν το πρωί οι επιβάτες αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, όταν εκτροχιάσθηκε ένα βαγόνι, χωρίς ωστόσο να τραυματισθεί κανείς.
Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 07:33 το πρωί, στο χιλιομετρικό σημείο 274 + 640, μεταξύ Ξάνθης και Δράμας, στην περιοχή Λιβερά, λίγο μετά τους Τοξότες, ενώ η αμαξοστοιχία "445" κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη, ένα "φορείο" (σύστημα με δύο ζεύγη τροχών), εξήλθε της σιδηροδρομικής γραμμής, με συνέπεια την ακινητοποίηση του συρμού στο συγκεκριμένο σημείο.
Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το τρένο και μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία που δρομολόγησε ο ΟΣΕ.
Αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη προειδοποιούν οι ΗΠΑ.......

Κινδυνεύει και η Ελλάδα τώρα λόγω της Ελληνο - Ισραηλινής προσέγγισης ; .

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα και άλλες οργανώσεις. Την ίδια στιγμή και η Βρετανία αναβαθμίζει την προειδοποιησή της...

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη. Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η Αλ Κάιντα και φίλιες οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρει το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανέλαβαν δράση για να προλάβουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και μίλησαν ανοιχτά για τις αναβαθμισμένες συνθήκες κινδύνου» προστίθεται..................

ΑΓΝΗ ΣΜΠΟΝΙΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Το βιογραφικό της μας έστειλε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κ. Αγνή Σμπόνια για το Δήμο του Βύρωνα με το συνδυασμό "Πόλη Να Ζεις" του Παναγιώτη Κόνσουλα... Εμείς... δεν μπορέσαμε να "αντισταθούμε" και το δημοσιεύουμε ευχόμενοι καλή επιτυχία..

Λίγα λόγια για μένα…

Γεννήθηκα το 1986 στην Αθήνα. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Βύρωνα και έχω καταγωγή από την Ήπειρο. Αποφοίτησα από το 4ο Λύκειο Βύρωνα και σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι και σήμερα διδάσκω σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο ενώ παράλληλα προσέφερα εθελοντική εργασία σε Ειδικό Σχολείο. Από τα χρόνια του Πανεπιστημίου έχω ενταχθεί στο φοιτητικό κίνημα συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Διετέλεσα Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Εκπρόσωπος των Φοιτητών στη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο των καθηγητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών στη Σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Π.Α.Σ.Π. Παιδαγωγικού Τον Απρίλιο του 2007, στο Συνέδριο της Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέχθηκα Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας ενώ υπήρξα και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. .

Από το Μάρτιο του 2008 μέχρι και σήμερα είμαι το νεότερο Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Π.Α.Σ.Ο.Κ. . Δραστηριοποιούμαι σε διάφορους τομείς που αφορούν τους νέους, τις γυναίκες, την παιδεία, τον πολιτισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Από το Σεπτέμβριο του 2008 έως σήμερα είμαι μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ισότητας. Ενώ ταυτόχρονα από τον Απρίλιο του 2010 είμαι μέλος της Γραμματείας του τομέα Παιδείας και Οργανωτικού του Π.Α.Σ.Ο.Κ. . Είμαι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Δημοτικής Παράταξης Βύρωνας: Ανάπτυξη - Προοπτική. Τέλος, περήφανη για την καταγωγή μου, είμαι υπεύθυνη Πολιτισμού του Συλλόγου Φαναρίου Πρέβεζας, οργάνωσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Θεωρώντας ότι ο σκεπτόμενος πολίτης πρέπει να είναι και ενεργός πολίτης διότι με τις παρεμβάσεις του διαμορφώνει το μέλλον της πόλης του, αποφάσισα ότι πρέπει να δραστηριοποιηθώ στον κοινό αγώνα για μια πόλη πρότυπο όπου κάθε πολίτης του Βύρωνα ονειρεύεται να ζει. Την ευκαιρία αυτή μου προσέφερε ο Παναγιώτης Κόνσουλας με την τιμητική πρόταση να συμμετέχω μαζί με τα άξια στελέχη του στον αγώνα, για να κάνουμε το Βύρωνα « Πόλη Να Ζεις» .

Το παρασκήνιο της έκρηξης Σημίτη

Μια φράση προχθές του πρωθυπουργού από τη βεράντα του Μεγάρου Μαξίμου χρειάστηκε λιγότερο από ένα 24ωρο για να ανάψει φωτιές στο κυβερνών κόμμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, συνομιλώντας με δημοσιογράφους σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα παραποιημένα στοιχεία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η έρευνα για την πορεία της Οικονομίας να γυρίσει πίσω μια δεκαετία -και να ξεκινήσει από το 2001. Από τότε που λέγεται ότι άρχισε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs να αφήνει τα σημάδια της.
Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε το δίπτυχο «όλα στο φως -εάν και εφόσον υπάρχουν στοιχεία, έρευνα», αλλά στο κυβερνών κόμμα υπουργοί και στελέχη αντιλαμβάνονταν ότι το «γιατί όχι από το 2001;» παρέπεμπε στη διακυβέρνηση Κ. Σημίτη και άνοιγε νέο κύκλο ενδεχόμενης ενδοπαραταξιακής αντιπαράθεσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, παρά τις παροτρύνσεις συνεργατών του να μην απαντήσει δημοσίως, εξέδωσε μια σκληρή δήλωση -λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή, που είχε «εντολή» να μιλήσει για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην Εξεταστική -μόνο- για τα παραποιημένα στοιχεία.
«Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά», αναφέρει στην ολιγόλογη δήλωσή του ο κ. Σημίτης. .....................