Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Διέγραψε βουλευτή που στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε ποσοστό 40%

Η Ντόρα Μπακογγιάνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «διέγραψε ένα βουλευτή που στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε ποσοστό 40%. Δεν είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα πλέον η ΝΔ. Ακολουθεί μια σκληρά αρχηγική γραμμή».

Σε ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις βουλευτών που συντάσσονται στο πλευρό της, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Στόχος μου δεν είναι η διάσπαση. Ο κάθε βουλευτής πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό. Δεν θα πω εγώ σε κανέναν τι να κάνει».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ακόμη ότι ενδεικτικό είναι πως ακολουθείται αυστηρά κομματική γραμμή και στο ασφαλιστικό, ενώ σημείωσε πως «είναι πασιφανές πως χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό».

Ερωτηθείσα για τη στάση που θα τηρήσει η ίδια κατά την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σημείωσε ότι δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νομοσχέδιο και πως όταν το πράξει, τότε θα αποφασίσει τη στάση της.

Η ανεξάρτητη βουλευτής ρωτήθηκε για τη στάση του Κ.Καραμανλή κατά την ψηφοφορία για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα και απάντησε: «Κι εγώ περίμενα να μιλήσει για τα μέτρα».

Όσον αφορά στο προσωπικό της μέλλον, η ανεξάρτητη βουλευτής επανέλαβε ότι θα παραμείνει στη Βουλή, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω σκεφθεί και να φύγω από την πολιτική, αλλά και να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με ιδέες ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες. Πάντως, αυτή τη στιγμή η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα».

Τρόμαξε η σύζυγος του από τον παιδόφιλο βιολόγο

Συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, 38χρονος Άγγλος, ο οποίος μένει μόνιμα στην Αθήνα. και σε έρευνα σε υπολογιστή που είχε στο σπίτι του βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση. Ο 38χρονος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται μάλιστα ως βιολόγος σε ερευνητικό ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών.

Πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι τον 38χρονο κατήγγειλε η σύζυγός του όταν κατάλαβε ότι κατείχε φωτογραφίες με βιασμούς ανήλικων παιδιών.

Στις 7 Νοεμβρίου οι δημοτικές εκλογές

Στις 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» για τη συνένωση δήμων που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν υπάρξει εκλογή από την πρώτη Κυριακή, θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ «κλείδωσαν» στους 325 οι δήμοι που προκύπτουν από τη νέα συνένωση που προβλέπει ο «Καλλικράτης» και όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, θα υπάρχει εξοικονόμηση 1,18 δισ. το χρόνο.

Tαμείο θα χρηματοδοτηθεί με 10 δις τις τράπεζες

Τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο προβλέπεται από την συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. από τα 110 δισ. ευρώ του συνολικού μηχανισμού στήριξης για τη χώρα μας. Σκοπός του είναι η διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και μέσω αυτού η στήριξη της δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία. Νομοθετική πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ταμείου θα κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο.

Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα παραμένει ισχυρό και θωρακίζεται επιπλέον μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και με την δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παράλληλα, οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το νέο περιβάλλον αναλαμβάνοντας στρατηγικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς επιχειρήσεις και καταναλωτές σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά και με τη σωστή διαχείριση του κόστους λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών και των παροχών των ανώτατων στελεχών τους.

Συνελήφθη στην Ελλάδα διάσημη πορνοστάρ

Ήρθε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει σε ερωτικό σόου μαζί με τον Ίαν Σκοτ, διάσημο πλέον στην χώρα μας ως παρτενέρ της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο περίφημο dvd. Είναι ίσως η πιο γνωστή πορνοστάρ στην Γαλλία. Ωστόσο συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και πιθανότατα θα απουσιάσει από το σόου. Ο λόγος; Το γεγονός ότι προφανώς είπε να εκμεταλλευθεί και για εξτρά έσοδα την παρουσία της στην χώρα μας κλείνοντας ερωτικά ραντεβού.

Η γαλλίδα πορνοστάρ Λίζα Ντελ Σιέρα έχει γυρίσει περισσότερες από 100 πορνοταινίες. Ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην «Erotica» που ξεκινά σήμερα, όπου μάλιστα θα ήταν παρτενέρ του συμπατριώτης της Ιαν Σκοτ. Πρόκειται για την γνωστή ετήσια έκθεση που διοργανώνεται φέτος για τρίτη σερί χρονιά και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δύο διάσημοι πορνοστάρ που κλήθηκαν ως γκεστ σταρς στην Αθήνα να έχουν γυρίσει και ταινίες μαζί, δεδομένης της αναγνωρισιμότητας αλλά και της κοινής καταγωγής τους.

Ωστόσο η Ντελ Σιέρα το πιθανότερο είναι τελικά να μην παραστεί στην «Erotica». Συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά από ραντεβού που έκλεισε μαζί της αστυνομικός του Τμήματος Ηθών όταν ακόμα εκείνη βρίσκονταν στην Γαλλία. Η πορνοστάρ είχε δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ και μέσω αυτής δεν πρόβαλε μόνο τις ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει αλλά κανόνιζε και άλλες δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι απαραίτητα για να καλυφθούν από τις κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, η συμφωνία που είχε κλειστεί με τον έλληνα πελάτη της ήταν 250 ευρώ για μισή ώρα απόλαυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Αυτό που δεν υπολόγιζε η διάσημη πορνοστάρ ήταν ότι ο πελάτης αυτός θα ήταν αστυνομικός, που μόλις εκείνη έβγαλε τα ρούχα της, εκείνος έβγαλε χειροπέδες. Όχι για κάποιο ερωτικό παιχνίδι, αλλά για αν την συλλάβει...

star

Κάτω από τα 1,25 δολάρια το ευρώ έναντι του δολαρίου

Κάτω από τα 1,25 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών ότι τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, θα πλήξουν την ήδη αδύναμη ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα, το ευρώ διαμορφώνεται σε χαμηλό 17 μηνών στα 1,2443 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι προοπτικές για το ενιαίο νόμισμα παραμένουν δυσοίωνες, με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί σχετικά με τη δέσμευση από την πλευρά των κρατών-μελών της ΕΕ να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές των δημοσιονομικών τους θέσεων.

Το δολάριο ενισχύεται εξαιτίας των εισροών επενδυτών που εγκαταλείπουν την ευρωζώνη, αλλά και λόγω των προσδοκιών ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ βρίσκεται σε πιο σταθερό δρόμο.

Παρατηρητές της αγοράς υπογραμμίζουν πως εάν το ευρώ διασπάσει το επίπεδο των 1,25 δολαρίων, τότε μπορεί να αγγίξει και το χαμηλό των 1,2330 δολαρίων.

Και οι χιμπαντζήδες βιώνουν ως οδυνηρή απώλεια τον θάνατο

Απ' ό,τι φαίνεται, η συναισθηματική και κοινωνική ανάγκη να θρηνούμε και να περιποιούμαστε τελετουργικά τους νεκρούς δεν αποτελεί αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο. Πρόσφατες επιτόπιες έρευνες αποδεικνύουν ότι και κάποια ανώτερα θηλαστικά υποφέρουν και θρηνούν για την οριστική απώλεια ενός ομοίου τους. Αραγε αυτό σημαίνει ότι έχουν σαφή επίγνωση του θανάτου;

Εβγαλε μια σπαρακτική κραυγή οργής και άρχισε να ταρακουνά το άψυχο σώμα της, που κειτόταν ακίνητο στη γη. Υστερα από λίγα λεπτά, ήρεμος πια, απομάκρυνε επιμελώς τα ξερά χόρτα και το χώμα που είχαν κολλήσει στο πρόσωπο και στο σώμα της. Ενας άλλος τον πλησίασε και τον βοήθησε να την περιποιηθεί.

Η σκηνή δεν περιγράφει, όπως θα νόμιζε κανείς, έναν άνθρωπο που διαπιστώνει τον θάνατο ενός αγαπημένου του προσώπου. Αποτελεί μέρος ενός βίντεο που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα και έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα κοινό και ειδικούς. «Πρωταγωνιστής» είναι ένας ενήλικος αρσενικός χιμπαντζής, που αντιλαμβάνεται ότι ένας θηλυκός χιμπαντζής έχει μόλις πεθάνει.

Η πρώτη τρύπα που έχει γίνει ποτέ στο Βόρειο Πόλο για τη λήψη δείγματος νερού

Μια ομάδα αρκτικών εξερευνητών έκανε την πρώτη γεώτρηση στο Βόρειο Πόλο που έχει γίνει ποτέ, τρυπώντας τον πάγο και λαμβάνοντας δείγματα νερού από μεγάλο βάθος για να μελετήσουν την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής. Η δύσκολη αποστολή κράτησε δυόμιση μήνες και κατάφερε να πραγματοποιήσει φέτος αυτό που μια αντίστοιχη αποστολή είχε αποτύχει να κάνει πέρυσι.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τον «Γκάρντιαν», θέλουν να μετρήσουν πόσο γρήγορα προχωρά η οξίνιση του Αρκτικού ωκεανού λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα και ποια επίπτωση μπορεί να έχει αυτό για τα ζώα και τα φυτά της αρκτικής περιοχής.

Η τριμελής ερευνητική αρκτική αποστολή «Κάτλιν» (ονομάζεται έτσι επειδή χορηγείται από την ασφαλιστική εταιρία Catlin Group), με επικεφαλής την Αν Ντάνιελς, διέσχισε πάνω από 777 χιλιόμετρα στον παγωμένο ωκεανό, από τις ακτές της Γροιλανδίας μέχρι το γεωγραφικό Βόρειο Πόλο, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, πότε με τα πόδια και πότε κολυμπώντας, όταν οι πάγοι ήσαν επικίνδυνα λεπτοί.

Στο Βόρειο πόλο οι ερευνητές, κάνοντας χειροκίνητη γεώτρηση στον πάγο, έλαβαν δείγματα νερού από τον αρκτικό ωκεανό σε βάθος μέχρι πέντε χιλιομέτρων και παράλληλα έκαναν μετρήσεις για το πάχος των πάγων. Τα δείγματα θα αναλυθούν από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

Πνίγηκε πεντάχρονος σε πισίνα

Ένα 5χρόνο αγοράκι έχασε τη ζωή του από πνιγμό, σε πισίνα στο Δήμο Συμπολιτείας Αχαΐας.

Ο μικρός βρισκόταν με τους αλλοδαπούς γονείς τους σε σπίτι οικογενειακών φίλων στην περιοχή, αλλά ξέφυγε της προσοχής τους, έπεσε στην πισίνα του σπιτιού, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού, είχαν έρθει πριν αρκετά χρόνια από την Αλβανία και διέμεναν στη συγκεκριμένη περιοχή, που έχει συγκλονιστεί από το περιστατικό.

Πνιγμένος βρέθηκε σήμερα στην Αρτα, 50 χρόνος ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη, όταν είχε πάει για κυνήγι. Το πτώμα του άτυχου άνδρα, ο οποίος ήταν κάτοικος Κεραματών Άρτας και πατέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε μέσα στο ποτάμι, στα όρια Ανθοτόπου και Κεραματών.

Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για μείωση των εξοπλισμών ζητά ο Ερντογάν

Την ανάγκη μείωσης των αμυντικών και εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες είναι προτιμότερο να διαθέσουν "τα χρήματα αυτά σε άλλους τομείς", ενώ υποστήριξε ότι "Κάποιοι, αυτούς τους δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς επωφελούνται από τις αμυντικές βιομηχανίες".

Αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια προς την κατεύθυνση της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, ενώ προέτρεψε τις χώρες - μέλη της ΕΕ να επιδείξουν "ανάλογη προσπάθεια".

"Γιατί όλα αυτά τα λεφτά για όπλα; Πού θα φθάσουμε;" διερωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επανέλαβε τη θέση του για "μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες" υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία συζήτησης "ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Έθεσε θέμα κοινής αντίληψης για το Αιγαίο, λέγοντας ότι "ως πρωθυπουργός της Τουρκίας πιστεύω ότι το Αιγαίο πρέπει να μην είναι μια θάλασσα που μας χωρίζει". Συμπλήρωσε δε, ότι "αν επικρατήσει αυτή η αντίληψη το Αιγαίο θα αποτελέσει μια θάλασσα ειρήνης".

Πυρά Τσίπρα κατά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τη διαφθορά στο Δημόσιο

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τη σπατάλη και τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. «Ποιανού πολιτικό παιδί είναι η σπατάλη, η διαφθορά και η ανικανότητα του δημοσίου; Ποιος εισέπραττε τόσα χρόνια τα πολιτικά οφέλη από αυτή την απαξίωση; Ποιος ευνοήθηκε από τις χαριστικές φοροαπαλλαγές, από τις μίζες, από τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων;», είπε κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ είναι ο ιδεολογικός του μέντορας και τον κατηγόρησε για υποκρισία όταν προεκλογικά έλεγε το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσαν την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, με κατεβασμένο βλέμμα, όπως είπε.

Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής «ελίτ» των δύο χωρών, με 100 από τους ισχυρότερους Τούρκους επιχειρηματίες και 200 αντιστοίχως Έλληνες, διεξάγεται το ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ. Το φόρουμ συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων με τον αντίστοιχο τουρκικό TÜSİAD. Οι εργασίες του κορυφώνονται με τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν.

Η έμφαση, σε επιχειρηματικό πεδίο, δίνεται στις 65 κατ΄ιδίαν συναντήσεις των δύο μερών, οι οποίες έχουν ζητηθεί εκατέρωθεν, με βάση τα χαρακτηριστικά και το προφίλ των εταιριών και αφορούν κυρίως στους κλάδους των κατασκευών, των δομικών υλικών, της ενέργειας, των τραπεζών, των τροφίμων, των θαλάσσιων μεταφορών και των ενδυμάτων.

Κύριο ζητούμενο είναι η δημιουργία συμπράξεων και η προοπτική επέκτασης σε τρίτες αγορές, με έμφαση τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι "η Τουρκία ως γέφυρα για την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές", "Βόρεια Ελλάδα και Τουρκία: Νέα μέσα για αμοιβαία επωφελή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη" και "Εποικοδομητικές λύσεις για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και δυνατότητες".

Οι κορυφαίες πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη διάσταση αυτής της εκδήλωσης, με πολλαπλά μηνύματα, τόσο υπέρ της οικονομικής συνεργασίας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά και ως άσκησης "ήπιας" πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας.

Συναγερμός στη Ν.Δ. για τυχόν κλήση Καραμανλή

Τείχος γύρω από τον Κώστα Καραμανλή επιχειρεί να σηκώσει η Ν.Δ. εν όψει των εξεταστικών για τα ομόλογα και την οικονομία, που ακολουθούν εκείνης του Βατοπεδίου.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την ενόχλησή του.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπολύει κατά του ΠΑΣΟΚ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξ απορρήτων του Κ. Καραμανλή, Β. Αντώναρος.

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι μπορεί να μπει στο στόχαστρο των προανακριτικών επιτροπών, ο Κ. Καραμανλής απάντησε (9,84): «Δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει αυτή η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ πολύ μεθοδευμένα... Οσον αφορά τον κυνισμό της, η σημερινή κυβέρνηση είναι απρόβλεπτη».

Να εγκαταλείψει η Γαλλία το ευρώ απείλησε ο Γάλλος πρόεδρος

Με αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη απείλησε ο Νικολά Σαρκοζί, με σκοπό να πιέσει τη Γερμανία να αποδεχθεί το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο Νικολά Σαρκοζί απαίτησε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης για να εγκρίνουν το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, "την ανάληψη συνολικής δέσμευσης", ώστε όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάθε ένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, διαφορετικά η Γαλλία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στο ευρώ, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

"Ο Σαρκοζί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και απείλησε να φύγει από το ευρώ, γεγονός που άσκησε πίεση στην Άνγκελα Μέρκελ", σύμφωνα με στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας.

"Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία συγκρότησαν κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία και ο Σαρκοζί έφθασε μέχρι να απειλήσει τη Μέρκελ με διάσπαση του παραδοσιακού γαλλο-γερμανικού άξονα ", σύμφωνα με άλλο στέλεχος.

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε ταραχές στο Κιργιστάν

Υποστηρικτές της προσωρινής κυβέρνησης του Κιργιστάν ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο ενός σημαντικού κυβερνητικού κτιρίου, στην πόλη Ος, στα νότια της χώρας, μία ημέρα αφότου κατελήφθη από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης σε μία, κατά τις αρχές, απόπειρα πραξικοπήματος. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συνεπλάκησαν χθες με την αστυνομία στην πόλη Ος πετώντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αρχές προσπάθησαν να τους απωθήσουν πυροβολώντας στον αέρα.

Η Γη βρυχάται.. Τελολογικές προβλέψεις 2012 ;

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με τους σεισμούς παγκοσμίως και οι επιστήμονες ακόμα δε μπορούνε να βρουν τι ακριβώς γίνεται.. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά έχουν να αντιμετωπίσουν από ένα μεγάλο, δηλαδή παγκοσμίου μεγέθους σεισμό, κάθε βδομάδα περίπου.. Αυτό το φαινόμενο που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες, μετά το σεισμό στην Αϊτή, είναι πολύ ανησυχητικό..

Πάντως, ο Ιταλός επιστήμονας που είχε προειδοποιήσει τις Αρχές για το μεγάλο σεισμό στην Ακουίλα παραδέχθηκε δημόσια, σε ανύποπτο χρόνο, ότι οι σεισμολόγοι ανησυχούν με το φαινόμενο αυτό και το ερευνούν αφού, πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι με τόση σεισμική έξαρση..

Αν. Βγενόπουλος: Καλοδεχούμενη η αγωγή, θα καταθέσω μήνυση

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος την αγωγή που του κατέθεσε ο υφυπουργός Υποδόομών, Νίκος Σηφουνάκης εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για τους λόγους που δεν καταθέτει μήνυση εναντίον του στα ποινικά δικαστήρια.

«Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου, αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν. Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά απορώ και τον προκαλώ γιατί δεν μου υπέβαλε και μήνυση στα Ποινικά Δικαστήρια. Εγώ θα του καταθέσω και αγωγή και μήνυση και ελπίζω μέχρι την εκδίκασή της να έχει αλλάξει η πρακτική της αντιμετώπισης της «ασυλίας» των βουλευτών» υπογράμμισε ο επιχειρηματίας.

Συνέχισε δε τονίζοντας ότι «επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Παραίτηση με αιχμές από τον Μπαμπινιώτη

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) -που σηματοδότησε τον διάλογο για την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος επί Ν.Δ.- υπέβαλε, χθες, ο καθηγητής, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Η παραίτησή μου στηρίζεται στο γεγονός ότι η υπουργός έχει το αυτονόητο δικαίωμα να επιλέγει τους άμεσους συνεργάτες της, αλλά, κυρίως, στο πραγματικό γεγονός ότι ως πρόεδρος δεν έχω πλέον ενεργό ρόλο που να δικαιολογεί τη θέση μου ως προέδρου του Συμβουλίου», τονίζει ο κ. Μπαμπινιώτης σε απαντητική επιστολή προς την ΟΙΕΛΕ, που ζητεί τη σύγκληση του ΣΠΔΕ. Είναι σαφείς οι αιχμές για την αντιμετώπιση του Συμβουλίου και του ιδίου από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.

Για ένα αεροβόλο συνελήφθησαν 6 στην Βέροια

Την ώρα που πυροβολούσαν με αεροβόλο όπλο σε κουτί συνελήφθησαν δύο 14χρονοι , στη Βέροια, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη συνέχεια Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνέλαβαν τους γονείς του πρώτου ανήλικου και την 35χρονη μητέρα του δεύτερου για "παραμέληση εποπτείας ανηλίκων" ενώ πέρασαν χειροπέδες και στον 38χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος που πούλησε το αεροβόλο όπλο στους ανήλικους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κρέμασαν σκύλο στα Χανιά

Νέο περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης σκύλου προκάλεσε την οργή των φιλόζωων στην Κρήτη. Άγνωστος κρέμασε ζωντανό ένα σκυλί σε μια ελιά στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Ο σκύλος ανήκει σε κάτοικο της περιοχής, που τον αναζητούσε εδώ και δύο μέρες.

Για την αποτρόπαια αυτή ενέργεια του άγνωστου ή άγνωστων δραστών ενημερώθηκε αμέσως ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων, μέλη του οποίου, δήλωσαν: “Η πράξη αυτή είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και εμείς ως Φιλοζωικός Σύλλογος προστασίας των ζώων ήδη έχουμε επικηρύξει τον δράστη με πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ”.

Διαψεύδει η Εξεταστική, εμπλοκή 8 πολιτικών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με Siemens

Με μία ημέρα καθυστέρηση τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS εξέδωσαν χθες ανακοίνωση στην οποία διέψευσαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ που αναφέρονταν σε εμπλοκή οκτώ πολιτικών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στο σκάνδαλο με τη γερμανική εταιρεία.

Ωστόσο, παρά τη διάψευση, γεγονός είναι ότι τα σενάρια περί σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά και η ονοματολογία υπόπτων καλά κρατούν.

Στο πνεύμα αυτό ήταν άλλωστε και η δήλωση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη ο οποίος, αν και διαβεβαίωσε ότι «η επιτροπή δεν μπορεί να παραδώσει πρόσωπα στην προανακριτική επιτροπή χωρίς στοιχεία», έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν μπορούμε όμως να αθωώσουμε κανέναν όταν έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις».

Η διαμορφωθείσα κατάσταση οδήγησε τον Θ. Παφίλη από το ΚΚΕ να κάνει λόγο για «οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία εστιάζονται στη μίζα και στο λάδωμα και συνδέονται με τις συγκρούσεις για τη διάσωση του δικομματισμού».

Tα ξένα ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν

Στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα αναφέρονται δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ.

«Καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Ελλάδα, οι δύο παραδοσιακοί εχθροί αναζητούν την προσέγγιση. Οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας και τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικοί παράγοντες στη βελτίωση των σχέσεων», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle.

Το BBC μεταδίδει βίντεο σχετικά με το πρόβλημα των πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

Αντιδράσεις στο Γερμανικό Τύπο από τις δηλώσεις Άκερμαν

«Αμφιβάλλω ότι η Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμα ικανή να το επιτύχει», δήλωσε ο Ακερμαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε την Πέμπτη. «Αλλά η κατάσταση της Ελλάδας πρέπει να σταθεροποιηθεί» επισήμανε, προειδοποιώντας ότι εάν η χώρα καταρρεύσει, είναι βέβαιο ότι θα μολύνει και άλλες.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας» συνέχισε ο Ακερμαν.

«Χάνει μια ευκαιρία να κλείσει το στόμα του», σχολίασαν καυστικά οι Financial Times Deutschland στο κύριο άρθρο τους. Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, η άποψη του οποίου θεωρείται βαρύνουσα στις αγορές, σύμφωνα με τον αρθρογράφο υπέπεσε σε ατόπημα: «Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην λέγεται τίποτε».

Οι πολιτικοί, οι κεντρικοί τραπεζίτες και τα υψηλόβαθμα στελέχη των αγορών προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να μην «πυροδοτήσουν τη συζήτηση» για τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Λοιπόν, ο Ακερμαν έσπασε το ταμπού», συνεχίζει ο συντάκτης του κύριου άρθρου.



Αυτή τη στιγμή : Εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Πριν από λίγη ώρα εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ένας δικαστικός επιμελητής τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και προειδοποίησε για την έκρηξη.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από την αστυνομία.