Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Tαμείο θα χρηματοδοτηθεί με 10 δις τις τράπεζες

Τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο προβλέπεται από την συμφωνία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. από τα 110 δισ. ευρώ του συνολικού μηχανισμού στήριξης για τη χώρα μας. Σκοπός του είναι η διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και μέσω αυτού η στήριξη της δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία. Νομοθετική πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ταμείου θα κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο.

Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα παραμένει ισχυρό και θωρακίζεται επιπλέον μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και με την δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παράλληλα, οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το νέο περιβάλλον αναλαμβάνοντας στρατηγικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς επιχειρήσεις και καταναλωτές σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, αλλά και με τη σωστή διαχείριση του κόστους λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών και των παροχών των ανώτατων στελεχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου