Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Συναγερμός στη Ν.Δ. για τυχόν κλήση Καραμανλή

Τείχος γύρω από τον Κώστα Καραμανλή επιχειρεί να σηκώσει η Ν.Δ. εν όψει των εξεταστικών για τα ομόλογα και την οικονομία, που ακολουθούν εκείνης του Βατοπεδίου.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την ενόχλησή του.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπολύει κατά του ΠΑΣΟΚ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξ απορρήτων του Κ. Καραμανλή, Β. Αντώναρος.

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι μπορεί να μπει στο στόχαστρο των προανακριτικών επιτροπών, ο Κ. Καραμανλής απάντησε (9,84): «Δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει αυτή η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ πολύ μεθοδευμένα... Οσον αφορά τον κυνισμό της, η σημερινή κυβέρνηση είναι απρόβλεπτη».

Ο κόκκινος συναγερμός έχει χτυπήσει στη Ρηγίλλης μπροστά στο ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει και κυρίως να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή. Καταλογίζονται στη διακυβέρνηση Καραμανλή ευθύνες για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και τα δισεκατομμύρια που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία, από την εντολή που πήραν άνωθεν να επενδύσουν στα τοξικά δομημένα ομόλογα. Η εντολή Σαμαρά είναι ότι η Ν.Δ. πρέπει να προχωρήσει στην κάλυψη του πρώην πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ευδιάκριτα παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας εύκολων εντυπώσεων για αποπροσανατολισμό». «Ακούμε, για παράδειγμα, ότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης μελετάει την αλλαγή του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από τον χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης», τόνισε. «Εάν θέλει να το κάνει η κυβέρνηση, θα το νομοθετήσει και, όπως ορίζει το Σύνταγμα, θα ισχύσει από εδώ και πέρα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση να δώσει αναδρομική ισχύ, τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα».

«Ουδέποτε ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα έχει αναδρομική ισχύ», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Χ. Καστανίδη.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου